Rawhide..

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margee

Berichten: 5304
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Rawhide..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-03 21:02

Wat is rawhide nu precies? Leer???
Kun je er hier in Nederland aan komen voor het zelf versieren van b.v. teugels en is daar informatie over op internet. Ik bedoel de manier van vlechten e.d. Ik zag een stuk in de Western Horsemen staan, helaas zonder foto's hoe het kan/moet.


jilleroo

Berichten: 5617
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:07

rahwide is ongelooid leer. dat wordt dus verwerkt in bosals en hoofdstellen etc.
hoe je dat zelf moet verwerken weet ik niet. ik weet wel dat ik mijn bosal niet in de buurt moet laten liggen. blijkbaar denkt mijn hond dat het een kauwstaaf is....


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Odi
Berichten: 1088
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:31

Als je zo'n grote opgerolde hondenbot neemt en je legt die in het water wordt het zacht en heb je rawhide die je kunt verwerken, als je het weer laat opdrogen ie het weer hard. Zelf heb ik weleens geprobeert om er iets van te maken, het lukte wel maar om nou te zeggen dat het echt mooi was, niet echt.
Je kunt het altijd proberen, voor een paar euro heb je zo'n bot, succes ermee.

sablou
Berichten: 816
Geregistreerd: 09-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 00:37

Rawhide is leer dat (kort) gelooid is met een zoutoplossing. Het behoort tot de sterkste natuurlijke producten. Al naar gelang de duur van het looien krijg je een stug (harde) of soepel resultaat, waarbij de stuggere vaak wat meer geel (ook wel "glasig" genoemd) zijn en de soepele vaak wat "witter". De eigenschap van de stugge soort is, dat als je het nat maakt (in lauw warm water), het niet alleen zeer soepel wordt, maar ook nog eens sterk uitzet. Dit effect wordt gebruikt om bijv. zadeltree's te bekleden. Bij het drogen wordt de rawhide dan weer stug en krimpt weer. Het trekt zich daarbij dan om de tree strak, waardoor er een zeer taaie hout-huid sandwich ontstaat. De soepelere soort wordt gebruikt om o.a. Bosals van te vlechten.

MVG Louis


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers