150 gram pasta
150 gram Iglo tuinerwten
100 gram zongedroogde tomaatjes
150 gram olijven
1 bosje lente-uitjes
200 gram salami (in dikke plakken gesneden)
1 eetlepel pesto
3 eetlepel olijfolie extra vergine
1 eetlepel citroensap of balsamicoazijn
zout & peper
bereidingswijze:
Kook de pasta met een scheut olie en zout volgens de gebruiksaanwijzing en spoel het koud met water. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze koud met water.
Snijd de tomaten in stukjes en de olijven in ringetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de salami in stukjes.
Meng in een kommetje de pesto, olie en citroensap door elkaar. Meng in een grote kom de pasta met de erwten, salami, tomaat, olijven, lente-uitjes en dressing door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
Garneer de pastasalade met basilicum en serveer er brood bij.
Ik heb knoflookolijven gebruikt (in olijfolie, waar ik wat van door de dressing heb gegooid), doperwten (potje van Hak), iets minder salami en heb er wat feta doorgekruimeld.
Het staat nu in de koelkast, maar heb stiekem alvast wat geproefd en smaakt erg goed

We eten het straks met notenciabatta
