Moderators: Essie73, Coby, balance, Firelight, Dyonne, NadjaNadja, Neonlight, Sica, C_arola
susan schreef:wat ik me dan daar over afvraag, worden die punten ook door een organisatie bijgehouden, dat je zeg maar een brief krijgt (zoals in het engels van de KNHS) dat je nu echt over moet?
waar ligt de controle?
PeterV schreef:Dus groene paard starters opgelet.
Als je zo’n paard wilt starten in een level lager, krijgt dit paard de punten die gehaald worden in die klasse op zijn naam.
Dus even voor Anya zal dit betekenen als zij Barbie gaat uitbrengen voor Jip, en Jip rijd hier zelf ook mee in de L4, dat het paard dan vrij snel aan de 10 punten kan zitten, waarna het dan groen paard af is. Voor een ruiter als Anya zal dit kunnen betekenen dat als er besloten wordt Barbie te laten uitbrengen door Anya, dat zij als ruiter zelf geen punten zal halen die wel weer nodig zijn voor handhaving als ruiter in de L2.
Dit naar aanleiding van een weekeinde brainstorm met Chris en een aantal commissieleden.
Peter
CounTree schreef:Ok nog een vraagje....ik begrijp dat ruiters in L2 en L1 les mogen geven.
Stel er word ingeschaalt en gestart in L2 door een ruiter die les geeft en deze ruiter wil met een ander "groen" paard een nivo lager starten L3. Mag dit of moet er dan direct gestopt worden met lesgeven om diskwalificatie te voorkomen???
PeterV schreef:Antwoord op een vraag van een ruiter,
Oja, mag een leerling van mij nu bijv ook een paard van mij in de L5 gaan starten dan?
paard is ingeschreven geweest op de fed, show, maar op het laatste moment teruggetrokken.
De L5 klasse heeft het Wran bestuur van besloten deze even aan te houden, dit omdat wij in gesprek gaan met de FNRS. Dus zal dit op Wran wedstrijden dus L4 worden waar jou ruiter in komt te starten, en ja dit mag op een paard van je zelf, ongeacht waarin deze heeft gelopen.
Bedenk hierbij wel dat als jou ruiter dmv het kunnen van het paard te snel zal overgaan naar een hoger level, of de ruiter in kwestie dan hiermee blij moet zijn.
Peter
Kayila schreef:PeterV schreef:Antwoord op een vraag van een ruiter,
Oja, mag een leerling van mij nu bijv ook een paard van mij in de L5 gaan starten dan?
paard is ingeschreven geweest op de fed, show, maar op het laatste moment teruggetrokken.
De L5 klasse heeft het Wran bestuur van besloten deze even aan te houden, dit omdat wij in gesprek gaan met de FNRS. Dus zal dit op Wran wedstrijden dus L4 worden waar jou ruiter in komt te starten, en ja dit mag op een paard van je zelf, ongeacht waarin deze heeft gelopen.
Bedenk hierbij wel dat als jou ruiter dmv het kunnen van het paard te snel zal overgaan naar een hoger level, of de ruiter in kwestie dan hiermee blij moet zijn.
Peter
Betekent dit geen L5? Geen instap level zonder de galop?
Of lees ik dingen die er niet zijn....
Rob_H schreef:2* Stel voor dat er een cap verplichting komt voor L3 en een regel dat L2 een hoed MAG dragen.
Hoe zit dat dan als de levels worden samengevoegt.
PeterV schreef:Het gaat, kan er als volgt uit gaan zien, moet een slag om de arm heen houden, maar zoals ik ook aan gegeven heb ik mijn column van de WHW, zijn wij in een pril stadium iol met de FNRS om hun zogeheten W proeven binnen het diploma rijden wat bij deze vereniging een begrip is te update, en zijn wij aan het kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.
FNRS nu overwegend dressuur daar kunnen de alle jongste ruiters terecht voor het paard leren rijden, met name is het de ruiter die beoordeeld wordt op hen rijvaardigheid te paard.
Bekend is ook dat de grootste visvijver van jonge ruiter bij deze vereniging te vinden is.
Gezien wij een minimum leeftijd hebben binnen het western voor wedstrijd rijden van 10 jaar en dit bij de FNRS 6 jaar is, zou je dus het level 5 daarvoor kunnen gebruiken.
Dus als pure instap kunnen wij dan ook de aller jongste ruiters die willen paard rijden, dit vanaf dag één western getint laten doen, bij hun aangesloten maneges die het vooral ook verzekering technisch zo voor elkaar hebben en erkend voor zijn, om de aller jongste paard rijders educatief te scholen.
Dus zal je kunnen stellen dat de westernsport breder gaat weggezet worden, dus wordt er nu nog even gelevelt tot L4 waarbij het voor een organisator vrij is om ook level 5 onderdelen uit te schrijven op hun show, dan wel niet L5 en L4 samen te voegen.
Soms lopen ontwikkelingen niet echt parallel aan elkaar, dus moet zo nu en dan de tijd even je vriend zijn, maar vallen uiteindelijk alle puzzeltje wel in elkaar.
Peter
MSQuincyTE schreef:Rob_H schreef:2* Stel voor dat er een cap verplichting komt voor L3 en een regel dat L2 een hoed MAG dragen.
Hoe zit dat dan als de levels worden samengevoegt.
In welke level is het nou wel verplicht dan?