westernoefeningen aan pessoa teugel

Moderators: SayaJones, Angela

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Natascha

Berichten: 6390
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

westernoefeningen aan pessoa teugel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-02 08:13

ik longeer Lois nu alweer een tijdje met de pessoateugel omdat hij een luie achterhand had. Dat gaat nu met sprongen vooruit maar ik vind longeren zelf enorm saai. Wissel wel veel af in gangen en links en rechts en pak ook vaak balkjes mee maar vraag me af wat je nog meer kunt doen met longeren. Zijn er nog oefeningen specifiek voor western of maakt dat niet uit?

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)


Irene K.

Berichten: 315
Geregistreerd: 06-09-01
Woonplaats: N-Holland

Longeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 15:40

Als ik mijn paard aan de longe heb, dan doe ik daar verschillende dingen mee. Zo oefen ik ook wijken voor druk. Dus ik heb mijn paard dan aan de lijn en loop met de longe langs haar lichaam naar de achterhand. Ik laat de lijn tegen haar lijf drukken en om haar billen heen naar de andere kant. Ze moet dan een kwartslag van me af draaien, ze wijkt dan voor de druk van de lijn. Ook pak ik haar na een paar cirkels weer kort en loop door de bak. Doe dan oefeningen op "ho", Bij ho moet moet ze dan stoppen, reageert ze niet snel genoeg, back up. Ook weer wijken voor druk op het halster. Verder kun je aan de longe heel goed wijken over de voorhand en achterhand en side-passes oefenen. Als je paard een aantal cirkels heeft gemaakt dan kun je bijv. met het uiteinde van je longe naar haar kont zwaaien of zachtjes aantikken. Je moet je paard dan wel vrij dichtbij je hebben. Je focust je dus op de achterhand en het paard moet dan wat wijken over de achterhand. Als je het uiteinde richting de schouder doet, moet het paard wat over de schouders wijken naar buiten. Lukt het niet, doet het dan eerst met druk van je handen. Ga links van het paard staan ten hoogte van de flank. Houd je paard met longe/touw links vast en druk met je rechterhand tegen de flank aan. Als het paard naar buiten wijkt, haal je de druk van je hand en beloon. dit is weer wijken voor druk. Hetzelfde wat je doet als je rijdt. Dit kan je ook doen met de achterhand en hals. Wegduwen, als het paard wijkt, direct loslaten. Op een gegeven moment hoef je alleen maar te wijzen. Dit is leuk om te doen.
Verder longeer ik vaak zonder longe, maar freestyle dan. Hier heb je wel een kleine cirkel of afgezet stukje bak voor nodig. Is ook leuk. Of stap er lekker op zonder zadel met een halster en voel je paard. Kun je ook wijken voor druk doen met het halstertouw.
Succes.
irene

Mac

Berichten: 10578
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 18:37

Natascha, ik zie dat jij een quote van Pat Parelli als onderschrift hebt. Hij heeft ook leuke grondoefeningen (volgens zijn eigen methode, natuurlijk!) en die oefening met dat touw achter de billen langs doet hij bijvoorbeeld ook. OK, is wel niet Pessoa, maar ok ...
Laatst bijgewerkt door Mac op 20-01-02 22:35, in het totaal 1 keer bewerkt

FCSA

Berichten: 5500
Geregistreerd: 30-10-01
Woonplaats: Randstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 18:48

Hoi!

Wat ook leuk is is met zeil werken. Mijn paardje vindt het altijd reuzespannend & leuk.

groetjes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, smiley en 3 bezoekers