Verzekeren...

Moderators: SayaJones, Angela

 
 
Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Verzekeren...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-02 11:42

Alle pony's en paarden die ik in mijn leven heb gehad zijn nooit verzekerd, ik moet ook zeggen dat ik nooit iets ernstigs met een van hen heb gekregen, zelfs geen koliek. (afkloppen).

Toch twijfel ik enorm of ik er nu maar eens aan moet geloven. Als ik denk aan alle premie die ik heb uitgespaard de afgelopen jaren dan is de conclusie snel getrokken maar een dure behandeling komt altijd op een moment dat je het geld net nodig had voor andere zaken.

En dan komt natuurlijk de hamvraag; Wat en bij wie?
Kunnen jullie vertellen of je je paard hebt verzekerd, waarom, wat je ervaringen zijn, wat voor soort polis, etc.

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart


Margee

Berichten: 5299
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 12:05

Naar mijn idee hangt dat ook af van de aankoopprijs van je paard en wat je evt. na dit paard wilt kopen (mocht er iets ernstigs gebeuren).
Ik heb vorige week nog met een verzekeringsfolder in mijn handen gestaan en geprobeerd hem te ontcijferen. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden. Ik zou ook erg opzien tegen de verschillende soorten keuringen en de foto's die gemaakt moeten worden. Ben bang dat mijn paardje dan niet zo perfect is zoals ik haar zelf vind en dan zou ze niet eens verzekerd kunnen worden.
Een vriendin van mij heeft haar Quarter wel verzekerd maar daar was de prijs ook naar. Die koopt je niet iedere week.
Ik heb ook regelmatig gelezen dat als er iets met je paard aan de hand is, de verzekering het paard uitkeerd en dus eigenaar ervan wordt. Daarna schijnt er nogal gesold te worden met de dieren. Ben je het daar niet mee eens, wordt je ook niet uitbetaald, ook niet voor de behandelingen.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 12:13

Ik heb mijn paard verzekerd, maar ze gaat na de bevalling uit de verzekering. Ik zal de disipline moeten opbrengen om een bepaald bedrag (zeg 25 Euro) automatisch te laten overschrijven naar een aparte rekening, en daar dan ook absoluut niet aan te komen. Zo heb na bepaalde tijd je een leuk bedrag bij elkaar gespaard wat je anders aan de verzekering kwijt was geweest. Als ik zie wat ik nu al naar de verzekering heb gebracht wordt ik daar niet vrolijk van.

Ik heb mijn paard voor het aankoopbedrag volledig verzekerd. Bij de Amev, nu Amev/Hippo. Het is een vreselijke chaos daar, ik heb de verzekeringspapieren 5 keer terug moeten sturen. Eerst was mijn merrie een hengst, later klopte de kleur niet, toen hadden ze mijn naar verkeerd geschreven, noem eens iets. Op een gegeven moment zijn ze zelfs premie dubbel gaan vragen (moet niet gekker worden) Met alle verhalen die ik hoor over het niet uitbetalen van verzekeringen, zijn ze de langste tijd rijk van me geworden.

Je suis Charlie.

chrico

Berichten: 788
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 13:28

Ik ben blij dat ik ze wel verzekerd heb met alle toestanden van het laatste jaar. Christy is verzekerd bij de amev en ik moet zeggen dat ze mij tot nu toe goed behandeld hebben. Met de kosten van de veearts afgelopen tijd heb ik voor de eerstkomende 5 jaar (bij wijze van) mijn premie betaald. Ook als zij blijvend schade op zou lopen is ze daar voor verzekerd.
Ik heb bewust voor de volledige uitgebreide dekking gekozen, omdat daar bijna alles bij is meeverzekerd. Brand/diefstal, ziekte, blijvende invaliditeit, medisch beslag, dood en ga zo maar door.

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

DubbelDun

Berichten: 68296
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 14:49

Ik heb er één verzekerd bij de Hippo(Amev), maar die heb ik gelukkig nog nooit hoeven aanspreken. Wel twijfel ik elk jaar als ik de rekening zie of ik er wel mee door zal gaan.

Ik denk dat je je af moet vragen of je genoeg 'backup' hebt om eventuele kosten te kunnen(willen) dragen. Je weet wat een nieuw paard kost, mocht je weer voor een quarter gaan.

Als je je paard verliest is een uitkering van een verzekering leuk, maar je paard krijg je er niet mee terug en of je ook weer een nieuwe wilt is dan ook nog maar de vraag.

Een ziektekostenverzekering is prettig voor de hele grote bedragen, maar wordt je paard dan wel weer 100% of niet??

Ik heb een manege-eigenaar gekend die had zijn paarden (ong. 25) niet verzekerd omdat hem dit jaarlijks een klein fortuin zou kosten. Hij had uitgerekend dat hij jaarlijks 4 paarden kon 'verliezen' om quit te spelen. Dit was een berekenend risiko en had weinig met emotie te maken. Iets waar wij (kleine) paardenbezitters ons veelal door laten leiden.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

BBL

Berichten: 288
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 15:14

Ik heb mijn quarter wel verzekerd, maar dan bij een maatschappij die de mogelijkheid biedt je paard zelf tegen de "dagwaarde" terug te kopen. Dus, mocht Beau niet meer geschikt zijn om te rijden, kan ik hem zelf tegen de prijs die hij dan nog waard is van de verzekering terugkopen.
Mijn paardje is nog erg jong, hij wordt in mei 5 jaar, en hij is nog nooit ziek geweest. Maar omdat ik toch verzekerd wil zijn voor het geval hij ooit eens naar Utrecht moet en ik het niet zelf kan betalen. Zou toch zonde zijn om zo'n mooi paardje om zo'n reden te moeten verkopen.... Huilen

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 15:42

Ik heb mijn tinkertje verzekerd bij Interpolis. Ik vond het echt supermakkelijk. Ze was via de website binnen een week verzekerd. Ik heb Interpolis vergeleken met Amev en ik vond Amev duurder en lastiger. Bij Amev moet je alles apart verzekeren, dus apart diefstal enzo. Bij Interpolis zit dat er al standaard bij.
Ik heb mijn tinker verzekerd voor een waarde van 3500 euro en ik heb het meest uigebreide pakket genomen dus ziektekosten erbij en eigen risico van maar 250 gulden. Wat ik ook erg fijn vond was dat ze niet gekeurd hoefde te worden, dus niet lastige papieren opsturen en weet ik veel wat allemaal. Haha! Boven een bepaald bedrag moet dit trouwens wel hoor.
Maar ik ben dus verzekerd tegen diefstal, ongeval, peesklap, bronchitus en andere ziektes, en ook de eerste dagen van het veulen.

Ik raad iedereen Interpolis aan...

FCSA

Berichten: 5502
Geregistreerd: 30-10-01
Woonplaats: Randstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 16:10

mijn haflinger is ook verzekerd bij interpolis.
je kan voor een bepaald bedrag verzekeren, gaat erom hoeveel je terugkrijgt mocht je paard afgemaakt moeten worden o.i.d.
ik vind het een fijn idee dat ie verzekerd is voor dingen als brand, ongelukken e.d., maar ook dierenartskosten boven een bepaals bedrag.

als ik jou was zou ik je paardje wel verzekeren

Francis

Berichten: 10270
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Twelloooo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 17:02

