Ik heb nog een recept voor een frisse haringsalade.
- kilo vastkokende aardappels
- 2 appels (bij voorkeur granny's)
- preitje
- peterselie
- 2 haringen
- slasaus
- peper (molen)
- citroensap
Aardappels schillen, koken en na het koken laten afkoelen. Als de aardappels afgekoeld zijn in blokjes snijden. Appels schillen en in blokjes snijden (eventueel beetje citroensap eroverheen tegen verkleuren). Prei snipperen. Peterselie fijnknippen.
Dit door elkaar roeren in een schaal, slasaus naar smaak toevoegen. Draai peper naar smaak er door heen.
Als laatste de haringen in stukjes snijden en ook toevoegen.
Alles goed omscheppen en idealiter nog even tijd geven in de koelkast.
Prima gerecht in de zomer
. Kan ook bij de BBQ. Als je trouwens de haring weg laat dan heb je een minder vettige en frisse aardappelsalade, lekker als bijgerecht.
lus dat echt totaal niet.
