haffiefreak schreef:Ik weet niet of hij er al is, maar ik was benieuwd wat jullie klaarmaken met kerst.
Ik moet dit jaar het hoofdgerecht verzorgen.
Het is voor 6 volwassenen en 3 kinderen tussen de 7 en 13 jaar.
Ik zat te denken aan:
Aardappelgratin, met ratatouille en een mix van bloemkool/ broccoli en wildstoofpotje.
Voor de kinderen wou ik er frikadellen uit de airfryer bij doen.
Rode kool hebben we vorig jaar al gehad, dus dat wou ik dit jaar nietsdoen.
Weten jullie hier lekkere recepten voor en misschien tips voor andere ideeën
Het stoofpotje wou ik in ieder geval doen.
Als je wildstoof doet zou ik rode kool toch overwegen, past daar IMO beter bij dan bloemkool of broccoli. Andere goeie opties daarbij zijn spruitjes (met een uitje, spekje, etc) of stoofpeertjes.
Celiien schreef:Ik heb ook inspiratie nodig..
Kerstmenu voor 5 man (+-), waarvan 1 iemand vega... de rest zijn wel echte bourgondiers en houden van een goed stuk vlees.
Voor de 4 man die vlees eten ga ik denk ik een groot stuk picanha doen, lekker makkelijk in de oven met een kernthermometer. Voor bijgerechten lekker voor iedereen hetzelfde, zal wel iets van aardappelkroketjes worden en sla en/of sperziebonen... maar voor vega? wil de basis hetzelfde houden namelijk..
Bloemkoolsteak?
Hier de eerste kerst zonder m'n vader, dus ik ga eten wat we vroeger met kerst altijd aten: konijn, aardappelkroketjes, boontjes of erwtjes met worteltjes en appelmoes