Elke keer weer. Doe zoveel moeite om zo'n quiche te bedenken en maken en vervolgens loopt alle vulling eruit.
We gebruiken hartige taart deeg uit de vriezer. Dun trekken geprobeerd, dik laten ook. Het is al tijd goed gegaan en ineens niet meer. Al het eimengsel loopt eruit 100ml melk met 4 eieren.
Wij doen de quiche altijd een stuk langer in de oven dan aangegeven (wij doen een uur ipv 40 minuten) misschien dat dat helpt of anders minder melk gebruiken
har166
Berichten: 2035
Geregistreerd: 21-04-10
Woonplaats: Ekehaar
Geplaatst: 19-06-21 18:35
Nope, dus ik volg even ik maak geen quiches meer want ze blijven altijd nat miss dat hier goede tips voorbij komen.
MissAnnemijn
Berichten: 2376
Geregistreerd: 16-11-08
Woonplaats: København
Geplaatst: 19-06-21 18:36
Bakken in een quicheschaal? Als de hele bodem bedekt is en dan goed afgebakken kan er weinig misgaan toch? Vaak staat hij hier wat langer dan het recept zegt. Voordeel van die schaal is dat hij wat ondieper is dus sneller gaar.
Froukje
Forever young
Berichten: 10840
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden
Geplaatst: 19-06-21 18:37
Hoe nat is je vulling? Laat dit uitlekken als dit vochtig is
Sowieso helpt een laagje paneermeel op de bodem voor je de vulling er in doet al een boel en een eitje extra wil ook nog wel eens helpen.
SdaphneS
Berichten: 11422
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Borger
Geplaatst: 19-06-21 18:37
Waarin bak je de quiche? Een quiche vorm of een andere vorm? Misschien een beetje paneermeel in de bodem om te voorkomen dat het zon zompige bodem wordt
Ik gebruik eigenlijk nooit melk erin, geen problemen met leeglopen en het smaakt super!
luxx
Berichten: 3505
Geregistreerd: 29-12-03
Woonplaats: frankrijk
Geplaatst: 19-06-21 18:40
Wat doe je er verder in behalve de melk en die eieren en hoeveel? En waar bak je hem in?
Edit, ik bak in zo'n vorm
Morganlefay
Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney
Geplaatst: 19-06-21 18:46
Springvorm en zelf de bodem kneden, gewoon verder volgens recept. Nog nooit leeggelopen.
Thats_Me
Berichten: 10940
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg
Geplaatst: 19-06-21 18:49
Langer in de oven laten staan. Staat hier soms wel 30 minuten langer in de oven dan het recept aangeeft. Verder heb ik een keramiek quicheschaal. Gebruik ook de deeg uit pakjes en prik alleen gaatjes in de bodem en plak even de overgangen aan elkaar verder niet. Ik check altijd even hoe nat hij is in de oven en pas als deze droog is haal ik hem uit de oven. Dan even paar minuten laten staan en dan aansnijden.
Wanneer loopt het uit? Voor, tijdens of na het bakken?
Ik maak heel vaak quiche met prei en lukt altijd met hartige taartbodem. Ik gebruik 3-5 eieren (ligt er aan hoeveel ik er in huis heb) en een pakje houdbare slagroom. Oja ook nog kaas, prei en gerookte kipfilet
Je kan ook altijd een laagje paneer op de bodem doen voor je je eiermengsel er in doet.
Ik zou ook crème fraiche gebruiken, eieren erdoor, en dan kleine scheutjes melk erbij totdat het mengsel net dun genoeg is dat het mooi tussen de groente in kan lopen maar dik genoeg dat het volledig stolt.
Ik doe altijd een ei extra en geen melk maar een flinke scheut slagroom. Ik maak quiche altijd met Bladerdeeg.
SimplySusan
Berichten: 192
Geregistreerd: 06-01-09
Geplaatst: 19-06-21 19:34
Er zijn al heel veel goede tips gegeven.
Ik gebruik graag het verse hartige taartendeeg van tante Fanny. Dat is één grote ronde deegplak die je zo in de vorm kunt doen. De vulling wordt er niet dikker van, maar het scheelt wel poetsen van de oven als vulling niet via de naadjes uit de quiche loopt.
Nee. Ik klem altijd een vel bakpapier om de bodem in de springvorm. Nooit problemen (maak meestal zelf deeg, maar gebruik soms ook bladerdeeg of korstdeeg, kant-en-klaar). neem een orm die ruim genoeg is; hoe breder hoe beter.