Faiz wordt een echt (trail???) paard!!!

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Faiz wordt een echt (trail???) paard!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-04 21:31

Hij is er al weer 3 weken, onze Faiz. En hij staat erbij alsof hij er al jaaaaaren is.
Laat zich rustig door de ponykampkinderen naar de wei brengen, iedereen mag 'm aaien, 't is net een twintigjarige kinderboerderijponnie, zo braaf! Haha!

Z'n werkjes gaan 'm ook heel goed af. Was hij in eerste instantie nog wat schieterig en onzeker aan de longe, vandaag liep hij z'n rondjes in alle gangen alsof hij nooit anders gedaan had.... Eaaaasy snapt hij nu, en hij gaat makkelijk, vlot maar beheerst in drie gangen. In draf beginnen de tempowisselingetjes (eeeaaaaasy en ffffssssjjjjttttt) er al in te komen. En hoe vaak zal hij nu aan de lijn gelopen hebben? Keertje of 6, 7 misschien? Vaker is het zeker nog niet geweest.
't Is bijna griezelig hoe snel dat dier leert.

Laatst besloten dat hij ook maar kunstjes moest leren, net als Milena. Dus zakje appelschijfjes mee, en ja hoor, na drie keer commando Buuuiiiiiigen en een appeltje op de grond achter z'n voorbenen, ging de vierde keer als vanzelf. Want dan krijg je een appeltje, Yummie!!!

Omdat we een beetje huiverig voor dat snelle leren zijn, hebben we besloten dat we hem in eerste instantie wat "trailachtig" zullen laten 'werken'. Dit om de rust en beheersing er meteen goed in te brengen, en niet zo'n heethoofd en driftkikker als Milena te creeëren.
Dus van de week eens een balkje in de bak gegooid.
Nou had Johanna dat ook al eens met 'm gedaan, dus nieuw was het niet. Maar tot onze grote verbazing snapte hij het "Side" van op de poetsplaats ook als hij boven een balk stond. Met een kop van "Ooooooh wil je DAT? Dan doe ik dat toch effe...", stapte meneertje rustig pootje over zijwaarts over het balkje..... Tja, dan valt je mond toch effe open..... Dat heeft bij zowel Milena als Leonardo toch echt weken geduurd voordat dat kwartje viel.....

Omdat wij geloven in het 'absoluut afstompen' maar dan in positieve zin, van paarden, zijn we van de week ook begonnen met 'enge dingen' die hij in een trailparcours, buitenrit of whatever tegen kan komen.
En we dachten dat we wat engs verzonnen hadden hoor.... Haha!

dus..... Zeiltje in de bak? " Pfffff, loop ik gewoon overheen, kan me niet echt boeien". Dus toen de strandbal maar opgeblazen. Je zag 't beest denken: "Jeetje, je zal 33 zijn en dan nog met een strandbal spelen... ".... We konden de bal tussen z'n benen door naar elkaar spelen, terwijl hij als een dulletje midden op het zeil stond. Tja, daar hadden ze HO gezegd, dus laat ik daar maar blijven staan.... Heb ik meteen goed uitzicht....

Maar toen, toen kwam het grote blauwe ding dat het vrouwtje bijna opvrat. Maar Faiz heeft me gered! Hij riep heel hard "SNORK! SNORK!" en toen ging het grote blauwe ding even weg boven haar hoofd en was ze gered!
Tja, de beruchte paraplu....
Als ik 'm boven m'n hoofd heb, vindt hij me wel erg groot en kijkt hij wat bedenkelijk. Maar wat doe je als driejarige Rarebier als je baas 'm dan in het zand gooit in de bak? Dan ga je d'r meteen op af, neemt 'm in je mond en maakt een ererondje....

't Is dat ik 't beest in de mond gekeken heb, maar anders zou ik toch echt niet geloven dat we een driejarige gekocht hebben....

O ja hij heeft ook al een klein sprongetje gemaakt en dat vond hij ook helemaal te gek. In eerste instantie snapte hij er niks van, maar toen Leonardo een paar keer gesprongen had, deed hij het vlekkeloos na.


