Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
fjordjes schreef:Zien eten doet eten
En als het onweert bederft de soep. Dat zegt m'n man, geloof er geen zak van. Hij zegt ook dat het slecht is om koud drinken (uit de koelkast) snel op te drinken. Geloof ik ook niks van, doe het al jaren en heb nergens last van.
JudithO schreef:fjordjes schreef:Zien eten doet eten
En als het onweert bederft de soep. Dat zegt m'n man, geloof er geen zak van. Hij zegt ook dat het slecht is om koud drinken (uit de koelkast) snel op te drinken. Geloof ik ook niks van, doe het al jaren en heb nergens last van.
Dit laatste is wel echt waar.
Probeer in de zomer eens verse soep te koken. Ik heb die fout 1x gemaakt en de volgende dag kon ik het weggooien, het borrelde gewoon...
Ibbel schreef:Eieren splitsen heb ik ooit eens een simpele truc voor op youtube gezien en dat werkt echt:
Breek een ei in een kom. Neem een leeg waterflesje. Knijp dat een beetje in (onderdruk), zet de opening op de dooier en stop met knijpen -> dooier floept onbeschadigd het flesje in.
Dooier uit het flesje knijpen in een andere kom, en door naar het volgende ei.
axel_1997 schreef:Ik gebruik gewoon de eierschalen om eieren te splitsen. Zonder vaatwasser leer je snel om niet meer vies te maken dan nodig is.
superpony schreef:Over eieren gesproken;
Een rauw ei breken vind ik echt een ramp. Ik doe netjes tik tik, maar zit er daarna altijd met mn duim doorheen en heb echt altijd schillen in mn pan of mengsel.
Qimm schreef:superpony schreef:Over eieren gesproken;
Een rauw ei breken vind ik echt een ramp. Ik doe netjes tik tik, maar zit er daarna altijd met mn duim doorheen en heb echt altijd schillen in mn pan of mengsel.
Om stukjes schaal uit je gebroken ei te vissen gebruik je een ander (groter) stuk van de schaal. Geen idee waarom het zo fantastisch werkt, maar het werkt als een tiet!
BaileyMix schreef:Die zure soep komt door warmte (als in warm zomerweer), niet per se door onweer
Ibbel schreef:BaileyMix schreef:Die zure soep komt door warmte (als in warm zomerweer), niet per se door onweer
Precies. Alles wat je bereidt en wilt bewaren moet je zo snel mogelijk afkoelen tot koelkasttemperatuur. Alle koelkastmerken roepen tegelijkertijd: géén warme gerechten in de koelkast zetten, daar kan het ding niet tegen.
Dus je zet die pan soep op het aanrecht om af te koelen (vroeger zette oma zo'n pan in de kelder waar het 10 graden is). Dat afkoelen duurt als het 30/35 graden is gewoon te lang, dus zo'n pan staat een hele tijd veel te traag afkoelend bacteriën en schimmels te kweken. En dan gaat het hard.
axel_1997 schreef:Tik je niet gewoon te voorzichtig?
Als er maar een klein barstje in de schaal zit moet je kracht zetten om je nagel er in te krijgen.
Dan duw je het ei plat. Maar als je met een flinke tik van een tafelmes de schaal opensplijt kan je zonder moeite je duimnagels in de breuk zetten en het ei openen.