Ingredienten
225g macaroni
175g geraspte vegetarische kaas
100g geraspte parmezaanse kaas
4 el vers wit broodkruim
1 el fijngehakte basilicum
1 el boter of magerine
TOMATENSAUS:
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
450g blokjes tomaat uit blik
1 el fijngehakt basilicum
zout en peper
bereiding
1) voor de tomatensaus: verhit de olie in en pan en bak de sjalotjes en het knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten, het basilicum en zout en peper
naar smaak toe en roerbak alles 10 minuten op middelhoog vuur.
2) kook intussen de macaroni in een pan kokend water met zout in 8 minuten. (beet gaar) giet af.
3) Meng de twee soorten kaas.
4) vet een diepe, ovenvaste schaal in. Schep een derde van de tomatensaus in de schaal, daarop een derde van de macaroni en dan een derde kaas. Strooi er zout en peper over. Herhaal deze lagen nog 2 keer.
5)Meng het broodkruim en het basilicum en strooi het over de macaronischotel. Verdeel klontjes boter of margarine over de bovenkant. Bak de schotel 25 minuten in een voorverwarnde oven op 190°c, of tot de schotel goudbruin is met de kaas is gesmolten.
Ik heb het al 2 keer gegeten (mijn moeder had het gemaakt



[/i]