
Van mijn buurvrouw kreeg ik een geweldig recept, wat super makkelijk klaar te maken is en ook nog eens erg lekker is

Je hebt nodig:
- * 1 pond varkensvlees in blokjes
* 1 pond rundvlees in blokjes
* 1 pond gemengd gehakt
* 1 pond gerookt buikspek (dat spek waar ook nog wat vlees tussen zit, niet die je neemt voor spekjes in stampot!)
* 1 pond gekookte worst
* 1 pond rode/groene/gele paprika
* 1 pond uien
* 2 blikken geschilde tomaten
* 1 liter shasliksaus (gewoon uit zo´n knijpfles)
* 3 bekertjes slagroom (á 200- 250 ml)
Verdeel in een grote braadpan de tomaten en doe daar om-en-om de in (kleinere) blokjes gesneden vlees, paprika, worst en uien bovenop. (Ik heb iets meer uien en paprika genomen)
Meng de shasliksaus met de slagroom en giet dit over het vlees. Zet de pan met de deksel erop, in de voorverwarmde oven en laat deze 2,5 uur garen bij 200 C°. Haal dan de deksel eraf en roer alles goed door. (Kontroleer evtl. een stukje vlees om te kijken hoever het al gaar is)
Schakel de warmte naar 180 C° terug en laat het gerecht nog een half uur zonder deksel in de oven staan.
Serveer hierbij rijst of stokbrood.
Dit recept is voor ca 10 personen.
(Mijn buurvrouw was zo lief en heeft gisteren de tweede pan voor me gemaakt, want er pasten geen 2 pannen in mijn oven
