vervolg joggen

Moderators: SayaJones, Angela

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marg

Berichten: 980
Geregistreerd: 31-10-01
Woonplaats: Randstad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-01 13:13

Ok, heel erg bedankt voor de reacties van het joggen, maar dan nu het volgende probleem. Meneer kan heel hard stappen en als ik de circel verklein of hem langzamer laat draven als ik recht uit ga en de draf gaat onder een bepaald tempo, dan valt hijin stap. Dan zou je zeggen, drijf aan, of hou hem in draf, maar dan "sjeest" hij weet weg. Dus het is of een behoorlijk draf tempo of een stap. Soms houdt hij een paar passen langzamer vol maar dan valt hij al snel in een onregelmatig tempo.

Dus wat??

alvast bedankt, marg


Irene K.

Berichten: 315
Geregistreerd: 06-09-01
Woonplaats: N-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-01 13:39

Dit betekent waarschijnlijk dat hij nog niet sterk genoeg is om zichzelf te dragen. Denk er om dat jog een zware gang is voor een paard. Blijf toch consequent ermee bezig, dus bij hard draven cirkeltje (wellicht het cirkeltje iets groter maken), valt hij in stap, dan gewoon weer been geven of klakken met tong, totdat hij weer draaft op de cirkel in een rustig tempo en dan weer rechtuit rijden.
Wat je eventueel ook kunt doen is als je gaat draven en hij wil hard, dan laat je hem hard gaan, maar dan wel veel harder als hij zelf wil. Dus je gaat dan op jouw tempo heel hard draven. Hij zal dan op een gegeven moment aangeven dat het genoeg is, maar dan beslis jij dus dat je door blijft (hard)draven. Dat zal hij dus vervelend vinden, maar blijf doorgaan. Op een gegeven moment wordt hij moe en dan gaat hij vanzelf rustiger draven en dan zet je hem stil op de hoefslag en beloon je hem (voor het rustige draven). Daarna ga je wat anders doen of je stapt uit. Het gaat er om dat elke keer als je paard een keus maakt, jij zijn keus ontkracht of verergerd. Bijvoorbeeld: Als je recht op de fence afloopt in stap en je stuurt niet, gewoon rechtop zitten en hij gaat een keus maken om rechtsaf te gaan, dan draai je hem direct de linkerkant op en zet je hem in een klein cirkeltje linksom (paar cirkeltjes achter elkaar). Dit is dus weer hard werken en dus een soort van "straf". Doe het daarna nog een paar keer. Als je paard het snapt, zal hij voor de fence stoppen en met zijn oortjes naar jou toedraaien om te wachten op je commando en dan beloon je je paard. Denk er om: je paard is altijd sterker dus je moet slim zijn. Dus in het kort: Hij kiest voor snelle draf. cirkeltje lukt dus even niet. Vraag hem om harder te draven dan hij zelf wil en wacht tot hij moe wordt. Bij tegenstribbelen van je paard even doorzetten in die harde draf, tot hij echt moet wordt en kopje laat zakken en langzamer gaat. Dan belonen. De trainer Mark Rashid doet het ook zo. Bij mij werkt het. Succes en laat eens horen hoe het ging! Dag Irene

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers