Benodigdheden
400 gr couscous
150 gr rozijnen
4 sinaasappels
1½ dl olijfolie extra vierge
100 gr pijnboompitten
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1½ el kaneelpoeder
3/4 el gemalen komijn (djinten)
(zee)zout
15 gr verse munt, fijngehakt
Aantal personen
8
Bereidingstijd
Voorbereiden: 30 min
Bereiden: 30 min
Recept
* Couscous maken zoals op de verpakking staat aangegeven
* Rozijnen laten wellen
* Van 2 sinaasappels de schil eraf raspen en alle 4 de sinaasapppels uitpersen
* 3 eetlepels olie verhitten en de pijnboompitten daarin bakken totdat ze goudbruin zijn
* Pijnboompitten uit de olie halen en op een bord opzij leggen
* Knoflook, komijn en kaneelpoeder even zacht aanbakken in de overige olie
* In een grote schaal de dressing kloppen van het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het knoflook-mengsel en de olie
* De couscous goed losmaken met een vork en samen met de rozijnen door de dressing heen mixen
* Pittig op smaak brengen met zout
* De salade minstens een half uur laten rusten bij kamertemperatuur
* Munt en pijnboompitten door de salade heen scheppen en de salade is klaar
