Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Maaike_Indy schreef:Je kan yoghurt ook wel zonder thermometer maken maar dan moet je iets beter opletten.
De melk verwarm je tot het kookpunt en dan zet je het vuur uit. Af laten koelen tot je je pink 10 seconden in de melk kan houden. Op dat moment kan je de ent yoghurt toevoegen. Ik gebruikte 3-4 goede eetlepels yoghurt op een pan met 10 liter melk. Goed doorroeren en eventueel (snel!) overgieten in kleinere potjes. Deze potjes inpakken in een deken/hooikist/broedstoof en 6-8 uur laten staan. Daarna in de koelkast zetten.
pillow schreef:Maaike_Indy schreef:Je kan yoghurt ook wel zonder thermometer maken maar dan moet je iets beter opletten.
De melk verwarm je tot het kookpunt en dan zet je het vuur uit. Af laten koelen tot je je pink 10 seconden in de melk kan houden. Op dat moment kan je de ent yoghurt toevoegen. Ik gebruikte 3-4 goede eetlepels yoghurt op een pan met 10 liter melk. Goed doorroeren en eventueel (snel!) overgieten in kleinere potjes. Deze potjes inpakken in een deken/hooikist/broedstoof en 6-8 uur laten staan. Daarna in de koelkast zetten.
Mijn ervaring is dat yoghurt maken van melk uit een pak helemaal niet wil.
TS weet je zeker dat het verse melk is. Dus geen lang houdbare.
pillow schreef:Maaike_Indy schreef:Je kan yoghurt ook wel zonder thermometer maken maar dan moet je iets beter opletten.
De melk verwarm je tot het kookpunt en dan zet je het vuur uit. Af laten koelen tot je je pink 10 seconden in de melk kan houden. Op dat moment kan je de ent yoghurt toevoegen. Ik gebruikte 3-4 goede eetlepels yoghurt op een pan met 10 liter melk. Goed doorroeren en eventueel (snel!) overgieten in kleinere potjes. Deze potjes inpakken in een deken/hooikist/broedstoof en 6-8 uur laten staan. Daarna in de koelkast zetten.
Mijn ervaring is dat yoghurt maken van melk uit een pak helemaal niet wil.
TS weet je zeker dat het verse melk is. Dus geen lang houdbare.