
Benodigdheden (voor 3-4 personen):
1 pak Basmati rijst
2 pakjes Conimex NAM Chicken (= 2 zakjes marinademix & 2 zakjes sausmix)
800 gram kipfilet
2 rode paprika's
1 ui
1 blik ananas (met tien schijven)
ca. 6 lenteuitjes/bosuitjes
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel knoflookpuree
2 theelepels tabasco of sambal
100-150 gram cashewnoten of pinda's (gezouten of ongezouten, maakt niet uit)
olijfolie
- De kipfilet snijdt je in kleine blokjes
- De paprika snijdt je in kleine blokjes
- De ananasringen snijdt je in stukjes
- De bos/lenteuitjes snijdt je in stukjes van ca. 1 cm. (het bolletje er wel af halen.
- De ui snipper je.
Hoe te bereiden?
Je doet de kipfilet in een kom. Hier giet je olijfolie (flinke scheuten)overheen totdat het lekker smeuig is. Daaroverheen strooi je de twee zakjes marinade mix, 1 theelepel knoflookpuree, 1 eetlepel kerriepoeder en twee theelepels tabasco of sambal. Dit alles meng je goed doorelkaar en laat je minimaal 15 minuten goed intrekken.
Ondertussen kook je de rijst. Deze gooi je in ruim kokend water waar je evt. wat zout aan toevoegd. Na 8 minuten giet je de rijst af en laat je deze met de deksel op de pan staan.
Nu pak je een pan (bij voorkeur een wok) en doet daar een beetje olijfolie in en laat dit heet worden. Dan voeg je de kipfilet met marinade toe en bak je de kipfilet goed gaar. Als dit gaar is, voeg je de ananas, paprika, ui, lente/bosuit en cashewnoten/pinda's toe. Dit alles schep je even goed om en doet dan meteen de twee zakjes sausmix erbij. Dit schep je ook goed om en doet er dan nog wat water bij (ongeveer 200-300 ml.) en zet dit op hoog vuur totdat het lekker sausig is (ondertussen wel omscheppen).
De tijd tussen het toevoegen van de groenten aan de kipfilet en het op tafel zetten van de maaltijd is ongeveer 5 minuten.
En klaar is klara! Eet smakelijk!