Je moet natuurlijk onderscheid maken in 'levens'verzekering en ziektekostenverzekering. Dit zijn twee verschillende verzekeringen.
Bij een levensverzekering krijg je uitgekeerd wanneer het paard door ongeval of ziekte afgemaakt moet worden. Dit kun je uitbreiden met het 'niet meer voor de sport bruikbaar zijn, en allerlei andere risico's zoals ziektes, diefstal e.d. kunnen meeverzekerd worden. Je kunt dat zo duur maken als je wilt. Je zou bijv. kunnen beslissen om de helft van de aanschafwaarde te verzekeren. Zo krijg je toch iets, maar is het wel goedkoper. Vanaf een bepaald bedrag wil men foto's en medische keuring. Bij de meeste verzekeringen kun je je paard terug kopen voor de slachtprijs, zodat je een paard wat onbruikbaar voor de sport is geworden eventueel voor de fok kunt houden. De ene maatschappij is hier makkelijker in dan de ander, maar bij de meesten is het wel mogelijk.

Een ziektekostenverzekering is bedoeld voor de dierenartskosten. Meestal heb je een eigen risico, en allerlei 'standaard' dingen zijn vaak niet meeverzekerd. Het is mij gebleken dat het voordeliger is elke maand een klein bedrag apart te zetten. Bij sommige maatschappijen kun je wel kiezen voor een beperkte ziektekostenverzekerning, waarbij alleen de kosten van specialisten verzekerd zijn. Dit is een lijstje van een stuk of 6 klinieken in Nederland, waaronder dus Utrecht, dus dan zou je in ernstige gevallen doorgestuurd moeten worden naar zo'n kliniek. Dit is wel handig, want zo heb je toch de grote operaties verzekerd, want dan laat je je gewoon doorsturen naar Utrecht. De kleinere dingen betaal je dan zelf (maar dat moet je vanwege het eigen risico toch al wel).

Ik heb m'n veulen op dit moment voor de helft van de 'marktwaarde' verzekerd, alleen voor de dood, plus beperkte ziektekosten. Dat ga ik binnenkort wel veranderen. Dan gaat het verzekerde bedrag omhoog, en er komt blijvende ongeschiktheid bij. Maar daarvoor moet ze dan wel een medische keuring krijgen (zonder foto's).

Ik denk dat je inderdaad moet overwegen wat je wilt als je paard afgemaakt zou moeten worden. Als je dan graag een nieuw paard wilt, en je hebt niet zo veel geld dat je dat ook vrij makkelijk kunt doen, is het misschien slim om je paard te verzekeren, des noods voor slechts een deel van z'n werkelijke waarde...

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 17:11

De enige reden dat mijn paard verzekerd is voor de ziektekosten. Bij mijn 2 vorige paarden ben ik daar heel veel geld aan kwijt geweest, en ik weet dat als ze een operatie zou moeten ondergaan dan kan ik dat niet betalen. Maar mocht ze dus ongeschikt worden om mee te rijden dan hou ik haar toch gewoon, dus wat dat betreft is voor mij een verzekering overbodig op dat gebied. Maar ach het zat er bij..

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 20:40

Ik heb mijn paard niet verzekerd. Ik heb alles eens op een rijtje gezet en ik zou dan toch vrij duur uitzijn terwijl ik toch elke 3 maanden nog een eigen risico had van 200 gulden ong. Ik heb dus bij de ABN/AMRO een rekening geopend voor mijn paard. Op de rekeningafschriften staat ook altijd 'inzake pride' Haha! Hier heb ik een spaarrekening van gemaakt die ik in geval van nood aan kan spreken zonder verdere kosten oid.

pmarena

Berichten: 34427
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 20:42

Maar bij Amev adverteren ze ermee dat ze het paard niet overnemen
als het "afgeschreven" wordt , maar wel uitbetalen !
Dat is toch mooi dan ?

En ze zeggen ook dat je geen eigen risico hebt ,
en dat ALLE dierenartskosten zonder gezeur vergoed worden ,
bij de duurste all-in verzekeringsvorm van hun dan ,
voor iets van 26 euro per maand......

Gaat dat echt allemaal zo makkelijk als ze je vertellen ????

Het lijkt me toch dat je wel een eigen risico tot een bepaald bedrag per jaar ofzo zult hebben ?

En dat ze niet uitbetalen in een geval van nalatigheid zeg maar ,
als je paard bv. in de wei in de omheining van prikkeldraad of iets
dergelijks terechtkomt ,
of als je zonder zadel alleen met een halster om naar buiten gaat en
er gebeurt wat waardoor de dierenarts erbij moet komen ,
dan is het toch je eigen schuld ,
keren ze dan echt zo gemakkelijk uit ??

Dit vraag ik me af ,
heb 2 weken geleden met een voorlichter van Amev Hippo gesproken
en die deed er wel heel makkelijk over.....

Zou mooi zijn als het echt zo simpel is ,
is het onterecht dat ik achterdochtig ben Verward

Misschien hebben jullie er ervaringen mee ,
ik ben toch bang dat het mooie praatjes zijn om een eventuele klant over de streep te trekken ,
en als je dan eens wat hebt het ineens helemaal niet meer zo makkelijk vergoed wordt.... Huilen

DubbelDun

Berichten: 68296
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 20:49

pmarena schreef:
Zou mooi zijn als het echt zo simpel is ,
is het onterecht dat ik achterdochtig ben Verward (


Het blijft natuurlijk een verzekeringsbedrijf en geen charitatieve instelling *LOL* Ze zullen best wel eens proberen om onder betaling uit te komen. Dus goed de kleine lettertjes lezen voor je ergens aan begint.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

little

Berichten: 323
Geregistreerd: 21-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 20:58

Ons paard is verzekerd tegen de dood en inderdaad voor de kliniek. Ik zou haar ook wel voor medische kosten willen gaan verzekeren, maar moet ze dan ook rontgologisch gekeurd worden. Wij zijn verzekerd bij de AMEV. Misschien weet iemand dit.

pmarena

Berichten: 34427
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 21:10

Ha Sugarmiss !

Nou , ik ga het zelf niet doen hoor ,
een verzekering .

Ik ben gewoon te achterdochtig ,
zie mezelf al jarenlang geld wegbrengen en dan moet Mareen eens een keer naar een kliniek , wordt het om 1 of andere reden niet , of maar voor een deel vergoed......

En daarbij is het toch wel erg veel geld ,
als je een echt pechpaard hebt ben je natuurlijk blij dat je verzekerd bent , maar ik neem toch maar het risico en hoop maar dat ik het met
het geld wat ik anders elke maand moet betalen ,
ook red.

Als je gaat rekenen ben je in 10 jaar toch 6000 gulden premie kwijt ,
dan moet er toch heel wat gebeuren wil je dat aan dierenartskosten kwijt zijn !

En ik wilde alleen een ziektekostenverzekering maar dat schijnt niet te bestaan.....

Hoef geen doodverzekering of iets dergelijks ,
als Mareen niet meer kan werken of ingeslapen moet worden is het
jammer , dan hoef ik daar geen geld voor .
Vind ik ook niet zo'n prettig idee op een of andere manier...

Het is voor mij geen investering ofzo , toen ik haar kocht wist ik al dat dat geld weg was , dat is nu een paardje geworden .
Waar natuurlijk wel eens wat mee mis kan gaan , als het gebeurd is is het over.
Maar zolang ze nog prettig kan leven vind ik dat prima hoor ,
ik wil hierna toch niet een ander paard (zeg ik nu Lovers )

PS. ik hoor niks meer van Toni uit Amerika ,
hoop dat het wel doorgaat met de USA-teugels Kwijl

pmarena

Berichten: 34427
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 21:15

OO , Little ,

een paard hier op stal is twee weken geleden de Amev-verzekering
ingegaan en dan de meest uitgebreid met Medische kosten , brand en diefstal enzo , en die hoefde alleen een klinisch keurinkje goed te doen
om verzekerd te worden .

Dus daaruit maak ik op dat je geen foto's hoeft te maken voor de medische dekking .
Ik zou het gewoon even bij Amev navragen als je die dekking erbij
wilt .

Groet !

banish

Berichten: 965
Geregistreerd: 09-03-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 21:16

Ik ben ook bij Amev/Hippo verzekerd. Uitgebreide verzekering. Dus met levens- én ziektekosten erbij. Ik betaal 89 gulden (ik ben nog even ouderwets) per maand. Een fors bedrag en ik twijfel de laatste tijd ook heel erg.
Volgens mij heb ik wel een eigen risico bij ziektekosten, ondanks het bericht van iemand hierboven.

Ik zit er ook aan te denken om gewoon dat bedrag opzij te zetten. 90 gulden per maand is best een leuk bedrag om te sparen voor je paard. Volgens mij moet je daar wel wat dierenartskosten van kunnen betalen. Of niet? Verward

Banish-foto's van Gera in mijn profiel!!!

WWW.HUIZERD.NL/KONIJNEN

Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

natuurlijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 21:34

natuurlijk verzeker je je paard,niet als het een paard van 2000 euro is
maar ik heb altijd mijn paarden bij de hippo verzekerd via een tussen persoon in Friesland.ik heb alleen goede ervaringen.had altijd de meest uitgebreide polis op basis van 10000euro bij dood en 90% bij ongeschiktheid voor de sport.Als bv Blaze een wondje had dan belde ik de dieren rts en de hippo betaalde altijd grif de kosten.heb nog nooit problemen gehad terwijl ik voor elke kleinigheid de arts liet komen.voor die 10000eurowas de premie 700euro per jaar.helaas is dit drastich omhoog gegaan toen de amev hippo heeft overgenomen.

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-02 21:42

Hi,

ik betaal geloof ik rond de 70,- gulden per maand. Maar ik ben dan ook echt tegen alles verzekerd he.
Als je zelf geld opzij zet dan kan dat handig zijn, maar als je daar morgen mee begint, en je paard word over een half jaar zo ziek dat hij een operatie nodig heeft van duizenden guldens, dan heb je dat nog niet bij elkaar gespaart. Bij je verzekering ben je gelijk daarop voorbereid...

ElCid

Berichten: 6787
Geregistreerd: 28-01-02
Woonplaats: Achterhoek, Gelderland

verzekeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 11:25

Ik heb mijn paarden altijd verzekerd voor een deel van hun eigenlijke waarde. Eigenlijk doe ik dat alleen omdat ik dan ook verzekerd ben voor ziektekosten , met een eigen risico van 240 euro per jaar. Daarboven krijg ik vrijwel alle , ook door de eigen dierenarts verrichte behandelingen terug. Nou, kom ik zelden boven dat eigen risico uit , maar toen ik mijn paard kocht was hij ondervoed en er slecht aan toe en in de eerste jaren heb ik dus regelmatig aanspraak gemaakt op de verzekering.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en een paar veearts bezoeken of klinieken kosten zo een duizendje of wat.
Voor dood is het alleen interessant als hij opeens het loodje legt, verkopen aan de verzekring zou ik nooit doen.
Mijn paard word regelmatig vervoerd , is vaak los met anderen en is een enorme brokkenpiloot ,dus ziektekosten verzeker ik altijd. Zo heb ik mijn paarden altijd verzekerd.
Op het moment dat ze te oud worden , bij mijn pensioenpaard toen hij 22 werd , worden ze toch iot de verzekering gegooid omdat het risico voor hun dan te groot word. En daar heb je dan 22 jaar voor betaald , maar ook wel regelmatig aanspraak op gemaakt. Het bedrag van mijn verzekring is overigens laag en ligt op ca. 150 euro per jaar.
Je kan het net zo duur maken als je zelf wil en dat vind ik dus niet nodig , het is een stukje zekerheid.
Ik ben verzekerd bij Interpolis , al zo'n 25 jaar.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 15:29

Ik vind verzekeringsmaatschappijen ook altijd erg tricky. Je pompt er jarenlang erg veel geld in, en wanneer je paard iets overkomt, en je geld verwacht van de verzekering, kun je het wel shaken. Bovendien vind ik het wel logisch dat je alles uitbetaald krijgt wanneer je paard overlijdt, daar heb je IMHO recht op. Het lijkt wel gek, dat je geld krijgt wanneer je paard overlijdt...

Wij gaan over een paar maanden ook op zoek naar een paardje (quarter of paint ofcorz Haha! ) en ik zit er ook over te twijfelen of ik hem of haar moet verzekeren of niet...je hebt er vaak genoeg toch erg weinig aan, vind maar eens een verzekeringsmaatschappij die uitbetaalt wanneer er iets gebeurt. Die mensen die daar werken moeten tenslotte ook ergens van leven, het gaat natuurlijk om de winst, dus wat dat betreft denk ik niet dat je er veel van moet verwachten. Maar ja, dan hoor je wel weer goede verhalen over Interpolis e.d., dus blijkbaar zijn ze er wel. Ik ben ook van plan veel te doen met mijn paardje, lekker naar het strand, ritje hier, ritje daar, wedstrijdje rijden, dan is het toch wel makkelijk als je verzekerd bent mocht er iets gebeuren als je je paard aan het vervoeren bent. Verder ben ik al een poosje flink aan het sparen tot ik een redelijk bedrag heb gespaard, dat houd ik dan achter de hand, mocht er iets gebeuren. Ik geef verzekeringsmaatschappijen nog altijd niet het voordeel van de twijfel, en ben liever op alles voorbereid.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 19:14

Ik was ook heel bedacht op verzekeringen. Ik heb vaak genoeg verhalen gehoord over bijv. een peesklap die niet onder je verzekering valt. Daarom heb ik bij alle maatschappijen de "kleine lettertjes" uit geprint en helemaal doorgelezen ook mijn vader. Verder heb ik een forumulier gemaakt met daarop alle punten die ik verzekerd wil hebben.
Zoals dus peesklap, longproblemen(die ontstaan namelijk niet door een ongeluk) diefstal, noem maar op. Maar ook of ik bij elke veearts terecht kan, tot welk bedrag ze uitkeren enz.
Interpolis was de enige verzekering die alle antwoorden met ja kon beantwoorden. Ze hebben ook geen rare dingen zoals binnen 6 uur na het ongeluk verklaring van de veearts opsturen ofzo, want die dingen blijken dus later niet te doen en dan ben je dus opeens niet verzekerd... Dat soort dingen dus.

Ik had mijn vorige paarden niet verzekerd, en toen had ik dus 1 paard met bronchitus en dampigheid, en eentje met artrose. Dat heeft me heel veel geld gekost, dus die fout maak ik niet weer!

Roan
Berichten: 27
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 21:48

Volgens mij kun je je paard bij Interpolis niet terugkopen bij blijvende ongeschiktheid. Om "ongewenste handel in afgekeurde paarden tegen te gaan...... nemen wij het paard van u over om het uit zijn lijden te verlossen". Frusty
Voor mij reden om niet naar Interpolis te gaan. Het zal dan dus wel Amev worden, of zijn er nog meer?

DubbelDun

Berichten: 68296
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-02 09:48

Kijk eens bij de 'Friesche Onderlinge', daar heb ik goeie dingen over gehoord.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-02 09:54

Als je paard ongeschikt word kan je er natuurlijk wel gewoon voor kiezen de verzekering niet te laten uitkeren. Want dit telt alleen als je wel je uitkering wilt hebben. En dan kan je je paard wel zelf houden, alleen geven ze hem dan een brandmerk, zodat je 'm niet meer kan verkopen. Nu brandmerken verboden zijn weet ik niet wat ze doen.
Maar mocht mijn paard ongeschikt worden voor de sport of whatever, dan blijft ze toch lekker op mijn weilandje staan!!!
Dus wat je zei over Interpolis is niet waar...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers