afscheid van de westernsport

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

 
 
cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-01 07:41

Hallo allemaal, jullie lezen het goed. Ik stop er even een paar jaartjes mee. De laatste 2/3 jaar is de westernsport in nl steeds meer achteruit gegaan en het niet doorgaan van de appieshow is voor mij de laatste druppel geweest. Ik vind de westernsport een geweldige sport maar in nl leeft het nog te weinig denk ik. Ik ga mijn paard in de dressuursport uitbrengen en wie weet, als ik eenmaal Z2 ben en niet meer verder kom (over 7 jaar ofzo) begin ik weer met western wat dan natuurlijk helemaal toppie is Knipoog Voor het paard zal het geen probleem zijn aangezien ik toevallig precies dezelfde hulpen zal kunnen blijven gebruiken. Ik moet hem alleen nog ff wijsmaken dat op X halthouden en groeten geen sliding betekend *LOL* Het ga jullie goed!!!


Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 08:33

Verward
snap het niet.
Ik rijd gewoon lekker .
Kijk niet te veel om me heen.
Ga gewoon mijn eigen gang.
en als je wil lachen ,moet je jezelf kietelen. *LOL*

heb je bij de dressuur wel Appie shows?

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-01 08:46

Maar de demo/shows blijven hoor!! Eind september geef ik toch nog een westerndemo in de brabanthallen.

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 08:57

Heel, heel jammer Cornelie. Maar wel begrijpelijk. Western rijden (als je tenminste meer wilt dan alleen een bosritje enzo) is kiezen voor de moeilijke weg.

Instructiemogelijkheden zijn zeer beperkt en wedstrijden altijd een klere-end weg. En dan nog die idiote opzet van de wedstrijden, zonder punten- en doorstroomsysteem, waardoor elke beginner morgen de open klasse kan starten en na 2 of 3 westrijdjes aan de NK mee kan doen.

Ik begrijp uit jouw berichten tot nu toe dat jij meer wilt. Jij wilt serieus met de sport bezig zijn en dan gaan m.i. inderdaad de adviezen van Brigitte en Jos niet voor iedereen op.

Als je in een omgeving zit waar op western gebied weinig te beleven is en waar je niet met een groep bent waar je van elkaar kunt leren en af en toe eens goede instructeur over kan laten komen is het gewoon niet motiverend. En dan is het logisch als mensen weer afhaken.

Hier in Soest was het een aantal jaren geleden ook leuker. Toen de Blacks Ranch er nog was (in de periode dat Ruth Swart er nog in zat) was er hier meer western-movement. Maar dat is ook voorbij. Dan ebt het enthousiasme bij mensen ook weg.

Toch vraag ik me wel af hoe er verder moet met de western sport in Nederland...................

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 09:16

Hoi Brigitta, nalezend zag ik dat ik het hierboven een beetje onhandig heb opgeschreven. Ik weet zeker dat Jos en jij zeer serieus met de sport bezig zijn.

Wat ik bedoelde is dat iedereen recreatief western kan rijden maar dat het met name moeilijk wordt als je verder wilt in de sport.

Jos en jij slagen daar blijkbaar in, door met veel doorzettingsvermogen er mee bezig te zijn, of door het geluk te hebben in een omgeving te wonen waar op western gebied meer mogelijkheden zijn (in jullie geval zijn die mogelijkheden misschien deels door jullie zelf gecreeerd). Maar dat geldt dus niet voor iedereen waardoor ik het begrijp als mensen zoals Cornelie afhaken,

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 09:33

Ik woon niet in een gebied waar veel western is.
Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet en geen hoge verwachtingen moet hebben van jezelf en van een ander.
Dan valt het allemaal wel mee.
Je rijd toch voor jezelf? en niet voor wat de mensen er om heen ervan vinden.
Oke de jury dan Haha! , daar kan je met een wedstrijd niet om heen.
Misschien lach Lachen ik wel wat vaker om mezelf .
En bedenk , er is altijd wel weer een volgende keer.

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-01 10:04

Hoi marianne, jij beschrijft alles precies zoals ik het bedoel. Ik ben alleen zelf daar niet zo handig in om te verwoorden. Ik neem geen definitief afscheid!! En wat betreft die demo brigitta, ik heb nog een keer contact opgenomen met sonja en alles goed doorgesproken. En er is nu van beiden kanten duidelijkheid waardoor het gewoon een nette demo wordt. Het stamboek wil het gebruik van de appie door de jaren heen laten zien met dus ook een stukje western. Ik kan dus gewoon een nette trail oid neerzetten want ook dat had je nodig op de prairie *LOL* Veranderlijk? denk het niet, ik weet juist heel goed wat ik wil. Maar ik zie je vast wel weer, jij gaat zaterdag toch ook naar nieuw leusden?

Odi
Berichten: 1100
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 10:08

Hallo Cornelie, als het jou grotendeels om het wedstrijdrijden gaat geef ik je groot gelijk. Je kunt nu waarschijnlijk dichter in de buurt terecht en het scheelt je klauwen met geld. Inschrijfgelden liggen lager en je hoeft niet meer zo verschrikkelijk ver meer te rijden. Ik wens je heel veel plezier in de "Engelse" sport.

FlyingHigh

Berichten: 4050
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 10:16

Ik snap je helemaal........... Cool Tuurlijk kan je westernwedstrijdjes rijden, maar wil je eens serieus gaan werken om een ROM bij elkaar te smokkelen voor je Am. Appie, zit je in Nederland niet goed!!! Tenzij je Open rijdt, natuurlijk. Bij de amateurs zijn alijd te weinig deelnemers of geen jury te vinden/strikken....dat schiet dus niet op. Spring er eens een paar jaar uit, rijdt 'm eens in de basissport en over een paar jaar zien we je weer terug!!! Tot binnenkort bij de eerstvolgende regenachtige buitenwedstrijd, dan zal ik je vol enthousiasme voorlezen uit het dressuurboekje!!!!!!!!! Party!! Groetjes, Karen

Vera

Berichten: 12148
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 10:23

Je opmerking over de deelname bij amateurs ging gisteren in Kalverhoek niet op! Heel veel en inderdaad een topsfeertje! Het kan dus ook anders.

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 10:45

Cornelie,

Ik begrijp jou helemaal niet. Ik krijg het idee dat je pas kort in deze sport bezig was en dan heb je het over demo´s geven????? Verward
Ik denk dat jij waarschijnlijk nooit echt in aanraking bent geweest met wat western nou werkelijk in houd, nooit een echt goede trainer hebt gehad enz enz.
Iemand die werkelijk van dressuur over gaat naar western zal het niet in zijn of haar hoofd halen om te denken dat ze een demo kan geven!!! Het houd gewoon veel meer in dan een beetje teugels los en door de bak rakken!!
Als jij tot Z dressuur wilt komen zou je toch moeten weten dat doorzettings vermogen erg belangrijk is.

Als ik hier de reacties lees zijn er een aantal bij die komen met het argument dat het gewoon een moeilijke weg is die je inslaat en dat de goede trainingsstallen ver weg zijn.
Nou als je echt achter je sportkeuze staat dan is de dichtbijzijnste stal niet zo heel ver weg!! Ik ken mensen die vanuit de Achterhoek elke week!!!! naar Vorstenbosch komen rijden voor een uur les van Dave of Rieky dat zijn de mensen die echt achter hun sport staan! De mensen die niet gaan zitten miepen over afstand, niveau enz enz enz.
Maar gewoon hun best doen en proberen de sport zo goed mogelijk te promoten dat zijn de doorzetters. De rest zijn, sorrie dat ik het zeg " misslukte dressuurruiters die denken het even te gaan maken in de western en dan vervolgens gigant op hun bek gaan".
Dit zijn ook die gene die er voor zorgen dat het niveau van de wedstrijden niet wil stijgen. Ze lezen een boek, doen wat waarvan ze denken dat het zo hoort en schrijven zich in voor een wedstrijd. Kennen niet 1 regel en vallen dus door de mand. Want als je bij een wedstrijd goed kijkt zie je wel degelijk het verschil tussen die beginners die goed les hebben en die die zo maar wat doen.
Met de instelling " oei het is moeilijker dan ik dacht dus hou ik maar gauw op"komen we er nooit. En dan ook nog alles de schuld geven om maar niet te hoeven zeggen dat je gewoon het doorzettings vermogen niet hebt, BAH! Misselijk Boos!
Ik heb het hier niet over die genen die western kiezen om leuk recreatief bezig te zijn. Maar over die die afgeven op alles wat fout is in de sport en dan hun biezen pakken! Boos!

Bij mij op stal is nu iemand die er over denkt om naar western over te stappen, omdat ze met haar pony anders niet meer verder kan ( wat betreft wedstrijden) en omdat het haar wel erg leuk Pling lijkt om te gaan doen. Ze gaf na 1 les al direkt toe dat het haar erg verrast had hoe moeilijk het wel niet was. Als zij zou zeggen ik doe het toch maar niet zou ik dat erg jammer vinden maar kan ik dat begrijpen. Ik vind het enorm dapper en knap dat ze het toch wil proberen ook al is het moeilijker dan ze dacht. Als zo´n ruiter door zet dan wordt het een echte western ruiter. Ze heeft in elk geval genoeg zelfkennis en geeft direkt toe dat ze iets niet meteen kan en gaat geen smoezen verzinnen. Dat kan ik alleen maar waarderen!!

Ik moest dit even kwijt! Ik ben dat gezanik over niveau en organisaties meer dan zat! Kijk eerst eens naar je zelf en geef niet al het andere er omheen de schuld!!

Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 11:06

Jammer dat je het bijltje erbij neer gooit. JUIST als het niet goed gaat met een tak van sport (ik kan niet oordelen of dat idd zo is in de western) dan zijn GOEDE ruiters nodig, als "ambassadeur" van de sport.
Mensen als ik heeft de sport niet nodig, omdat ik het vooral "leuk" vind en niet 'serieus' zal gaan starten, maar de sport kan wel aan mensen als ik verdienen. Dus maak ons enthousiast! Hobbyruiters zorgen voor inkomsten van contributie en het bezoeken van evenementen, en uit die hele vele hobbyruiters komen dan zo af en toe ruiters die besluiten echt met de sport door te gaan, en DAN kun je het over niveau ed. gaan hebben.

Die paar ruiters die dus uit die eerste "schifting" overblijven, dat zijn JOUW concullega's in de toekomst.....

Maar vooruit, het is jouw keuze, dus die is altijd goed. Je moet zelf doen wat je leuk/nodig vindt, maar ik vind het wel jammer. Had de indruk dat we nog wel e.e.a. konden leren van je......
Veel succes met dressuurrijden in ieder geval!!!

Overigens: (noot voor de anderen) waarom zie ik hierboven ineens regelmatig de term "recreatief westernrijden" ????? Daar gingen we toch zo vreselijk van stuiteren met z'n allen? Stompen we af, gaan we elkaar eindelijk eens accepteren, of eh.... Gaaaap ?????

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sonja op 2001-08-13 12:08 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sonja op 2001-08-13 12:08 ]</font>

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-01 11:15

Hoi, doorzettingsvermogen heb ik juist wel getoond. Ik ging ook voor mijn lessen naar Vorstenbosch, 2 uur heen met de trailer, half uurtje les a 100 piek en weer 2 uurtjes terug. Om maar appaloosaklassen gevuld te krijgen ging ik met mijn veulen al alle halter/most colorfull shows af. Ook naar deurne, 2,5 uur heen, 8 uur aan destart verschijnen in je uppie of hooguit met zijn 2en en weer die reistijd terug. Wat betreft die wisseling in trainers brigitta, ik dacht toch dat wij goed met elkaar overweg konden. Ik heb je uitgelegd dat door omstandigheden ik veel heb moeten veranderen. Vorstenbosch werd wat te ver voor mijn vriend (geen echt paardenmens en ik had geen rijbewijs), de trainer daarna was ook ruim een uur rijden maar ik was het zat om te horen dat een appie een appalooser is. De trainer die ik toen had kwam hier 5 minuten vandaan wonen maar verhuisde helaas weer naar limburg. Maar ook al rijd ik geen western meer, waarom heb ik hier dan niks meer te zoeken? En waarom zou ik niet naar amersfoort kunnen komen? Ik vind de westernsport een mooie sport en ik zal het ook zeker op de voet blijven volgen. Als je de sport voor het grote publiek zal willen mag toch juist iedereen komen kijken? Ik wil gewoon paardrijden en iets presteren. En ik moet zeggen, ik had dat trouwens niet zo uit de mail begrepen van sonja, sorry dat ik daar dan wat over vermeldde. Maar heb je nog steeds geen zin om mee te doen dan? Is toch leuk, en een andere spanning dan een wedstrijd *LOL*

FlyingHigh

Berichten: 4050
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 12:28

Nou nou, cornelie, gelukkig mag je zaterdag nog komen van Brigitta......pffffffff.

Ik snap niet waar iedereen zich toch zo verschrikkelijk druk om maakt. Of je je nou specialiseerd in de Western- classe, Hunter- classe of dat je je nou nog gaat verdiepen in de engelse basis- sport.....je bent in alle disciplines lekker met je paard bezig!! Is dat een gebrek aan discipline??? Dacht het niet!!! Pride is een geweldig goed paard, kan in de engelse en de westernsport uitgebracht worden. Cornelie is iemand die graag op zeer verschillende manieren met haar paard bezig is, clickeren, trailtochten, appie- carroussel, western en engels....heerlijk!!!
Ben er jaloers op!!! Ik ken maar weinigen die zo'n hechte band met zijn/haar paard hebben....
Een overstap......nee, zo moet ze het niet noemen, want ik weet zeker dat we haar nog wel tegenkomen op westernwedstrijden, maar nu gaat ze eens wat fanatieker engelse wedstrijden rijden. Tevens een geweldige promotie voor de Appies!!! Party!!

In ieder geval is ze mijn trouwe wedstrijd- groom, door dik en dun en vol discipline!!!! Cornelie, GO GO GO!!! Haha!

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 13:59

Citaat:
Op 2001-08-13 11:45, schreef Adrienne:

Als ik hier de reacties lees zijn er een aantal bij die komen met het argument dat het gewoon een moeilijke weg is die je inslaat en dat de goede trainingsstallen ver weg zijn.

Nou als je echt achter je sportkeuze staat dan is de dichtbijzijnste stal niet zo heel ver weg!! Ik ken mensen die vanuit de Achterhoek elke week!!!! naar Vorstenbosch komen rijden voor een uur les van Dave of Rieky dat zijn de mensen die echt achter hun sport staan!


En 4 uur in de auto voor een uurtje les vind jij niet de moeilijk weg nemen?? Terwijl je op elke hoek van de straat engelse les kunt krijgen.

Ben benieuwd naar jouw definitie van moeilijk weg dan....

Ik heb alle respect voor mensen die die moeite wel nemen maar ook begrip voor mensen die dat (financieel, qua tijd of bij gebrek aan mogelijkheden of doorzettingsvermogen) niet op kunnen brengen.

Overigens vind ik jouw heftige reactie ook weer tekenend voor de western "cultuur" in Nederland, helaas.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marianne op 2001-08-13 15:01 ]</font>

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 14:27

Ik vind dat de moeilijke weg alleen een moeilijk weg is als je niet achter het gene staat wat je doet.
Als je veel plezier hebt in het gene waar je mee bezig bent ongeacht welke tak van sport het is dan vindt je het geen moeilijke weg, dan heb je dat er voor over. Dan probeer je je sport te promoten niet af te kammen.
Je weet waar je aan begint als je western gaat rijden het is nou eenmaal een tak van sport die nog niet overal even veel wordt beoefend. Als je daar tegen op ziet begin er dan niet aan en blijf lekker dressuur rijden. Maar ga niet achteraf zitten jammeren over afstanden, sfeer en niveau.
Dat is het gene waar ik me heel erg aan stoor. De reden die Cornelie noemt om te stoppen is BULL oliebol !! Ze moet gewoon zelf weten wat ze liever doet maar niet hier onzinnige reden verzinnen en dingen de schuld geven die er absoluut niets mee te maken hebben.
Zeg gewoon ik wil wat anders gaan doen en draai daar niet omheen.

Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-01 18:47

Citaat:
Als je veel plezier hebt in het gene waar je mee bezig bent ongeacht welke tak van sport

Inderdaad, ik heb vooral veel plezier in het paardrijden en in het omgaan met mijn paard. Je snapt me helemaal Cool


Citaat:
Je weet waar je aan begint als je western gaat rijden het is nou eenmaal een tak van sport die nog niet overal even veel wordt beoefend. Als je daar tegen op ziet begin er dan niet aan en blijf lekker dressuur rijden.

Ik heb ooit toen ik 17 was 4 dressuurwedstrijdjes gereden met een fjord. Vanaf mijn 18e rijd ik al western, dus ik kom niet echt uit de dressuurwereld. Lips are sealed


Citaat:
De reden die Cornelie noemt om te stoppen is BULL oliebol !!

De reden is geen bull, JIJ vind de reden bull. Klein verschil maar voor de mening van een ander kan ik respect hebben, niet als iemand iets vermeld dat zo zou moeten zijn. Tja, het werkt ook niet echt opbeurend meer als je al 2 jaar achter elkaar kampioen van nederland bent omdat er geen andere
tegenstanders zijn. En het wordt financieel gezien dan ook een duur kostenplaatje. Inschrijvingsgeld is hoger (vanwege de jury), grote afstand, stalhuur a 100 piek en dan nog geen tegenstanders hebben. Ik rijd liever dressuur met 30 tegenstanders waar ik 15e wordt dan dat ik van 2 man 2e wordt. Ik heb er geen probleem mee als mensen het hier niet mee eens zijn maar probeer wel respect te hebben voor de meningen en beslissingen van een ander. Bovendien kennen velen mij en mijn paard niet persoonlijk waardoor het zeer moeilijk is om een beeld te krijgen van de combinatie en de omstandigheden. De mensen die mij en mijn paard kennen staan 100% achter mijn beslissing en steunen mij hierin. Maar natuurlijk, ik wist dat ik reakties zou krijgen op mijn berichtje hier maar ik ben enorm geschrokken van de reaktie van 1 persoon hier. Maar ik kom gewoon naar nieuw leusden zaterdag want er valt altijd iets van te leren toch? (dit vindt ik tenminste, ongeacht de discipline die je rijdt)

Citaat:
Zeg gewoon ik wil wat anders gaan doen en draai daar niet omheen.

Oke, ik wil wat anders doen *LOL*

p.s. als je je aan mij stoort hoef je mijn berichtjes niet te lezen hoor Clown


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker