Gebak invriezen, kan dat?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Esther_

Berichten: 4067
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-03-08 14:46

Aangezien ik een behoorlijke hoeveelheid puddingkruimel vlaai en cake over heb, vroeg ik me af of ik dit kan invriezen en hoe lang het dan houdbaar is?
Graag tips.

Binckydenice

Berichten: 5859
Geregistreerd: 09-06-06
Woonplaats: Purmerend

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 14:48

Volgens mij kun je dat best wel invriezen in de supermarkt ligt ook vaak ingevroren gebak.... Ik denk dat je het niet langer dan drie maanden in de vriezen moet laten liggen ivm met uitdroging van het deeg....

welshje68
Berichten: 634
Geregistreerd: 09-02-07
Woonplaats: Weert

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 14:49

ik vries ook vaak zelfgemaakte appelcake in smaakt na ontdooien prima hoor. probeer het zo luchtdicht mogelijk in te vriezen.

Helderder
Berichten: 10140
Geregistreerd: 13-06-04

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 18:44

Inderdaad, het kan gewoon de vriezer in. Gisteren nog een appeltaart eruit gehaald en na een tijdje in de magnetron was 'ie nog heerlijk! Lachen

Denise
Berichten: 5103
Geregistreerd: 30-06-06

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 18:49

Ik heb het zelf wel eens gedaan, maar ik vond hem niet meer lekker na het invriezen. Probeer het eens, je kunt het altijd eerst proberen voor je het weggooit Knipoog

ukje
Berichten: 3794
Geregistreerd: 30-03-06

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 19:56

kan best hoor wij doen het ook zo vaak aangezien ik bak bij het leven elke zondag maak ik wel iets van taart ofzo en als je het niet te eten vindt dan gooi je het toch gewoon weg. wel is het aan te raden om het niet al te lang in de vriezer te laten liggen zelfs in de vriezer bederft het na een aantal maanden en slagroomgebak helemaal mee uitkijken.

Susanne_

Berichten: 2431
Geregistreerd: 30-01-06
Woonplaats: Op een bewoond eiland / op een berg in oostenrijk

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 21:16

Wij doen het ook wel vaak, en met het ene gaat het wel goed, en met het andere weer niet... Gewoon proberen dus!

Sodera

Berichten: 5438
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 21:23

Met dingen waar slagroom opzit moet je oppassen, die slagroom KAN heel vies worden.

Vlaai met bijv. gele room erin kan prima.

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 23:47

Na 3 maanden gaat de smaak sterk achteruit, als je hem voor die tijd opeet geen enkel probleem! (maar niet invriezen, ontdooien en weer invriezen natuurlijk Knipoog )

Jaimyliefje

Berichten: 5007
Geregistreerd: 03-05-06

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-08 23:50

het kan zeker weten! bij mijn vorige oppas adresje hadden ze hun bruilofts taart ingevroren (alleen het boventste deel) voor een heel jaar, want dat scheen geluk te brengen, een jaar later heb ik er nog van gegeten (jaja ik heb mij er aan gewaagd) en hij was heerlijk!

Esther_

Berichten: 4067
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-08 09:46

Ik heb de taart netjes in kleine porties ingevroren. Dan kan ik af en toe iets nemen.

_Jennifer_

Berichten: 2965
Geregistreerd: 23-11-04

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-08 09:49

ja, kan gewoon de vriezer in!
Alleen sommige dingen met slagroom kunnen inderdaad vies worden. Licht eraan wat voor vlaai je hebt (die van super de boer bleef niet lekker, die ging naar karton smaken. Maar die van de vlaaienboer wel)

DeSa
Berichten: 12885
Geregistreerd: 24-05-04

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-08 09:57

Kan wel hoor, het wordt er alleen niet lekkerder op. Appeltaart wordt hier altijd waterig als het in de vriezer heeft gelegen.

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-08 17:23

Het kan wel ja, wij doen het ook weleens.

x_manon_x

Berichten: 2529
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Den Haag

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-08 20:43

Kan wel! Maar inderdaad sommige slagroom krijg wel een vieze smaak daarna.

WendieJ

Berichten: 105
Geregistreerd: 17-03-06
Woonplaats: Drenthe

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-08 18:05

Wij doen dat ook altijd, staan er nu nog iets van 3 in de diepvries Knipoog!

Twaalf
Berichten: 6666
Geregistreerd: 25-11-05

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-08 23:39

Taarten met slagroom invriezen is zeker niet aan te raden

Pas ook op dat je de taart/vlaai niet invriest met de kartonnen doos erom, dan smaakt je taart uiteindelijk naar karton Knipoog

Anoniem

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-08 23:41

urselin schreef:
Taarten met slagroom invriezen is zeker niet aan te raden


Presies, de smaak gaat keihard achteruit dat wil je niet meer eten.
D'r is een verschil tussen appelgebak (Dus zonder oomvullingen)
of een vlaai, niet invriezen dus.

stephanie09
Berichten: 1118
Geregistreerd: 23-10-07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Gebak invriezen, kan dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-08 23:42

je kan gebak gewoon invriezen dat doen wij ook altijd hoelang het dan hodbaar is weet ik niet Knipoog