Vel van de kippepoten halen. Ui en knoflook fijn snijden. Olie in de pan en kippepoten rondom bruin bakken, haal ze daarna eruit. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
Daarna toevoegen: de kip, de tomatenpuree, de bouillon, de kruiden, paprikapoeder en peper, en dit met deksel op de pan ong. 45 min. sudderen. Snijd de olijven in plakjes, deze de laatste 5 min. toevoegen.
Heerlijk met een (italiaanse) salade met bijv. tomaten. Eventueel met spaghetti met tomatensaus, of met krieltjes in olijfolie gebakken.
Smakelijk...
Wie heeft er nog meer KKR's? =Kilo Kwijt Recepten?
r0b1n
Berichten: 974
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Nieuwegein
Geplaatst: 26-07-02 20:35
waarom vel van de kippepoten? Dat is juist het lekkerst en volgens mij zit daar toch niet echt veel vet aan?
enne.. sry ik heb geen KKR's
Dorine
The one and only
Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar
Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-02 20:39
Ja vel moet toch echt van de kippepoten... als je ze erop laat zitten komt er teveel vet aan jah... To bad, vond het zelf ook altijd het lekkerst!
Rinske
Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand
Geplaatst: 26-07-02 22:51
Ik haal het vel er pas na het bakken vanaf. Zo droogt het vlees niet uit, en is het ook niet vet