
Zelfs kleine dreumesjes zijn er dol op, kijk maar
Ingrediënten voor 4 personen
- 7.5 deciliter melk
250 gram bramen
100 gram griesmeel
20 gram boter
20 gram suiker
2 eetlepel honing
1 ei
1 zakje vanillesuiker
naar smaak zout
Bereiding
- Oven op 220 graden Celcius voorverwarmen.
- De bramen in een kom doen, de honing erover gieten.
- De melk aan de kook brengen en de griesmeel erin strooien. Al roerend weer aan de kook brengen, laten wellen, dan van het vuur nemen.
- Het ei splitsen en de dooier met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig slaan, door de licht afgekoelde griesmeel roeren.
- Dan het eiwit stijfslaan en erdoor spatelen.
- De helft van de brij in een ingevette vuurvaste vorm doen.
- De bramen met de vloeistof erover verdelen, de overige griesmeelbrij erover strijken.
- Met klontjes boter erop 20 minuten in de oven bakken.