Zoals de titel aangeeft: ik ben op zoek naar een magere vervanging voor de spekjes die wij normaliter door zowel Boerenkool- als Andijviestamppot doen. Wie o wie heeft er lekkere ideetjes? Alvast bedankt!
vikki
Berichten: 14320
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 13-01-05 13:26
Ik vind het lekker om stukjes champignon even te bakken en dan door de stamppot te doen.
Ylana
Berichten: 7900
Geregistreerd: 09-07-04
Geplaatst: 13-01-05 13:27
Kleine stukjes magere rookworst?
Jantien
Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden
Geplaatst: 13-01-05 14:04
Een vriend van me doet altijd banaan door de andijviestamppot, dat is vast magerder dan spekjes. Ik zoek zelf altijd een mager stukje spek uit, met zo min mogelijk vet erin.
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 13-01-05 14:05
Als ik spekjes bak, dan wacht ik altijd even tot het in zijn eigen vet begint te drijven en dan giet het af. Spekjes weer terug in de pan en dan ben je al heel wat vet kwijt Ik doe dat trouwens ook wel bij gehakt.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 13-01-05 14:06
Hamblokjes of gerookte hamblokjes?
Hier in de winkel heb je tegenwoordig ook van die pakjes kalkoenblokjes, hamblokjes en kipblokjes... (kan je nog kiezen tussen speciaal gekruide, gewone, ...) en da's er wel lekker door
Jantien
Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden
Geplaatst: 13-01-05 14:08
Leest post van Elles Wat ik ook nog wel eens doe bij spekjes: uitbakken, en dan in een vergiet dat is bekleed met keukenpapier uit laten lekken. Dan is ook al veel van het vet weg.
Pienus
Berichten: 16
Geregistreerd: 23-12-04
Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-05 14:22
Jeetje wat veel reacties al zo snel! Dank jullie wel! Er staan hele goede tips tussen! Ook nootjes en stukjes appel schijnen wel lekker te zijn om door de stamppot te doen, toch? Bedankt zeg!
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 14-01-05 02:58
(Pittige) stukjes quorn? Bij de appie in het vleesvak. Ik kan me voorstellen dat er een smaakje tussen zit dat wel lekker is, maar heb de smaakjes zo niet in mijn hoofd.
FrontC
Berichten: 4969
Geregistreerd: 02-04-04
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 14-01-05 08:37
Elles schreef:
Als ik spekjes bak, dan wacht ik altijd even tot het in zijn eigen vet begint te drijven en dan giet het af. Spekjes weer terug in de pan en dan ben je al heel wat vet kwijt Ik doe dat trouwens ook wel bij gehakt.
Ja, dat doet mijn vader ook altijd, bij al het vlees! Maak echt verschil
Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend
Geplaatst: 17-01-05 13:06
ipv spekblokjes, blokjes runderrookvlees gebruiken, dat is een gelijkbare vervanger maar dan veeeel magerder. Gewoon een dikkere plak kopen en aan stukjes snijden
Caye
Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070
Geplaatst: 17-01-05 16:37
je heb ook magere spekblokjes.. ik moet zeggen dat ik toch wel echt spek het lekkerste vind.. gewoon nie te veel vaneten .. komt het van zelf goed
796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03
Geplaatst: 19-01-05 00:36
Hamblokjes doen wij...
Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03
Geplaatst: 19-01-05 23:57
Ik was laatst bij iemand eten en die deed er kaas en stukjes pittig roerei door. Was echt heel lekker en nog vega ook.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 21-01-05 11:39
He, dat vind ik een originele optie. Kaas kende ik wel, maar roerei... Dat ga ik onthouden
M'n tante heeft eens sojaspekjes uit Amerika meegenomen, ik weet niet of je ze hier ook kunt krijgen Ik denk dat alleen Amerikanen zo gek zijn dit op de markt te brengen Maar daar zit geen of weinig vet in