Morgenavond krijgen we eters. Ik maak spaghetti bolognese met vooraf minestronesoep en als toetje tiramisu. Maar ik zou zo graag nog wat bijgerechten maken voor bij de pasta. Ben nogal inspiratieloos merk ik en gezien het al voor morgen is hoop ik dat jullie nog wat goede tips hebben.
En in inderdaad een lekker broodje zoals een ciabatta met olijfolie/zout/peper of gezouten roomboter
Annet73
Berichten: 845
Geregistreerd: 01-11-18
Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-23 09:49
Minestronesoep is op verzoek, haha! Ben zelf niet zo’n ‘soep mens’ maar deze vinden ze altijd erg lekker. Stokbrood en dipper doe ik vooraf, als ze in de middag komen. Een salade dacht ik zelf ook aan maar is de visite blijkbaar niet zo’n fan van (jammer…wij wel nml).
Gegrilde groente ga ik opzoeken. Maak ik eigenlijk nooit, behalve in de zomer op de bbq
Winged
Berichten: 33899
Geregistreerd: 28-12-05
Geplaatst: 14-11-23 09:57
lideli schreef:
Salade van rucola, tomaat, feta en evt tomaat
En in inderdaad een lekker broodje zoals een ciabatta met olijfolie/zout/peper of gezouten roomboter
Ennnn je kan ook een feta-mix in de oven maken.
Oven + gekozen groentes + feta + olijfolie + peper/zout naar smaak. dat in de oven totdat de kaas smeltklaar is en alles door elkaar mengen
Chinas
Berichten: 876
Geregistreerd: 03-09-11
Geplaatst: 14-11-23 10:00
Een klassieke caprese salade! Makkelijk en altijd lekker
Wat wij graag erbij maken is gekarameliseerde komkommer met rode peper.
Koper
Berichten: 31391
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: In een mooi dorp
Geplaatst: 14-11-23 10:11
Als ze niet van salade houden dan kun je misschien iets van spiesjes maken met kleine bolletjes mozzarella en cherrytomaatjes, en dan een pestodip er bij? Natuurlijk het lekkerst als je de pesto zelf maakt
Captain
Berichten: 22343
Geregistreerd: 15-10-08
Geplaatst: 14-11-23 10:12
Ik maak altijd een salade van komkommer, tomaat en rode ui. Dan wat citroensap er overheen en wat zout. heerlijk fris!
Een simpele salade van verschillende groene en paarse bladeren met een dressing van goede olijfolie en azijn vind ik altijd passend!
Maar ik lees dat je bezoek niet van salade houdt. Je zou courgette in lange plakken kunnen grillen/roosteren en ze vullen met ricotta en een kalamata olijf, of met mozzarella en pesto en dan oprollen. Geeft ook een fris contrast, maar heeft wat meer bite dan een salade. Ik zou persoonlijke tomaten vermijden sinds dat al in de soep en bolognese zit.
Lichte frisse groene salade. Minestrone soep, spaghetti bolognese en tiramisu zijn zware gerechten. Als ze niet van sla houden zou je een frisse komkommer salade kunnen maken.
Koper
Berichten: 31391
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: In een mooi dorp
Geplaatst: 14-11-23 10:39
Gevulde paprika zou ook nog kunnen. Met kaas en andere lekkere dingen er in en dan in de oven.
Als de soep al op verzoek van de visite is, kun je de salade toch maken omdat je dat zelf erg lekker vindt? Niet iedereen hoeft alles te eten, toch? Als er maar keuze genoeg is dat er voor ieder wat wils is.
Ik persoonlijk eet niks of een beetje salade naast een pastamaaltijd, ik zorg nl dat de saus van de pasta boordevol groente zit en daarmee is het voor mij een complete maaltijd. En mocht ik dus toch iets erbij willen, dan een frisse salade. Brood naast pasta serveren vind ik persoonlijk dubbelop en een extra warm groentegerecht ook.
Je zou evt voor optionele toppings kunnen gaan. Geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden lente-ui-ringetjes, etc. Deze dan in aparte kommetjes op tafel zetten en iedereen zelf naar smaak aan z'n bord kunnen laten toevoegen.
Zonder gekheid: misschien wat gevulde portobello's erbij? Zit er altijd wel feestelijk uit je kunt er makkelijk een Italiaanse twist aan geven (kruiden, mozzarella etc.). Je zou het ook nog kunnen combineren met de al genoemde gevulde paprika's.
Annet73
Berichten: 845
Geregistreerd: 01-11-18
Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-23 11:05
Iris82 schreef:
Wat wij graag erbij maken is gekarameliseerde komkommer met rode peper.
Wat een hoop tips! Hier kan ik zeker mee aan de slag!
Van dit gerecht zou ik heel graag het recept willen!
leeslampje
Berichten: 1218
Geregistreerd: 11-10-16
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 14-11-23 11:42
lideli schreef:
Salade van rucola, tomaat, feta en evt tomaat
En in inderdaad een lekker broodje zoals een ciabatta met olijfolie/zout/peper of gezouten roomboter
Ik zou ook één van deze, of lekker allebei doen. Broodje doet het hier altijd heel goed!
Maar ik kom even vervelend zijn: Bij bolognese hoort eigenlijk geen spaghetti, je kan daar beter tagliatelle voor gebruiken. Dat houdt de saus beter vast en maakt het eten ervan zoveel makkelijker.