Moderators: Firelight, Muiz, NadjaNadja, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Essie73, Polly
Many schreef:Ik weet niet of het onder ovenschotels valt, maar deze risotto uit de oven is hier thuis een dikke hit: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... ek-en-prei
Citaat:https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... it-de-oven
4 personen
350 g volkorenpenne
750 g bloemkool
250 g hamblokjes
400 g besciamella saus in pot
100 g geraspte jonge kaas 48+
1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
2
U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Citaat:https://www.jumbo.com/recepten/italiaan ... jes-505952
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets (diepvries)
600 g Italiaanse roerbakmix (zak)
245 g mozzarella
75 g tomatentapenade (bakje à 150 g)
600 g mini-krieltjes
3.5 el milde olijfolie
2 el gedroogde oregano
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Italiaanse kabeljauw uit de oven met krieltjes op tafel.
Laat de kabeljauwfilets ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de roerbakmix 5 min. Schep regelmatig om en breng op smaak. Halveer de mini-mozzarella.
Vet de ovenschaal in met een 0,5 el olie en leg er de kabeljauwfilets in. Verdeel de tapenade over de vis en schep er de roerbakmix op. Verdeel er de mozzarella over en bestrooi met 1 el oregano. Bak de ovenschotel 20 min. in het midden van de oven.
Verhit intussen de rest van de olie op middelhoog vuur in de koekenpan. Bak de krieltjes met de rest van de oregano 15 min. Schep regelmatig om. Serveer de ovenschotel met de krieltjes.
Citaat:3. Mexicaanse gevulde courgette
2 courgettes
200 gram rundergehakt
400 gram Mexicaanse Roerbak
tomatenpuree (70 gram
Ingrediënten (2 personen):
2 courgettes
200 gram rundergehakt
400 gram Mexicaanse Roerbakgroente (te koop bij o.a. Albert Heijn en Jumbo)
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram) chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, peper en zout
40 gram geraspte kaas
Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius
Bereidingswijze
• Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Schrap het binnenste gedeelte eruit (bewaar dit) zodat je een soort ‘bootje’ overblijft van de courgette.
• Leg de courgette bootjes in de ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius zodat ze een beetje kunnen garen.
• Snijd het overgebleven gedeelte van de courgette in kleine stukjes en bak het straks mee met de Mexicaanse Roerbakgroente.
•
• Verwarm in een bakpan de boter en bak het gehakt rul. Voeg er vervolgens de Mexicaanse roerbakmix en het binnenste geschraapte gedeelte van de courgette toe.
• Voeg de tomatenpuree, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels komijnpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en wat peper en zout door de groente en gehakt.
• Schep het vleesmengsel in de courgette bootjes en verdeel de geraspte kaas erover. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven af. Eet smakelijk
• Ook erg lekker om een halve paprika te mengen met dit gehaktmengsel. Het voordeel is dat je de paprika vooraf niet hoeft te garen maar direct kan vullen met het gehaktmengsel.
Kinke schreef:Jamie Oliver heeft een nieuw boek, genaamd Een. Gerechten die je in 1 pan of 1 ovenschotel maakt
Heb hem nog niet doorgebladerd dus weet niet of het wat is
gaucho schreef:Voor wat jij zoekt zijn de 'bakplaat' boeken van Rukhmini Iyer een absolute aanrader Lekker makkelijk alles in een ovenschaal / op een bakplaat.
Een aantal persoonlijke favorieten:
https://www.okokorecepten.nl/recept/vis ... -doperwten
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten ... n-rode-ui/
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten ... en-bulgur/
petitparis schreef:gaucho schreef:Voor wat jij zoekt zijn de 'bakplaat' boeken van Rukhmini Iyer een absolute aanrader Lekker makkelijk alles in een ovenschaal / op een bakplaat.
Een aantal persoonlijke favorieten:
https://www.okokorecepten.nl/recept/vis ... -doperwten
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten ... n-rode-ui/
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten ... en-bulgur/
dat is inderdaad meer wat ik zoek voor wanneer er tijd tekort is om koken