Ik ga volgende week voor mijn werk naar het mooie Oxford en mijn (Engelse) collega's hebben verzonnen dat daar een Bake-Off bij hoort. Normaal ben ik vrij creatief in de keuken en ga ik zonder problemen los. Maar: mijn creatie moet dus heelhuids de reis van HVH tot in Oxford zien te overleven. We nemen de nachtboot, dus we zijn ruim een dag onderweg. Ik zoek dus recepten voor koekjes/cake/verzinhet die:
- Houdbaar zijn zonder koeling - Interessanter dan je standaard zandkoekjes/shortbread - Tegen een stootje kunnen - Makkelijk vegan te maken zijn (geen vereiste, maar ik heb een aantal vegan collega's) - Een vleugje Hollands?
Ik overweeg om kaneel krakelingen te bakken, maar ik weet niet hoe lekker die zijn als ze een dag oud zijn. Meestal redden ze dat niet Een collega zou brownies maken, dus dat valt af. Misschien iets met pepernoten?
Ik ben heel benieuwd naar jullie recepten en suggesties, barst los
Pepernoten is een leuk idee ja. Of peperkoek. Ik heb een lekker en makkelijk recept daarvoor, helemaal vegan. Kleine appeltaartjes; gewoon het ouderwetse recept maar dan in cupcake vormpjes. Nonnevotten Oliebollen Allemaal typisch Nederlandse gebakjes
Arretjescake wil je koel bewaren, anders wordt het frituurvet / de boter (wat je ook gebruikt) te zacht. (en is met rauw ei erin ook wel aan te raden)
Cchanny schreef:
Boterkoek? Zal vast wel vegan te maken zijn
Heb hier maandag nog boterkoek gebakken, doodsimpel en heerlijk. Is blijkbaar vegan te maken met plantaardige boter of margarine, maar geen idee wat dat met de smaak doet
PocoGaucha
Berichten: 3683
Geregistreerd: 13-03-12
Geplaatst: 28-09-22 12:31
peanutbutter cups
Dan kun je ze maken met zowel melk chocola als met vegan chocola.
mairead
Berichten: 3224
Geregistreerd: 08-09-08
Woonplaats: Op de grens tussen Noord- en Zuid-Holland.
Geplaatst: 28-09-22 12:47
Stroopwafels
Of, aangezien we richting winter gaan: iets met Speculaas? Speculaaspoppen, speculaas cake, gevulde speculaas... noem maar op
Ook lekker traditioneel: Fries Suikerbrood?
Lien_
Berichten: 2539
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: FR
Geplaatst: 28-09-22 13:15
Ik denk dat kaneel krakelingen het wel een dagje redden hoor, anders deze week even snel testen
Ik wilde vnl reageren om echt af te raden iets als boterkoek te bakken met plantaardige boter of margarine. Je krijgt echt niet dezelfde geur en smaak (natuurlijk wel afhankelijk van welke vervanger je gebruikt). Ik ben veganist en bak veel maar ik ga m'n handen niet branden aan baksels die boter nodig hebben voor structuur, smaak, geur, mondgevoel. Bijv. shortbread is ook een lastige, maar een prettiger resultaat met pindaolie of neutrale kokosolie ipv plantaardige boter.
Ik zou iets met speculaas bakken, of in dit seizoen iets met herfst fruit zoals appels, peren, pruimen. Kan ook prima een dagje buiten de koelkast. Appeltaart, tarte tatin, oid
Kruidnoten (wat veel mensen pepernoten noemen) en stroopwafels. Maar informeer even bij de douane, want voedsel importeren als particulier zitten beperkingen aan ivm mogelijke veeziektes, etc. doordat restjes in de afvalverwerking terecht zullen komen. Kan goed dat je wel voorverpakte fabrieks dingen mee mag nemen, maar zelf gebakken niet.
Moet die brownie bakker ook z’n baksel meenemen vanuit Nederland of zit die al in de UK? Want dan zou ik gewoon zeggen dat die maar iets anders moet bakken, omdat jij beperkt bent in je opties vanwege de reis. Hun willen een bake-off
Maaike_Indy
Berichten: 725
Geregistreerd: 25-03-11
Woonplaats: Roemenie
Geplaatst: 28-09-22 15:48
Zeeuwse bolus of suikerbrood? (gevulde) speculaas vind ik ook wel een hele goede optie. Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat maken
Ik heb ooit een heerlijk recept gevonden (vegan fudge cookies). Ik vind ze erg makkelijk om te maken en gemakkelijk meerdere dagen goed te houden. Inmiddels is de site uit de lucht maar had ik hem al opgeslagen:
Meng in een kom de cacao, bloem, baksoda, zout en espressopoeder. Zet aan de kant. In andere kom boter romig kloppen met de lichtbruine suiker. Hieraan het bloemmengsel toevoegen en mixen. Daarna 75 ml amandelmelk toevoegen en doorroeren. Tot slot pure chocoladestukjes erdoorheen spatelen. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de koekjes in de koelkast voor 30-45min. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes 12-14 minuten in de oven. Eventueel kan je na +-10 min. De koekjes wat aanduwen met een lepel om ze wat platter te krijgen. De koekjes moeten goed afkoelen.
Ik zou ook iets van boterkoek doen en is gemakkelijk te veganizen! Gewoon vegan margarine gebruiken, die van Flora was altijd het lekkerst. Maar weet niet of die nog te verkrijgen is?
Is wel voor de echte zoet kauwen en een klein stukje is al voldoende omdat hij ontzettend machtig is. Hoeft niet in de oven, is super makkelijk en kan tegen een stootje. Er zit wel gecondenseerde melk in dus weet niet zo goed of dat vegan mogelijk is. Ik heb hem normaal gesproken wel in de koelkast staan maar aangezien er vast geen tropische temperaturen verwacht worden moet het wel kunnen denk ik. Je zou het eventueel met een koelelement in kunnen pakken om het een beetje koel te houden.