Benodigdheden voor 8 personen:
1 grote komkommer
4 teentjes knoflook
1/2 liter Griekse of Bulgaarse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
witte peper en zout
De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht er een beetje uitdrukken met de hand en weggooien. De knoflook uitknijpen en deze samen met yoghurt, komkommer, azijn, peper en zout in een slakom doen. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.


), maar daardoor krijg je inderdaad soms wel erg lange slierten.
:P 



Ik ben een paar keer in Griekenland op vakantie geweest, en daar hebben we dat ook zo vaak gegeten op een stokbroodje... Mmm !!


!! Maak het ook vaak zelf en dan met stokbrood erin dopen. Alleen je gaat wel een beetje stinken ervan, maar 1 ding scheelt je hebt er zelf geen last van haha.