Moderators: xingridx, Ladybird, NadjaNadja, Polly, Essie73, Firelight, Mjetterd, ynskek, Muiz
haffiefreak schreef:Autumnn schreef:Ik denk dat ik kipfilet met pistache en parmaham uit de oven ga maken, nu al trek in en misschien nog een soepje vooraf
Klinkt ook lekker
Dani schreef:TS, zijn die kinderen zulke lastige eters dan? Ik zou ze zelf gewoon het wild geven of anders een verse kipragout, cordon bleu, goede schnitzel oid. Frikadel vind ik wel erg ongeïnspireerd en junkfood-erig, en mijn kleuter zou je daar bijv. al geen plezier mee doen. Zou het in elk geval even checken bij de ouders en kinderen.
Ik ga een vegetarisch kerstdiner maken maar de één lust geen champignon en bietjes, de ander geen pompoen en ik geen aubergine. Het nagerecht wordt creme brulée maar verder ben ik nog niet.
karuna schreef:Ik heb een keer heel dikke paddstoelen gehad. Een enorme mega oesterzwam geserveerd als een steak, Dat smaakte en kauwde als vlees en was echt heerlijk maar was toch echt vleesloos. Niet dat ik dat eil maar het leek me een enorm lekker gerecht. En dat was het ook. Gewoon gebakken in een pan als "biefstuk" maar dan iets langer,
Ah restaurant gevonden Oesterzwam | kastanje | truffelolie | notencrumble. Dit dus. En lekker dat het is
Let bij de aardappelkroketjes en veganisten op dat er geen boter of room inzit. Bij de standaard winkel dingen zit dat er meestal wel in.
Hier geen idee, hangt er van af hoe ver ik ben met de verhuizing en waar.
Het kan dus simpel pan soep zijn, pasta, of een luxer stukje rund of gevogelte of hert. Ik heb inmiddels een aardappelkroket merk gevonden dat melk vrij is. En die zijn ook erg lekker
Dani schreef:TS, zijn die kinderen zulke lastige eters dan? Ik zou ze zelf gewoon het wild geven of anders een verse kipragout, cordon bleu, goede schnitzel oid. Frikadel vind ik wel erg ongeïnspireerd en junkfood-erig, en mijn kleuter zou je daar bijv. al geen plezier mee doen. Zou het in elk geval even checken bij de ouders en kinderen.
Ik ga een vegetarisch kerstdiner maken maar de één lust geen champignon en bietjes, de ander geen pompoen en ik geen aubergine. Het nagerecht wordt creme brulée maar verder ben ik nog niet.
haffiefreak schreef:Ik weet niet of hij er al is, maar ik was benieuwd wat jullie klaarmaken met kerst.
Ik moet dit jaar het hoofdgerecht verzorgen.
Het is voor 6 volwassenen en 3 kinderen tussen de 7 en 13 jaar.
Ik zat te denken aan:
Aardappelgratin, met ratatouille en een mix van bloemkool/ broccoli en wildstoofpotje.
Voor de kinderen wou ik er frikadellen uit de airfryer bij doen.
Rode kool hebben we vorig jaar al gehad, dus dat wou ik dit jaar nietsdoen.
Weten jullie hier lekkere recepten voor en misschien tips voor andere ideeën
Het stoofpotje wou ik in ieder geval doen.