Ik heb voor het eerst bruine bonensoep gemaakt en nu vind ik allemaal kleine wittige sliertjes in de soep. En nu weet ik niet of het mijn verbeelding is of dat het zo hoort
Op Google wordt ik ook niet veel wijzer, dus misschien kunnen jullie me helpen?
De aardappels komen bij opa en oma uit de tuin en de bruine bonen en het gehakt uit de supermarkt.
Waren het gedroogde bruine bonen of uit blik? Indien het laatste, dan is er mogelijk iets flink misgegaan in de fabriek. Want dit hoort echt niet.
8nnemiek
Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 25-10-22 13:15
Volgens mij zijn dat kiempjes van de bonen, en dat is heel normaal. Als bonen even in water hebben geweekt dan gaan ze kiemen. Ik heb ook wel eens raar zitten kijken toen ik sojabonen ging fermenteren en ze eerst 24 uur moest weken.. Toen zaten er ook van die witte 'wormpjes' in
@TS heb je de bonen al eens goed bekeken voordat je er soep van maakte? Dan had je gezien dat deze onderdelen er gewoon bij horen.
Dorus
Berichten: 13209
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 25-10-22 13:40
Mij zou precies hetzelfde overkomen, ik zou dat ook pas zien als de soep al klaar is Ervan uitgaande dat ik bruine bonen soep zou koken, want zowel aan bruine bonen als aan koken heb ik een hekel
Sastaic
Berichten: 1201
Geregistreerd: 17-03-11
Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-22 14:03
oomens schreef:
@TS heb je de bonen al eens goed bekeken voordat je er soep van maakte? Dan had je gezien dat deze onderdelen er gewoon bij horen.