Hoe vind je een goede trainer?

Moderators: SayaJones, Angela

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Hoe vind je een goede trainer?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-02 22:11

Hoe zijn jullie aan je trainer gekomen?
en waarom kies je juist voor die trainer?


misstexas

Berichten: 282
Geregistreerd: 26-08-01
Woonplaats: Uithoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 22:28

Dat is een hele goeie vraag !
Het is namelijk heel moeilijk om een trainer uit te zoeken omdat, elke trainer anders is.
Wat voor soort stijl hou je van.....??
Ik ga altijd uit van de manier hoe ze met hun paarden om gaan.
Ik bekijk ze met rijden maar,ook naar hun persoonlijkheid zelf.
Dit is een vraag die je zelf zou moeten ontdekken,door gewoon overal eens te gaan kijken bij mensen die hun of iemand anders hun paarden trainen.

Ik wens je veel succes... Pling

Groetjes Miss Texas

If you are nice to your horse,he will be nice to you !!

banish

Berichten: 965
Geregistreerd: 09-03-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 23:34

Ik ben al een paar keer aan een trainer gekomen. Dat ging 2 keer via internet en ook een keer via mond op mond "reclame".
Maar ik heb nu eventjes geen trainer. Ik doe het nu dus helemaal in mijn uppie (wél met mijn paard natuurlijk Haha! )

Banish-foto's van Gera in mijn profiel!!!

WWW.HUIZERD.NL/KONIJNEN

Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 23:49

banish schreef:
Ik ben al een paar keer aan een trainer gekomen. Dat ging 2 keer via internet en ook een keer via mond op mond "reclame".
Maar ik heb nu eventjes geen trainer. Ik doe het nu dus helemaal in mijn uppie (wél met mijn paard natuurlijk Haha! )hmmm mond op mond }> ja daar hebben meerder trainers zich al aan verbrand Sigaar

Ods
Hoofdmoderator
Moderator Markt, MZ

Berichten: 21987
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Deutekem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 00:00

Wij hebben eerst een westernblad geraadpleegd, we hadden geen ervaring met westernrijden, dus echt kijken of het nivo wel goed is kon toen niet. Onze huidige trainer zat bij het paard Lachen Het paard hebben we van hun gekocht, we zijn overgestapt op die trainer omdat onze "oude" trainer niet kon meegroeien met het nivo waar we intussen op zaten.

Je moet niet alleen kijken naar het nivo die een trainer heeft maar of hij/zij dat ook over kan brengen! Ik ben er wel van overtuigd dat het niets te zeggen heeft dat een trainer het nivo zelf niet "gehaald" heeft. Vooral het overbrengen van hebben een hoop trainers geen kaas van gegeten.

Maar de manier van rijden moet je ook aanspreken, er zijn nou eenmaal verschillende stijlen van rijden en die moet bij je passen. Ik moet echt op een trainer kunnen vertrouwen, dat zijn/haar methode is zoals ik het zelf zou doen en daar ook echt achter staan. Zo niet, zijn wij weg.

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 07:17

Hier in de buurt is het erg moeilijk om aan een goede/leuke trainer te komen. De trainster die ik nu heb gaf al les op stal aan iemand anders, en nu hebben wij er ook les van en dat klikt heel erg goed.
Dus soort mond tot mond reclame (dus niet OP mond Blaze Haha! ).
Ik ga wel altijd eerst kijken of de manier van lesgeven bevalt als ik iemand op het oog heb, of het zou klikken enzo.
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 08:07

Ik moet er niet aan denken, mond op mond met mijn trainer.. *LOL*

Mijn eerste was gewoon de eerste de beste die ik tegenkwam, waardoor ik ook "western" ben gaan rijden. Eerste les effe de jog erin trekken, tweede les rollbacks en derde les spinnen Frusty
Afijn, je leert er wel van Haha!

De tweede had in de regio een bekende naam en ik heb gewoon verschillende mensen gebeld die les van hem hebben. Vervolgens hem zelf gebeld voor een proefles, en tot de ontdekking gekomen dat ik behalve opzadelen nog helemaal niks kan. Aan de ene kant frustrerend, aan de andere kant verfrissend.
We zijn nu een klein half jaar met hem bezig, en ik ben heeeeel tevreden. Hij rijdt zelf geen wedstrijden (zijn vrouw wel, dus hij komt wel op veel shows), maar weet op een of andere manier altijd 'het gevoel' op me over te brengen. Een half jaar geleden was ik erg tevreden als ik vanuit galop Whoa brulde tegen m'n pony en ze zette vier poten schrap. Tegenwoordig voel ik soms (nog steeds niet altijd) dat ik goed stop. Jawel, uit stap of jog. Sinds gisteravond mag ik het vanuit galop uit gaan bouwen.
En dat is het fijne van de trainer die ik nu heb: hij vertelt me wat ik moet voelen, op een paardvriendelijke manier, maar niet cavia-achtig. Ze moet wel werken, en iets niet snappen is niet erg, maar niet je best doen wordt gewoon keihard afgestrafd. Precies waar ik van hou.

Een tijdje geleden is hij een tijd uitgevallen wegens priveomstandigheden, en heb ik een proefles genomen van een andere instructrice, die van Vippie. Hartstikke aardige meid, maar gaf mij niet het goede gevoel. Totaal andere stijl als Jan; wil niet zeggen niet goed, maar niet bij mij passend.
Gelukkig zijn we nu weer lekker met onze eigen trainer bezig, en op 6 april ga ik m'n eerste oefenwedstrijdje wagen! Party!!

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 11:09

'Mijn' trainer (vind het zo raar om dat zo neer te zetten) woont zover
weg Huilen Huilen
Maar de keren dat ik les van hem heb gekregen gingen mijn ogen open, maakte we tien sprongen vooruit (figuurlijk dan, he Haha! ) en kwam er een soort rust over ons heen, heerlijk!

Maar ja, Barry Schuurman woont helemaal in Leusden en ikke helemaal in Krommeniedijk, als ik een uurtje les heb dan ben ik bijna een hele dag kwijt.....
Als werkende mama en met een niet paardenminnende husband heb ik gewoon niet zoveel tijd Gaaaap

Maar dat was je vraag geloof ik helemaal niet Haha!

Ik ben getipt door Marieke en waarom juist hem? Omdat hij in staat is in alle rust en met alle tijd iets uit te leggen, je het gevoel te geven dat we er echt wel komen, volledig geweldloos en altijd precies zijn vinger op de zere plek weet te leggen (ook figuurlijk, hoor Haha! ).

Dus pik ik affentoe de bak van Jos in en dan is zij ook aan het rijden en Jos heeft ook hele goeie tips en daar ben ik heel blij mee Knipoog

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Mac

Berichten: 10578
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 13:46

"Trainer" klinkt inderdaad een beetje eng Knipoog , maar bij mij was het puur toeval, of mazzel, wat je wil. Ik had goed en wel mijn paardje in de stal geparkeerd, toen mijn "trainer" (went nog steeds niet) ook naar deze locatie kwam en daar ook les ging geven. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 16:50

De mijne werd eigenlijk door de eigenaresse van de paarden uitgekozen...ze gaf goed les, alleen erg streng, ik vind wel dat het moet klikken met je trainer en niet bang hoeft te zijn dat je domme vragen stelt, wat ik bij haar nog weleens had namelijk. Ik vind het overigens wel handig een trainer te hebben die zelf op het niveau rijdt als dat hij of zij kan uitleggen (dus eeh...ff in dressuurtaal: Z leren, Z kunnen), snappie? Verward Haha!
Maar het klikken tussen ruiter en trainer vind ik een vereiste...ik neem weinig aan van mensen die me niet aanstaan.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Sandra_H

Berichten: 1608
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 20:20

Toen ik op zoek ging naar iemand had ik geen idee waar ik moest wezen. Via Marcella1 (ook hier op bokt) kreeg ik wat telefoonnummers die ik dus maar ging bellen. Ik wist natuurlijk absoluut niet hoe ik moest zien of iemand "goed" was of niet. Maar goed, uiteindelijk heb ik iemand gevonden waar ik nu nog steeds heel blij mee ben, ik heb dus wel mazzel gehad vind ik. Ik heb voor haar gekozen omdat het klikte, ook met Sam, en haar manier van doen en denken met paarden me heel erg aanstond. We doen heel rustig aan, ben nu vanaf ong. juli echt bezig, en we gaan nu eigenlijk pas een beetje met de galop beginnen om maar eens een voorbeeldje te noemen. Ik heb eens in de twee weken les en iedere keer krijgen we er iets nieuws bij (kleine dingetjes), of iets "ouds" wat we weer een beetje meer uit gaan bouwen. Met dat huiswerk kan ik dan weer lekker aan het werk. Het gaat dus allemaal heel langzaam eigenlijk, maar wel heel goed, ik merk echt dat we steeds wat meer vooruit gaan.

Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 20:56

vera schreef:

Dus pik ik affentoe de bak van Jos in en dan is zij ook aan het rijden en Jos heeft ook hele goeie tips en daar ben ik heel blij mee Knipoogdenk eens na over de defenitie van een trainer Pling
dan zul je heel dicht in de buurt wel iemand vinden die het je kan leren.
wat de meesten nodig hebben is niet zozeer een trainer maar iemand die je leerd rijden Cool er is een groot verschil.

Francisca
Berichten: 512
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 22:19

Wat ik belangrijk vind aan degene die je les geeft, is dat het klikt. En daarmee bedoel ik dus dat je je kunt vinden in hetgeen hij/zij zegt, dat die persoon het ook goed uit kan leggen, zodat je het zelf kunt overbrengen op je paard. Dat hij/zij ook echt kijkt naar je paard, en naar het "kunnen" van je paard. Het is ook een gevoel denk ik. Je moet je er prettig bij voelen, jij moet ervan leren, je paard moet ervan leren. Toen mijn paarden nog in Bergschenhoek stonden, had ik o.a. les van Sarie Schuurman en zij geeft goed les. *LOL*
Nu wij in het Noorden wonen heb ik les van Lex van Ranch Desperado uit Gieterveen. En zij geeft ook goed les. Ik heb bij haar nu 1 x in de week prive les, ze komt dan aan huis en 1 x in de week lessen wij daar, op paarden daar, en dat is gewoon ook heel leuk, want dan leer je ook andere paarden aan te voelen. Deze paarden worden regelmatig ingekocht en weer verkocht, dus dat is altijd weer anders.

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 22:26

wat ik echt belangrijk vind is dat het iemand is die al langere tijd serieus met western bezig is. 10 jaar of zo (ja,ja vind ze maar eens!)

Ik heb leren western rijden van 1 van de pioniers. Zij was een jaar of 20 geleden al met western bezig. Heeft een hoop gezien en meegemaakt in die wereld. Bovendien is zij erg fanatiek met het overbrengen van haar kennis. De basis van western rijden kan je super leren van deze vrouw.

Ik heb geen zin in les van iemand die net zo lang western rijdt als ikzelf...

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe.

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 22:48

Marianne, je hebt wel les gehad van iemand die korter western rijdt dan jij.....zonder dat je het wist..... Knipoog

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Ods
Hoofdmoderator
Moderator Markt, MZ

Berichten: 21987
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Deutekem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 23:14

Marianne ik zou graag op jou nog even willen reageren.

Mijn menig is dat het er niets mee te maken heeft of iemand Lang in "het vak" zit. Ik ken mensen die al JAREN in "het vak" zitten en niet er nog niets van bakken. Niet als ruiter en niet als trainer. Iemand kan, die net bezig is, veel meer geleerd hebben in een jaar dan de ander met 10 jaar ervaring. In mijn ogen is een "Goede" trainer NOOIT uitgeleerd en ik vind ook dat hij of zij ook verder moet leren. Ken je het gezegde niet....hoe meer je leert hoe meer je er achter komt hoe weinig je weet. Ik wil geen trainer die het DENKT te weten maar daardoor niet verder kijkt dan zijn/haar eigen neus.

Kort om, mijn menig is dat je niet moet kijken naar de jaren maar echt wat de kennis is van een trainer.

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 07:49

je hoeft het ook niet met mij eens te zijn, maar het is wel mijn menig. Ik zeg ook niet dat iemand die 10 jaar rijdt automatisch les kan geven. Ik zeg wel dat ik geen les hoef van iemand die 3 jaar geleden voor het eerst op een western zadel zat.

En Vera, ik heb nooit van iemand anders les gehad dan van Anneke en dat is al zeker 2 jaar geleden, dus ik ben benieuwd op wie jij doelt Verward

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe.

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 10:59

Het was tijdens een clinic waar wij beide aan meededen Haha!

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 13:23

oh, o.k. maar 1 keer een clincje volgen maakt iemand nog niet mijn trainer Knipoog Bovendien was dat een gezamenlijke training en niet echt een clinic waar ik vooral meedeed om mijn paard aan een andere omgeving te laten wennen en niet om er echt iets te leren.

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe.

Odi
Berichten: 1088
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 17:56

Zelf rij ik niet meer op de "Western" manier. Na 3 trainers in 1 jaar versleten te hebben ben ik ongeveer een jaar geleden overgestapt op de "Freestyle" methode. Tot nu toe bevalt mij de Freestyle methode goed. Een van de nadelen van Western instructeurs vind ik dat er zoveel trainingsmethoden zijn en zo gauw je verder gaat bij een andere instructeur, je het gevoel hebt dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-02 18:59

Odi schreef:
Een van de nadelen van Western instructeurs vind ik dat er zoveel trainingsmethoden zijn en zo gauw je verder gaat bij een andere instructeur, je het gevoel hebt dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.


Hoezo opnieuw beginnen Verward
Was wat je bij die andere had geleerd dan niet goed, of zo slecht Verward
Werkte de ene manier niet bij jou, of bij je paard Verward

Of was het voor je nieuwe instrukteur makkelijker om "zijn manier" aan jou te leren, dan naar jou te luisteren wat je op jou manier al kon. Bloos Lips are sealed

Cowgirl

Berichten: 20063
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 20:48

Ja Odi dat gevoel heb ik ook.

Ik heb er inmiddels ook 3 versleten.(welliswaar in 3 jaar maar verder dan 10 lessen bij een instructeur ben ik nooit gekomen Frusty )
)
Bij mevrouw A moest ik mijn handen naast de heupen houden

Bij mevrouw B Handen ver boven de knop(zoals bij de dressuur maar dan ff hoger)

Bij Meneer c de handen weer op heuphoogte en naast de knop.

Nu had ik laatst een vrouwtje aan huis en die vertelde weer dat de handen dus weer in de lucht moesten.

Goed waar zit ik op dit moment? Ik zou het niet meer weten.
Iedereen doet het weer anders. Dan nog maar te zwijgen over welke basis ik heb gehad.

Odi
Berichten: 1088
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 20:58

Jos schreef:
Hoezo opnieuw beginnen Verward
Was wat je bij die andere had geleerd dan niet goed, of zo slecht Verward
Werkte de ene manier niet bij jou, of bij je paard Verward


Opnieuw beginnen vind ik een beetje moeilijk uitleggen, maar zal het proberen. Blijkbaar had ik trainers die een bepaalde manier van trainen voor ogen had. Zo heeft de eerste trainer het nodig gevonden om mijn "dresseurhouding" af te leren (kon na een tijdje al niet meer onze kant opkomen). De tweede hield van het nodige ruk en plukwerk (hem heb ik na de tweede keer bedankt. De derde is best lang geweest, maar na ruim een half jaar boterde het gewoon niet meer tussen ons.
Voor mij zijn de volgende dingen heel belangrijk voor netjes te kunnnen rijden; o.a. houding/zit, ik ben er van overtuigd als ik niet goed zit ik ook niet de juiste hulpen kan geven.
Dat het niet goed lukte met de "western-instructeurs" kan ook te maken hebben met mijn "engelse" achtergrond. Ik heb namelijk van het begin af aan al moeite gehad met bepaalde tegenstrijdigheden (b.v. jog, niet voldoende gebruik van de achterhand ). Zo waren er meer dingetjes waar de instructeurs mijn twijfels niet weg konden nemen dat ik op de goede weg was.
Omdat mijn paard trailerangst heeft ben ik terecht gekomen bij een trainer van Emiel Voest, van het een kwam het ander en inmiddels heb ik ook al een tijd les van hem op de Freestyle methode (gewoon met zadel). Bij deze manier van rijden heb ik een goed gevoel.

Margee

Berichten: 5298
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-02 13:20

Odi, betreffende de trailerangst. Kun je daar wat meer over vertellen en hoe je eraf gekomen bent op deze manier? Evt. nieuw topic of PB tje.

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-02 14:48

Wij (mijn zus en ik) zijn zo´n 9 jaar geleden per toeval in Vorstenbosch terecht gekomen bij Burgmeijer Quarterhorses. Ik heb daar diverse leraren gehad waaronder Arthur, Roy en nu Dave. Het bevalt me prima, de manier van les geven vind ik heel goed: het wordt duidelijk uitgelegd waarom iets op een bepaalde manier moet (bv. ook de reden waarom je je handen hoog moet houden boven de knop) en ik krijg altijd een goed antwoord op mijn vragen. Doordat ik me goed voel bij de rijstijl waarin hun les geven en mij leren hoe ik met mijn paarden om moet gaan, ben ik wel erg kritisch geworden als ik andere trainers les zie geven. Zo zie je vaak dat problemen opgelost worden door het betere ruk en pluk werk, wat ik dus nog nooit gebruikt heb en als ik het zou doen, zou ik geheid hier een negatieve opmerking op krijgen (en terecht!). Ik denk dus niet dat ik nog bij een andere trainer te raden zou gaan. Ik denk dat als je eenmaal een trainer hebt waarbij het goed gaat het ook erg verwarrend kan zijn als je naar een andere trainer gaat die dingen net weer anders oplost.

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cintaria, leestmee, speedfiets_2 en 2 bezoekers