Eigenlijk een hele simpele vraag ivm een dieet. Is Blue Band Goede Start brood inderdaad net zo gezond als een volkorenbrood? Op hun site en op de verpakking staat dat het hetzelfde bevat.
Ik heb gehoord (en weet het niet zeker en ben ook geen dietiste) dat je 2 soorten vezels hebt, in volkorenbrood komen beide soorten vezels voor, in blue band brood 1 van de 2, en in wit brood niet. Dan is blue band brood dus gezonder dan wit, maar toch net niet zo gezond als gewoon volkorenbrood.
Ik had een keer poeder van de huisarts met natuurlijke vezels voor de stoelgang. Volgens mij zit dat spul ook in bb-brood verwerkt.
Veel volkorenbrood in de supermarkt is trouwens gekleurd en heeft net zoveel voedingsvezel als witbrood.
Ik heb dat brood een keer geroken en dat was niet echt een fijne lucht. het voelde ook wat kleffig aan. Ik weet ook niet waarom je dat zou geven ipv een bruine boterham.
Nu bakken we ook altijd ons brood zelf daarkan het ook aan liggen natuurlijk.