Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 07:31

Hallo,


Voor mijn laatste dag op het werk dacht ik een lekkere Australische marsbar cheesecake te maken.
Ik heb alles volgens het recept gedaan, van alle keren dat ik deze taart heb gemaakt. Is hij maar 1 keer gelukt. Voor de rest zakt de taart in elkaar.
Zo ook nu weer, misschien zijn er bokkers die er verstand van hebben en mij kunnen vertellen wat ik verkeerd doe of wat ik toe kan voegen om de taart staande te houden.

Gisteravond heb ik de taart om 19:00 uur in de koelkast gezet en vanochtend weer gekeken, het middelste gedeelte van de taart is wat harder, maar de buitenkant (wat toch wel een dik stuk is) loopt als een straaltje pis naar beneden Haha!

De springvorm die ik gebruik is 24 en 26 cm.

Citaat:
Meng de kaas en basterd suiker in een grote kom met een elektrische mixer totdat het een glad mengsel is.
Klop de overgebleven slagroom in een kleine kom op totdat je kleine piekjes ziet.
Roer de gelatine door het kaasmengsel. Voeg daarna de slagroom toe.
Zorg dat je wat slagroom overhoudt voor de versiering.

Verdeel de helft van het kaasmengsel in de springvorm.
Steek de stukjes mars in het mengsel. (Zo weet je dat de mars gelijk matig verdeeld is over de vorm. Verdeel de rest van het mengsel.


De gelatineblaadjes werken bij mij niet, ze lossen niet op en dan krijg je harde stukjes in de taart. Ik heb dus gelatinepoeder gebruikt en eigenlijk iets meer gelatine in de taart gedaan, omdat het de vorige keer ook zo weinig was. Ik dacht dat van gelatine de taart wel rechtop bleef staan.

Hoeveelheid die ik nodig heb staat hier:
-300 ml slagroom
-1 blaadje gelatine of 3 theelepels gelatinepoeder
-500 gram roomkaas
-110 gr basterd suiker


Wat doe ik fout of wat kan ik nog toevoegen volgens jullie?

Caira
Berichten: 26392
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 07:39

Heb je de gelatine wel eerst zacht laten worden in warm water? En de slagroom spatel je die door het mengsel of klop je die erdoor?

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 07:41

Ja dta wel, Eigenlijk zoals op het zakje stond, maar het lostte niet op eigenlijk.

De gelatinepoeder heb ik ook klaargemaakt zoals stond op het zakje Verward

Caira
Berichten: 26392
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 07:45


Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 09:32

Dan denk ik inderdaad dat het daar fout gaat, hmm van de week nog maar eens proberen te maken, maar dan met uitleg van hierboven met de gelatine Haha!

Dank je wel

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 09:43

spannend! laat je weten of het gelukt is? Klinkt wel als een speciale taart!

Caira
Berichten: 26392
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 09:46

Maar in ruil ga je me natuurlijk wel het recept geven!

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 09:50

Haha ja dat is goed! Haha! Ik zal het recept hier neerzetten! Knipoog
(Laat je wel weten of hij bij jou lukt of niet Schijnheilig )

Visje, ik vind het echt een heel erg lekkere taart! Als hij lukt zal ik er nog een foto van maken ook haha, Is goed ik laat het weten!

NoaC

Berichten: 5292
Geregistreerd: 27-06-03
Woonplaats: Utrecht

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 09:54

Oeh, wil het recept ook wel! Klinkt lekker!

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 10:05

Ik ga het recept even opzoeken en hier neerzetten.. Lachen

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 10:10

Het recept zoals ik het heb gekregen. Het is een recept dat ik nergens op deze manie rterug kan vinden. Hij is gemaakt door het nichtje van mijn schoonzus. Haar nichtje woont in Australië.

===========================================

Mars bar cheese cake

Benodigdheden;

250 gram maria biscuit
150 gram gesmolten boter
300 ml slagroom (dit is ook voor de versiering op de taart)
50 gram melk chocola (fijn gesneden)
1 blaadje gelatine of 3 theelepels gelatine poeder
500 gram philadelphia roomkaas naturel
110 gram basterd suiker
180 gram mars repen (fijn gesneden)
Springvorm
Bakpapier (voor in de springvorm)
………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Maal de biscuits fijn (kruimelig) meng de gesmolten boter er door heen.
Verdeel de mix gelijk matig over de bodem van de springvorm. Heb je nog over, verdeel dit dan over de randen. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Doe de chocolade met twee eetlepels slagroom in een kleine pan. Zet dit op laag vuur tot de chocolade is gesmolten. Blijf dit zachtjes verwarmen anders stolt het weer.

Bereidt de gelatine zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de kaas en basterd suiker in een grote kom met een elektrische mixer totdat het een glad mengsel is.
Klop de overgebleven slagroom in een kleine kom op totdat je kleine piekjes ziet.
Roer de gelatine door het kaasmengsel. Voeg daarna de slagroom toe.
Zorg dat je wat slagroom overhoudt voor de versiering.

Verdeel de helft van het kaasmengsel in de springvorm.
Steek de stukjes mars in het mengsel. (Zo weet je dat de mars gelijk matig verdeeld is over de vorm. Verdeel de rest van het mengsel.
Strijk de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart. Doe dit snel want de chocolade stolt zodra deze de taart aanraakt. ( Het is niet erg als de chocolade zich vermengt met de mix. Dit geeft een grappig effect.)

Als je nog wat mars over hebt kan je deze op de toefjes slagroom leggen als versiering van de taart.



Succes en eet smakelijk

=================================================================================

De volgorde is niet heel logisch, ik zat vorige keer de chocolade al te smelten en die is pas voor het laatste.
Handigste is dus gewoon eerst de bodem maken (wat trouwens ook met andere koekjes kan, bijvoorbeeld Bostogne!)

Succes Bokkers en laten jullie wel weten of de taart nog overeind staat ? Schijnheilig

Tellie

Berichten: 16944
Geregistreerd: 07-11-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 10:18

LZP > VT

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 13:32

Ik kan me voorstellen dat dit het soort taart is dat er echt niet goed uitziet als het mislukt Knipoog . Maar wellicht nog steeds even lekker. Lachen

Succes met de volgende poging! Foto maken is een heel leuk idee!

hesterve

Berichten: 1979
Geregistreerd: 14-10-05
Woonplaats: scherpenzeel

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 14:20

Hey Marchador!

Heb je weer zo'n lekkere taart gemaakt Vingers aflikken ? Die had je vorig jaar(of inmiddels 2 jaar geleden) toch ook voor je verjaardag gemaakt? Ik vond um iniedergeval heel erg lekker!

Groetjes en misschien zie ik je weer eens als ik mn trailer kom halen of brengen!

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 14:20

He hesterve,

Ja dat klopt dat was die taart ja en dat was ook de enige keer dat ie gelukt was haha Haha!

Annemeik

Berichten: 4287
Geregistreerd: 29-08-03
Woonplaats: Lunteren

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-08 14:27

Hm, deze wil ik ook wel een keer gaan proberen. Is hij niet ontzettend machtig?

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Mijn taart zak in, help bakkers hier op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-08-08 14:29

Ja hij is heel machtig dat wel, maar zodra het gezakt is past er nog wel een stukje bij hoor Schijnheilig Knipoog