Verse tomaten invriezen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bodan

Berichten: 1217
Geregistreerd: 27-08-07

Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-22 17:52

Ik heb gezocht op Google en hier in deze rubriek. Maar ik kan niet een eenduidige manier vinden om tomaten in te vriezen als basis saus zonder toevoegingen, zodat ik het ontdooit kan gebruiken voor een soep of pastasaus. Moet ik het velletje er eerst afhalen of kan ik de boel gewoon koud blenden en invriezen?
Moet ik bij het ontdooien nog ergens rekening mee houden?

Hoe moet ik dit doen :D

Vriendelijk bedankt!


Pandora2
Berichten: 19823
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 17:53

Ik vries kleine tomaatjes gewoon in z'n geheel in.
Na ontdooien even opwarmen, mixen en klaar :D

Sidenote : ik ben geen keukenprinses, maar het smaakt wel heerlijk :')

Veriye

Berichten: 2388
Geregistreerd: 28-04-14
Woonplaats: Eerbeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 17:56

Ik zou het velletje eraf halen. Dat gaat heel makkelijk. tomaat insnijden vanaf de onderkant (niet te diep) Potje met kokend water opzetten, tomaat even 30 seconden in het kokend water dompelen, eruit halen, koud afspoelen en je kunt het velletje zo afhalen.
Gewoon de avond voordat je het nodig hebt uit de vriezer halen...klaar.

Thats_Me

Berichten: 10906
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 18:26

Kan allebei net wat jezelf lekker vindt en hoeveel tijd je hebt. Zelf haal ik eigenlijk nooit het velletje er af als ik tomaat in saus gebruik.

All good things are wild and free
Beautifull things don't ask for attention
The earth has music for those who listen

Ceetje_bokt
Berichten: 5112
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 19:49

Ik vries vaak mijn geoogste tomaten in. Maak een saus met ui/knoflook/kruiden en ben te lui om ze te ontvellen. Met de staafmixer pureren. Daarna in porties in een ziplockzakje en plat invriezen.

Bodan

Berichten: 1217
Geregistreerd: 27-08-07

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-22 20:25

Bedankt voor de reacties! Grappig de verschillen zie ik hier ook weer terugkomen.
Jullie halen het vruchtvlees er niet uit? Daar las ik ook wat over.

Flower033

Berichten: 754
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Niet meer op bokt

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 20:35

Wat ik echt heerlijk vind:
Lekkere rijpe tomaten met een uitje en wat knoflook een half uurtje smoren in een pan met een dikke bodem met een flinke scheut goede olijfolie.
Dat kun je daarna invriezen. Heb je altijd een goede basis in de vriezer voor saus of soep.
Ontvellen vooraf kan,aar hoeft watij betreft niet.

Voornemen 2023: meer buiten, minder socials

Ibbel

Berichten: 48745
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 20:36

Zaadjes er uit, velletjes er af (ik doe dat met het slow juicer opzetstuk van m'n Kitchen Aid) en dan invriezen. Velletjes en zaadjes horen niet in saus :))

Ik vries 'rauw' in, inkoken en op smaak brengen doe ik na ontdooien.

Flower033

Berichten: 754
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Niet meer op bokt

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 20:45

'Velletjes en zaden horen niet in een saus': juist wel! :-)

Voornemen 2023: meer buiten, minder socials

pillow
Berichten: 7694
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-22 21:38

Ik ontvel ze wel zoals veriye het ook doet. Maar het vruchtvlees laat ik er wel in dat is juist lekker.

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max

Bodan

Berichten: 1217
Geregistreerd: 27-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-23 20:35

Flower033 schreef:
Wat ik echt heerlijk vind:
Lekkere rijpe tomaten met een uitje en wat knoflook een half uurtje smoren in een pan met een dikke bodem met een flinke scheut goede olijfolie.
Dat kun je daarna invriezen. Heb je altijd een goede basis in de vriezer voor saus of soep.
Ontvellen vooraf kan,aar hoeft watij betreft niet.


Ik denk dat ik dit ga doen. Bedankt voor de reacties. Leuk om de verschillende manieren te lezen.

Anoniem

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-23 20:53

Ik stoof ze aan, doe er daarna een beetje vocht in en laat alles plat koken. Dan goed mixen en daarna door een zeef halen. Is direct 99% van velletjes en zaden er uit en je hebt een erg mooie, gladde saus.

moonsparkle
Berichten: 21612
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-23 21:19

Ik snij tomaten in stukjes en dan knoflook, ui en kruiden en dan op de bakplaat in de oven, daarna alles staafmixen, afkoelen en invriezen.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

VillaNeusjes

Berichten: 6079
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Villa neusjes on tour

Re: Verse tomaten invriezen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-23 21:32

Call me crazy maar ik houd van de velletjes en zaadjes in mn pastasaus, en soep. Net soep op staan ik snijd de tomaten wel in stukjes zodat t kleine stukjes vel zijn. Als ze je niet dwars zitten dan gewoon zo in de vriezer mikken zonder steel (anders breekt dat weer of je moet t er bevroren af zien te peuteren) of t voorwerk doen door t eerst te veranderen in een basis prutje en dan invriezen voor gemak als je t nodig hebt.


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Charlottemv
Berichten: 903
Geregistreerd: 05-05-15
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-23 21:35

Altijd een soffrito maken! Ui, bleekselderij en wortel klein snijden en even bakken. Tomaten erbij en gewoon een tijdje zachtjes laten gaan. Daarna afkoelen en gewoon in ziplock zakjes invriezen en dan heb je al een heerlijke basis.

OLG Gladiolo mijn Spaanse allemansvriend


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Celine1996, shadowstar en 4 bezoekers