pjer schreef:Ik doe altijd vrij simpel: zuurkool en piepers in een pan en ca 20 minuten koken. afgieten, stampen en dan opbakken in een koekenpan, boter/bakenbraad erbij tot de zuurkool korstjes krijgt. ondertussen spekjes bakken in een andere pan en ook jus maken en dan (want uiteraard is dit nog niet genoeg vlees) nog gehaktbal of rookworst erbij.
een paneermeelkorst ken ik niet maar klinkt eigenlijk wel goed. Ik ben benieuwd naar een recept.
Zo gaat t in onze familie ook al generaties (wel zuurkool en aardappels apart gekookt). Niks in de oven, geen kaas en geen paneermeel, geen gekke dingen, gewoon simpele stamppot. Een ovenschotel is imo geen stamppot. Na het stampen lekker opbakken voor t korstje, idd, jammie.
Rookworst erbij, jus en eventueel uienringen. Wij hadden ook nog wel eens karbonade of saucijzen.
Wat over is de volgende dag nog een keer opballen en op een wit bolletje met ketchup voor de lunch .