Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Mjetterd schreef:Ik ga voor het eerst het kerstdiner helemaal alleen doen, heb er zin in
Het wordt een 4 gangen diner, en ik heb bedacht dat bij bepaalde gangen er vooraf een keuze gemaakt kan worden wat ze willen.
Het menu is nog niet helemaal sluitend, misschien dat jullie nog tips hebben.
Voorgerecht
- Soep (nog nader te bepalen welke soep)
- Brood met knoflook boter, peterselie en geraspte kaas
- Brood met champignons en kaas (ik zoek nog een goed recept)
En nog iets met brood maar moet nog wat bedenken
Tussengerecht
- Brie in een krokant jasje op een bedje van rucola met honing limoen dressing, walnoten en tijm (dit is echt lekker )
Als variant heb ik daar iets soortgelijks op bedacht maar dat gerecht heb ik nog niet rond
- Kip in een krokant jasje op een bedje van rucola met ??? dressing (honing mosterd?) en ???
Hoofdgerecht
- Bavette rollade gestoofd in rode wijn
- Kip sate, lekker standaard voor de wat moeilijkere eters
- Iets met vis, aangezien iemand geen vlees eet. Deze vind ik lastig, want ik ben zelf geen vis eter. Iemand tips?
Bijgerecht
- Stoofperen
- Aardappeltjes/patat o.i.d.
- Haricot verts met citroen en ui
- Koolsalade o.i.d.
Nagerecht
Ik denk een proeverij met meerdere items, waarschijnlijk een selectie van onderstaand
- Zelfgemaakt ijs
- Snicker cheesecake
- Brownie
- Witte chocolade mousse
- Apple crumble
- Trifle
In mijn hoofd dacht ik het kerstdiner aardig rond te hebben, nu ik dit typ zijn er nog te veel losse eindjes
Mjetterd schreef:Ik ga voor het eerst het kerstdiner helemaal alleen doen, heb er zin in
Het wordt een 4 gangen diner, en ik heb bedacht dat bij bepaalde gangen er vooraf een keuze gemaakt kan worden wat ze willen.
Mjetterd schreef:- Brood met champignons en kaas (ik zoek nog een goed recept)
Mjetterd schreef:- Kip in een krokant jasje op een bedje van rucola met ??? dressing (honing mosterd?) en ???
Mjetterd schreef:- Iets met vis, aangezien iemand geen vlees eet. Deze vind ik lastig, want ik ben zelf geen vis eter. Iemand tips?
Mjetterd schreef:Ohja, recept van de brie.
Ik heb dit 1 keer eerder gemaakt en ik weet niet of het zelfbedacht is of aan de hand van een recept. Over het algemeen combineer ik meerdere recepten met elkaar, maar ik kan geen van de recepten vinden.
Ik zal proberen het te omschrijven zoals ik het volgens mij heb gedaan.
Brie in stukken snijden, 3x3cm ongeveer denk ik. Dan de brie door de bloem halen, dan door het ei en dan door paneermeel. Dit daarna herhalen zodat er een goede paneerlaag op zit.
De brie in olie bakken tot ze bruin worden. Iets van 3 minuten ongeveer.
De honing limoen dressing is ook een beetje een verzinsel, maar dat komt denk ik in de buurt van dit maar dan zonder knoflook:
https://www.smulweb.nl/recepten/970995/ ... endressing
chevax schreef:Ik ga straks maar even proefbakken. Heb nog nooit een rollade gemaakt, dus net een lesje gehad bij de slager. Maar welke saus is er lekker bij en hoe maak ik die? Rollade braad ik aan en dan in de oven.