Oh ja, en dan nu nog waarom ik "echt paard" in de titel heb gezet.... Dat gekke beest lust dus geen pepermuntjes, suikerklontjes vindt hij ook maar lauw, hij lust eigenlijk alleen appeltjes wel heel graag buiten z'n gewone voer.
Maar vanavond kreeg hij toch zo iets raars in z'n bak.... Tong uitsteken Hij had blijkbaar nog nooit warme slobber gehad!
Het was weer eens tijd voor een weekkuurtje gekookte lijnzaad, dus dat krijgt hij komende week ook dagelijks even. Dit ivm zand wat met het gras mee binnen kan komen. Milena vreet (uiteraard) haar lijnzaad zo op, maar Leo niet. Dus verstoppen we het altijd maar in warme slobber.
Dus Faiz krijgt dat in z'n bak, steekt gretig z'n koppie in de bak, en schrikt zich vervolgens het apelazerus omdat het lauwwarm was. Dat was eng! Maar 't rook zo lekker....
Dus toch nog maar eens geprobeerd. Maar verrek, je kon er niet in bijten Verward Dus hoe krijg je dat dan naar binnen????? Nog maar eens proberen te bijten, weer niks... Vreemd Verward
Afijn, heeeeeeeel voorzichtig kwam die grote roze waslap naar buiten en nam hij een lik. Conclusie: Vork ! Zo heeft hij dus z'n hele bak likje voor likje leeggemaakt *LOL* Wij in een deuk natuurlijk. De andere paarden douwen meteen hun hele snuit erin en zien er binnen een minuut uit als een varken. Maar nee hoor, Meneer de Rarebier wenst z'n snoetje mooi schoon te houden. Pennypaard! Maar het begin is er, hij eet slobbertje. Dus misschien wordt het nog wel eens een Echt Paard! Haha!

Ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat lopen met deze Rarebier. Zo heet het voortaan hoor, want het is een raar beest Lovers

Zou het een trailpaardje worden? Cool

Op naar de volgende drie weken!


CounTree

Berichten: 3920
Geregistreerd: 31-07-03
Woonplaats: simonshaven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 21:49

Wat een geweldig verslag!

Heerlijk he, een VOLBLOED ARABIER!!! Haha! OK dan!

En goh wat zijn ze toch heet en onhandelbaar.......een paard waar je niets mee kunt......volgens de niet-kenners. Frusty Gaaaap

Gelukkig weten echte volbl. arabieren kenners wel beter. Bovenstaand verslag bewijst maar weer hoe slim ze zijn en als het vertrouwen er is....dan doen ze simpelweg alles voor je!

OK dan! OK dan! OK dan!

Uitgerekend voor 2018: Onze zwarte volbloed arabier Bas Almost June *WR *ROM is drachtig van de zwarte volboed arabier EA Jameel!!!
En onze vos volbl. arabier Basciz Nirvana *WR is drachtig van de Tovero Palomino American Paint Horse CR Superman Sugar Pep!!!
http://www.countreeranch.webklik.nl

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-04 22:01

CounTree schreef:
Wat een geweldig verslag!

Heerlijk he, een VOLBLOED ARABIER!!! Haha! OK dan!

En goh wat zijn ze toch heet en onhandelbaar.......een paard waar je niets mee kunt......volgens de niet-kenners. Frusty Gaaaap

Gelukkig weten echte volbl. arabieren kenners wel beter. Bovenstaand verslag bewijst maar weer hoe slim ze zijn en als het vertrouwen er is....dan doen ze simpelweg alles voor je!

OK dan! OK dan! OK dan!


Ik sta echt elke 2 dagen (want vaker mag hij nog niet werken van ons) versteld! De rust die in dat dier zit, en het supersnelle leren. Dat had ik echt niet verwacht hoor!
Ik dacht echt altijd dat Arabieren van die nerveuze zenuwlijers waren die van hot naar haar sprongen maar nooit zoals de eigenaar het hebben wou. Maar wat blijkt: 't is echt een dier dat leeft "to please".....
Wat een SUPERras!!!! Lovers
Ben Johanna zo dankbaar dat ze me met dit ras heeft laten kennismaken!!!

