DE Quarter bestaat niet!

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-01 05:37

Helemaal niet goed wordt ik van die topics over haflingers en of ze nou wel niet niet voor western te gebruiken zijn. En dan die verheerlijking van De Quarter als western paard.

DE Quarter bestaat helemaal niet. Er is haast geen veelzijdiger paardenras met zoveel onderlinge verschillen.

Zet Tabasco Tari en Just a tad Rad eens naast elkaar en geen paardenkenner zal zien dat het om hetzelfde ras gaat.

Wij hebben ook 2 QH's die hemelsbreed van elkaar verschillen.

Rainbow is zo'n echt ouderwets halter paard met een flinke scheut impressive en ook nog veel volbloed invloed. Met haar een reining proef rijden is absurd. Dan kan je beter een haflinger nemen *LOL* Maar de pleasure loopt ze zo mooi (o.k. in de achtertuin, nu nog op een wedstrijd) daar kan geen ander ras tegenop.

Mac is zo'n quarter met het karakter dat je altijd in de boekjes leest. Het woord Cool is voor hem uitgevonden. Pa en Ma waren goede reiners en Mac heeft daar ook een natuurlijke aanleg voor. Maar hij mist die zalige gangen en uitstraling die Rainbow weer zo geschikt maken voor de pleasure.

Kortom, elk paard is een individu met unieke eigenschappen. Waar het paard wel of niet geschikt voor is moet je per paard beoordelen.


FlyingHigh

Berichten: 4050
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-01 07:56

RAAAKKKKKKK......

Ben het volledig met je eens!! Ook mijn Paint (een Quarter met teveel wit!) en mijn Quarter zijn totaal verschillende paarden. Qua temperament en qua uiterlijk.....de een is halter/ pleasure, de ander puur reining. Ook bij mij zien de leken niet dat het eigenlijk gaat om eenzelfde ras.... *LOL*
Maar goed, beide paarden hebben wel een andere inslag dan de KWPN-ers, de Welshjes en de Friezen, waar ze tussenstaan. Eigenlijk wel grappig...Mijn QH- merrie is de leider van een kudde Welshmerries en -Friezen. Voorheen was dit een groep wildebrassen en maakten van elke gelegenheid gebruik om eens flink door de wei heen te jagen. Nu Cody daar de leiding over heeft genomen en nergens dol van wordt, zie je dat de groep meer rust heeft gekregen.....immers, de leider ziet de nut er niet van in om als een dolle te gaan vliegen wanneer op de camping in de buurt een dol feest is(met erggg veel herrie), of wanneer er een paar koetsen passeren...zij graast door, dus de rest nu inmiddels ook.... Schijnheilig ZIjn er meer die deze ervaring hebben???

DubbelDun

Berichten: 71257
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-01 08:38

Ik denk dat in het verleden de quarter wel een zeer veelzijdig paard was. Ook nu lopen er nog zat rond die van alles wat kunnen. Maar door het wedstrijdrijden is er een vraag naar specialisme ontstaan, waardoor het 'veelzijdige' wat op de achtergrond is geraakt. Jammer genoeg is men wat 'doorgeschoten' met het fokken op specialismen m.n. de halter. Dit doet het ras als zodanig geen goed.

slyding roos
Berichten: 26
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: frieslan

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-01 21:00

ik vind dat je helemaal gelijk hebt Haha!

just go for it


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 1 bezoeker