Ik zet hier 2 recepten hoe je zelf Brownies & Muffins kan maken zonder,
het uit een pak te halen.. Ik heb dit al gemaakt op woensdag @ School.
Tja, ik doe de Bakkers & Banket opleiding, dus we maken heerlijke dingen op school.
Soms ook niet echt lekker maarja, het moet!

Chocolade Muffins (6 Stuks)
Ingredienten :
150 Gr. Bloem
50 Gr. Chocoladesnippers
2 Gr. Bakpoeder
50 Gr. Boter (roomboter)
75 Gr. Suiker (Basterdsuiker)
5 Gr. Vanillesuiker
75 Gr. Ei
50 Gr. Melk
2 Gr. Zout
Materialen
Muffinvormpjes, Oven, Garde&Spatel.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter au bain marie.
Vet de muffinvormen in de gesmolten boter.
Meng alle droge ingredienten door elkaar.
Mix de rest van de boter met het ei en de melk door het bloemmengsel tot een glad beslag.
Schep het deeg in de vormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3
Genoeg voor 6/8 muffins.
RumBrownies (6 Stuks)
Ingredienten :
80 Gr. Chocolade
80 Gr. Boter } Au Bain Marie
100 Gr. Ei
200 Gr. Suiker } Kloppen
125 Gr. Bloem
5 Gr. Vanille
1 Gr. Zout
5 Gr. Rum.
60 Gr. Slagroom
50 Gr. Hazelnootgruis.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 Graden.
Smelt au bain marie 80 gr. pure chocolade met 80 gr. boter.
Klop 2 eieren los met 200 gr. suiker en roer het van het vuur af door het chocolademengsel.
Roer er nu beetje voor beetje 125 gr. bloem, 5 gr. vanillesuiker, een 1 gr. zout.
15 Gr. rum, 3 eetleperls ongezoete slagroom en 100 gr. hazelnootgruis in stukjes door.
Smeer 6/12 aluiminiumbakjes en vul ze voor max. 2/3
Bak de muffins in ongeveer 15 min. gaar.
Ganache:
60 Gr. Slagroom
80 Gr. Chocolade
15 Gr. Boter
Smelt 0,6 dl slagroom met 80 gr. pure chocolade (Au Bain Marie),
roer dit met 1 eetlepel zachte boter tot een gladde massa, en besmeer de brownies hier mee.
Garneer met een beetje Hazelnootgruis.
De RumBrownies hoeven niet persee met Rum. het kan ook gewoon normaal gemaakt worden!
Wil je weten wat AU BAIN MARIE is? Zoek het maar @ Google

Maakze & Eetsmakkelijk!