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 22:30

He Sonja. Dat is een leuk verslag!
Echt een paardje om van te houden.
Zoals je al gezien hebt: ik ben weer terug.
Tijd om naar Holten te komen.
Het is de bedoeling dat ik Ben dan ook een keertje meeneem, want die hebben jullie nog niet gezien. We belluh! Lachen

Francis

Berichten: 10271
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Twelloooo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 23:51

Hoezo Arabieren hete paarden... Faiz bewijst maar weer eens het tegendeel!
Leuk verslag hoor... zie het allemaal ook zo voor me!

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-04 07:56

Francis schreef:
Hoezo Arabieren hete paarden... Faiz bewijst maar weer eens het tegendeel!


Ik zie nu waar ik me zelf ook altijd in vergist heb blijkbaar: op het moment dat hij iets spannend vindt of hij loopt zich op te fokken met spelen oid, dan maakt hij zich heel groot, dan gaat de staart erop, de hals in een enorme boog, en dansen maar.
Ziet er best wel heel heftig en imponerend uit, maar 't stelt echt niks voor. Keertje Eeeeeeaaaaaasy en hij heeft zoiets van "oh ja, effe opletten" en dan is het al weer goed Lovers
Lieffie....

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-04 08:57

Leuk verhaal, Sonja!
Heerlijk he om die jonge beesten met van alles in aanraking te laten komen en dan die verbaasde reacties te zien.
Heb je ook een fotootje van je nieuwe aanwinst????

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-04 09:45

Er staat een foto in het topic dat in mijn onderschrift staat, geplaatst door een lieve medeBokker.
Ben helaas nog steeds te bl0nt om zelf foto's op Bokt te kwakken....
Wie biedt zich aan om mij eens Boktles te komen geven? Haha!

Yv_
Berichten: 15607
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-04 21:17

Hahahaha, ik leg hier echt in een scheur!
Mooi zo het zo lekker gaat!
Beter dit dan zo eentje die overal van schrikt!!
Ik hoop voor je dat hij het met rijden ook zo leuk gaat doen!!


♥ Yesterday is history - Today is a gift - Tomorrow is mystery ♥...
MIJN KLEINE GEHEIMPJES..

Yv_
Berichten: 15607
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-04 21:18

Trouwens, ik heb de foto in de andere topic gezien!
Wat een prachtdier!!
Je zal wel ontzettend trots zijn!!! (Zou ik iig wel zijn Haha!)


♥ Yesterday is history - Today is a gift - Tomorrow is mystery ♥...
MIJN KLEINE GEHEIMPJES..

Tamara

Berichten: 10106
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-04 21:27

Heb ff de foto bekeken in het andere topic en dan heb ik idd de goeie gezien toen ik daar op stal was! Jammer dat we elkaar niet bewust gesproken hadden of wat dan ook, had graag gezien hoe braaf ie is! Dit klinkt echt wonderbaarlijk, weet je echt 1000% zeker dat ie nog maar 3 is? Knipoog Heel veel plezier nog met hem, moet vast wel lukken met zo'n cool beestje!

Degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt
31-08-2015 <3

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-04 08:41

*LOL* 't Is dat ik 'm zelf in de mond gezien heb en een grenzeloos vertrouwen in mezelf heb... Haha! Tong uitsteken *LOL* *LOL* *LOL*

Gisteravond hebben we gewandeld. Dick en Leonardo erbij voor de 'verstandige inbreng van het oudere paard' Tong uitsteken Lopen we op een paadje, komen er achter de bosjes koeien aangerend EN een boer met een enorme maaimachine kwam eraan.

Drie keer raden welk paard ervan ging stuiteren, en welke er stond te kijken van "Oh, koeien en een maaimachine...." Haha!

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 08:48

Leuk, leuk, leuk. Zie het helemaal voor me. Droppie.
Wanneer kun jij als wij kunnen?

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-04 08:52

Heb op het moment geen mogelijkheden voor stalling van gastpaarden Abby, we zitten bommetjevol.... Zal na de zomerkampen gaan worden...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bella24, Birgit__, Bunn, coldsummers, Debby34, DGL, Googlebot, Heleenxpum, Kelly_J, liesenlizzy, LISA_L, lotthje, Mizora, Sorro, tengeltje11, Tierania_ en 9 bezoekers