Veel plezier Noeps. Ziet eruit als een gezellige plek.
Ik had vrijdag een soort quiche van filodeeg, zoete puntpaprika en ui.
Gisteren heb ik voor familie de caravan naar de camping in Duitsland gebracht en ben op de terugweg bij mijn vader aangeschoven. Hij had bami gemaakt. Geen foto van gemaakt.
Vandaag heb ik een soort ratjetoe van overgebleven groenten van afgelopen week en andere restjes. Daar heb ik soort pastasaus van gemaakt met gehakt en geroosterde pijnboompitten.
Er zit in: wortel, paksoi, zoete puntpaprika, bosui, blik tomatenblokjes, halve pot groene pesto, diepvries erwten, feta. Gehakt is rul gebakken met een ei, rode ui en Italiaanse kruiden. En ik had nog een paar gehaktballetjes over van een BBQ.
Gedroogd eekhoorntjesbrood in heet water wellen. Uitje en knoflook snipperen en aanbakken in olijfolie, als de ui glazig is risottorijst toevoegen en aanbakken. Dan flink wat rode wijn erbij, dat laten inkoken tot de risotto het heeft opgenomen, dan eekhoorntjesbrood fijnsnijden en erdoor. Bouillon beetje bij beetje toevoegen tot de risotto goed is. Ondertussen kastanjechampignons bakken met peper en zout en spekjes uitbakken. Op het laatst de champignons door de risotto roeren met een flinke berg parmezaan. Spekjes en basilicum erop en voila
En lunch in de tuin, zoveel mogelijk genieten van de zon
marygoround
Berichten: 798
Geregistreerd: 24-04-11
Geplaatst: 26-07-21 14:30
XLoki’s risotto gaat op mijn to do lijstje, lekker zeg!
En heerlijk lunchen in de zon!
Wij hebben dit weekend heerlijk gegeten bij een Spaans restaurantje, laatste etentje buiten de deur van deze feestweek. Alle gerechtjes hebben we gedeeld.
Begonnen met oesters en sardientjes
Toen pulpo en een truffel tortilla
Makreel met yuzu schuim en avocado, daarnaast langoustine met groene asperge en kokos
En nog witte chocolade mousse met bramen, pecan noten en balsamico
Zo luxe gegeten en fijn personeel, was een top afsluiter!
Taco's. Alleen waren alle schelpen al gebroken dus toen alles maar op een hoop gegooid
gaucho
Berichten: 9532
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 26-07-21 18:09
Het zal er niet minder om smaken
Pompoen lasagna met vega gehakt, en een flinke bak sla. Wou eigenlijk een Shepherd pie met pompoen en gehakt maken, maar er waren zowaar weer eens pompoen lasagne bladen bij de jumbo
Goed nieuws van die pompoenlasagnebladen, Gaucho. Toevallig had ik het er vanmiddag met mijn man over dat ik die zo mis bij Jumbo. Nergens anders te krijgen hier. Ik ga morgen gelijk kijken.
Wij aten gisteren een koolhydraatarme variant op een tiktok recept: feta bake met zalm. Ik zou voor de smaak liever een kruidenroomkaas gebruiken i.p.v. feta, maar dat is natuurlijk minder leuk.
En vanavond een avg-tje: Parmezaan krieltjes uit de oven (ik kan ze niet weerstaan ondanks de koolhydraten, maar ach het is vakantie ), kipfilet en doperwtjes