Nog een mik in de oven, bakken, klaar recept (voor 2 personen):
Ingrediënten
-2 kipfilet (vast ook lekker met drakenfruit)
-1 pakje soeppoeder (geen kopsoep maar van die grotere zakjes van ca. 60g), bijvoorbeeld tomaat of ui (ui kan wel heel zout zijn)
-1 pakje slagroom (zo'n 200ml pakje houdbare)
-120g rijst of couscous/bulgur
-water (3 slagroompakjes vol bij rijst, 2 bij couscous/bulgur)
-bonen naar wens (bv 1 blik kidneybonen)
(desgewenst kun je er ook wat diepvriesspinazie of tomaat ofzo doorheen doen als je peulvruchten geen groente vindt en er geen salade bij wilt eten)
Instructies
1. Pak een ovenschaal waar alles in past (liever dieper dan breder), meng de slagroom met het soeppoeder.
2. Voeg water toe.
3. Leg de kipfilet erin (die zou nu ongeveer onder 'water' moeten liggen).
4. Strooi de rijst/couscous/bulgur om de kip heen.
5. Bedek met de bonen.
6. Bak in de oven tot de kip en rijst gaar zijn (couscous/bulgur is sowieso eerder gaar dan kip). Ca. 30-40 minuten bij 180-200 graden.
Dit kun je ook prima maken met bevroren kip of preppen en tussen stap 5 en 6 in de vriezer doen. Vanuit de diepvries bakken kan natuurlijk wel een langere oventijd nodig hebben.