Voor wie nooit op 'Vraag-maar-raak' kijkt...

Moderators: SayaJones, Angela

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
DubbelDun

Berichten: 68293
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-10-01 10:37


Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel


cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-01 18:04

Hoi, ook ik was tijden zoiets van plan maar nu heb ik wat anders gevonden. Hier in Dronten is er sinds kort op de Agrarische Hogeschool de 2-jarige avondopleiding Agribusiness en Paardenmanagement. Je kan hier ook losse vakken volgen en daarvoor een erkend HBO-certificaat voor krijgen. Er zijn 4 paardenmanagement certificaten en ik ben nu met de eerste bezig. Die is begonnen in september en in januari is het afsluitende examen en ik moet 4 verslagen/opdrachten maken. Ook hebben we 2 praktijkavonden. Het deel dat ik nu doe gaat over fokkerij/exterieur en gebreken/reproduktie. Uiteindelijk moeten we dus hier alles over weten. De opdracht is voor ons om een fokkerij te onderzoeken (dekmanagement, merrie/hengstenkaarten, dekadministratie) en adviezen schrijven etc. Ook de complete hormonale regulering van zowel hengst als merrie moeten we kunnen beschrijven en bv ook een lineair scoringsformulier globaal kunnen invullen en of evt gebreken schadelijk kunnen zijn en waarom. En dit is dus pas 1 vak!! Deel 2 gaat bv over training/opbouw/spieren etc. En dan zul je dus een trainingsschema moeten kunnen opstellen voor een paard. Voor de rest komen in de vakken nog aan bod: voeding/huisvesting/ziekte/stalling/ noem het allemaal maar op. De kosten per certificaat zijn f1000,- maar je krijgt dan wel een officieel papiertje. Tegenwoordig betaal je voor bv een NHI cursus al de helft voor 5 avonden ofzo. En deze certificaten zijn ook veel meer praktijkgericht. Voor de certificaten zijn geen vooropleidingseisen oid.

Marcella1

Berichten: 327
Geregistreerd: 27-06-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-01 10:09

Ik heb er over zitten denken om te beginnen met de 4-jarige HBO opleiding homeopathie voor dieren en dan natuurlijk met specialisatie paarden.
Helaas kost deze opleiding iets van 6000,- per jaar...... En dat heb ik niet, dus eerst maar eens de staatsloterij winnen en dan aan de opleiding beginnen.
Ik kan ook altijd er over een aantal jaren aan beginnen, als ik meer geld heb en als er meer instituten zijn die deze opleiding verzorgen, waardoor het wellicht goedkoper wordt.
En tot die tijd blijf ik maar gewoon heel saai op kantoor werken.... Huilen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers