Kaasfondue

Moderators: Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight, EvelijnS

 
 
Nielojram

Berichten: 5947
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Прип'ять (Prypjat)

Kaasfondue

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-20 20:00

Ik ga zaterdagaaf weer eens ouderwets kaasfonduen, met 3 gasten, in de caquelon uiteraard.

Maar, wat stoppen jullie allemaal in de kaasfondue?

En welke kaascombi is nu het lekkerst om fondue van te maken?
Laatst bijgewerkt door Firelight op 30-10-20 02:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Overbodige opmaak uit topictitel gehaald.

Liever een gat in je hand, dan een hand in je gat.


annikavolder

Berichten: 637
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:12

Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller

Quick: Met pre-pensioen. Dressuur ZZ-licht +2 , Springen B+30, L -3 ,SGW B +36, Endurance BB en jachtpaard.
Gaudi: 10 jarige bijdehante puber. Z2 dressuur, B springen, B SGW en voor de kar beleerd

femkepullens
Berichten: 133
Geregistreerd: 13-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:30

De allerlekkerste kaasfondue is voor mij:
Comté 40%
Tommie de Savoie 40%
Reblochon 20%

En dan dippen met rauwe champignon, augurk, rauwe ham en stokbrood.

Krijg er nu al zin in!

Nielojram

Berichten: 5947
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Прип'ять (Prypjat)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-20 20:31

annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller


Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?

Liever een gat in je hand, dan een hand in je gat.

Freekieee

Berichten: 838
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 20:59

Tomaten kaas fondue is zo lekker.

Recept is voor 4 personen.
400 ml bouillon maken.
50 gram roomboter smelten in de pan en ui en knoflookje teentje in fruiten.
Dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen (of 1 grote) en blijven roeren, dan 50 gram bloem toevoegen zodat het een bal wordt.
Dan de bouillon erbij gieten en het glad maken. De bal (roe) moet weer oplossen. Dan geraspte kaas erbij (ik doe meestal 4 zakjes old Amsterdam), maar wel 1 voor 1, want je wilt het niet te dik en niet te dun hebben.
Dan een half bakje slagroom (ongeklopt) erbij, gesneden verse basilicum, gesneden verse peterselie en peper en zout. En klaar!

Edit:

Lekker met stokbrood, komkommer, kleine gehaktballetjes, bleekselderij, snoeptomaten.

Goedenmiddaghhh

annikavolder

Berichten: 637
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:25

Nielojram schreef:
annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller


Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?


Ja!!

Quick: Met pre-pensioen. Dressuur ZZ-licht +2 , Springen B+30, L -3 ,SGW B +36, Endurance BB en jachtpaard.
Gaudi: 10 jarige bijdehante puber. Z2 dressuur, B springen, B SGW en voor de kar beleerd

annikavolder

Berichten: 637
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:28

Afbeelding

Quick: Met pre-pensioen. Dressuur ZZ-licht +2 , Springen B+30, L -3 ,SGW B +36, Endurance BB en jachtpaard.
Gaudi: 10 jarige bijdehante puber. Z2 dressuur, B springen, B SGW en voor de kar beleerd

lovelynutia

Berichten: 4610
Geregistreerd: 26-05-04
Woonplaats: Almere-Haven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:34

Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *

I dare you to not think about penguins - Tandheelkunde 2013 ROZE! 2014 BLAUW!

Echwel

Berichten: 10304
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:40

Heerlijk nagelhout of een goede rookvlees om je brood wikkelen en dan door de kaasfondue

'Those we loved don't go away... They walk beside us...every day
Unseen, unheard , but always near... still Loved , still missed and still so dear

LiannePuthzy

Berichten: 6060
Geregistreerd: 10-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:48

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Eigenlijk zou ik dat best eens willen proberen.

Wij dopen gewoon alleen brood in de kaasfondue. Wel een beetje zwarte peper door de kaasfondue heen.

Puthzy 1996~07-07-2020
Pinokio 15-05-2015

Strooigoed

Liselot

Berichten: 31521
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 22:52

Wij vinden bospeen erg lekker om te dippen, ook komkommer, snoeptomaatjes en stokbrood doen het altijd erg goed

T 18-11-15 <3 A 9-8-19 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn, Cake-smash, Bohemian en workshops!

Rintah

Berichten: 2726
Geregistreerd: 28-05-07
Woonplaats: Twente

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:16

Roux maken, bakje boursin en (jong) belegen kaas toevoegen tot textuur/smaak goed is. Wij dippen eigenlijk altijd alleen met stokbrood :+

MarChak

Berichten: 2537
Geregistreerd: 27-01-08
Woonplaats: op mijn eerste Chakra

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:22

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Oh, ik weet niet beter, lekker hoor! En stokbrood natuurlijk.

♥♥♥ ๑۩۞۩๑ Chakra Mansolein ๑۩۞۩๑ ♥♥♥ Onze zwarte fluwelen schoonheid is gefokt door stoeterij Mansolein

Sizzle

Berichten: 28622
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:27

Verse ravioli met spinazie of paddestoel vulling.

Taifoen

Berichten: 932
Geregistreerd: 03-08-12

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:32

Komkommer, tomaat, paprika, avocado, gehaktballetjes, ham/salami, tortilla chips, kip stukjes, aardappel partjes, stokbrood.. Zoveel lekkere opties :)

ievie

Berichten: 1570
Geregistreerd: 17-03-11
Woonplaats: het Laaaaaaaand van Maas en Waal

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:47

Ik las laatst de tip om plakjes rookworst er in te doen. Zelf niet geprobeerd. Maar sowieso brood, champignon, tomaat, broccoli, bloemkool..

_Gerdien_
Berichten: 586
Geregistreerd: 03-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:47

Druiven, stukjes gerookte kip, aardappelkroketjes, komkommer en stokbrood zijn hier favoriet om te dippen!
Jammie

Ik lees graag mee voor recepten en ideeen

Two feet move your body. Four feet move your soul
B+11 (PR 197,5) / L1+11 (PR 188) L2+6 (PR 204)

Katja
Blogger

Berichten: 42003
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:50

Rauwe witlof is mijn favoriet om te dopen.

c_alsemgeest

Berichten: 17590
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:52

lovelynutia schreef:
Oké het is niet voor iedereen ik heb het van een vriendin overgenomen en mijn vader is nu ook fan maar

Perziken uit blik erin dopen

* rent hard weg voor de reacties *


Ananas is ook hemels :')

Warina (Commandeur x Krawall)
United (Havidoff x Jazz x Wisconsin)
Jam Session (Don Tango B x Krack C x Jazz)

Arabesk

Berichten: 28111
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:57

Waar koop je die kazen?

gebitsverzorger in Noord-Holland aangesloten bij de NVVGP
cursussen hoefbekappen voor paardeneigenaren
http://www.jantineleeflang.nl

c_alsemgeest

Berichten: 17590
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:58

Arabesk schreef:
Waar koop je die kazen?

Kaasboer :P

Warina (Commandeur x Krawall)
United (Havidoff x Jazz x Wisconsin)
Jam Session (Don Tango B x Krack C x Jazz)

MarcoBorsato

Berichten: 36208
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Blaricum

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-20 23:59

Uh is mijn uitnodiging verloren gegaan in de post? Heel jammer dit.

quera. Voor altijd en langer

We laten de vorm los. Met warme groet, Gerda

MarcoBorsato

Berichten: 36208
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Blaricum

Re: KAAAAAAAAAAAAASfondue

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:02

Kazen bij de kaasboer, beetje wijn, beetje kirsch. Ik doop graag bloemkool, brood, ananas en rauwe champignons.

Soms speel ik vals en haal ik zo'n brie bij de Lidl, in zo'n houten verpakking, bovenste korst eraf snijden, beetje honing erop, in de oven knallen en klaar!

quera. Voor altijd en langer

We laten de vorm los. Met warme groet, Gerda

Ouwe

Berichten: 2494
Geregistreerd: 31-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:06

Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo? :o?

c_alsemgeest

Berichten: 17590
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 00:08

Ouwe schreef:
Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo? :o?

Nee... het is gewoon omgeven door warme kaas... dus een sensatie van warm en koud :+

Warina (Commandeur x Krawall)
United (Havidoff x Jazz x Wisconsin)
Jam Session (Don Tango B x Krack C x Jazz)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: brudoe, Knollboll en 14 bezoekers