Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
8nnemiek schreef:Afanaisa, botulisme komt in principe alleen voor bij inmaken/wecken, en niet bij invriezen. Volgens mij is het aantal gevallen van botulisme door zelf ingemaakt voedsel de afgelopen decennia op één hand te tellen, het komt nauwelijks voor. Maar is natuurlijk wel slim om er bij stil te staan.
Wat ik zelf doe is geweckt eten altijd even goed doorkoken bij het bereiden.
Prairy schreef:Heb je wel iets van een systeem dat je weet wat er onderin ligt? Ik zou dat ram vergeten en dan 3 jaar later met schoonmaken een keer 'oja. Dat hadden we ook nog...'
VogeltjeM schreef:Wecken vind ik ook heel interessant, maar ook een beetje eng, bang om het niet goed te doen. En is het nog lekker? Ik vind bijv groenten uit pot vaak niet te vreten, behalve doperwten of peulvruchten.
8nnemiek schreef:Ik moet ook nog een paar nieuwe gerechten verzinnen inderdaad!
Ik heb nog wat lasagne, aardappelgratin en nasi in de vriezer liggen, en dat is echt zo fijn en lekker
Nu zoek ik vooral nog een lekker ovenschotel recept met veel groente, wat maar in de oven hoeft en klaar. Moussaka staat al op het lijstje, dat is een kanshebber Of quiche.. En ik wil eens een zuurkool ovenschotel proberen.
Sheran schreef:Qua bakjes: de glazen bakjes van de IKEA. Worden uitstekend schoon (want glas) en kunnen in vriezer, magnetron en oven. Ik eet er ook gewoon vaak uit. Vervangbare deksels.
https://www.ikea.com/nl/en/p/ikea-365-f ... -60452174/