ik organiseer volgende week vrijdag een verrassingsfeestje voor mijn schoonouders hun beide verjaardagen. Schoonvader wordt 70 jaar, schoonmoeder 65 jaar.
Ze vertrekken 2 dagen later weer naar hun huis in Spanje, dus het wordt tegelijk een beetje een afscheidsfeestje, we zullen hen pas met de feestdagen weer terugzien.
Voor hapjes bij het aperitief heb ik Google geraadpleegd, en heb ik besloten om voor tapas te gaan, gezien hun leven onder de Spaanse zon

- Tomaatjes gevuld met pesto en roomkaas
- Bruschetta met boquerones en gegrilde paprika
- Gegratineerde knoflookchampignons met Parmezaanse kaas
- Toastjes met serranoham, zongedroogde tomaten en mozzarella
- Patatas bravas met een licht pikante Spaanse saus
- Komkommerrolletjes met zalm en cottage cheese
Vraag 1 gaat over het recept van de komkommerrolletjes met zalm - origineel is dit recept met Hüttenkäse ofwel cottage cheese. Ik heb nog nooit eerder cottage cheese gekocht/gebruikt - vind ik deze in de standaard supermarkt? If not, kan ik die vervangen door bijvoorbeeld mozzarella? Voor zover ik het begrijp is cottage cheese (hoe zeg je dit) romiger (?) dan mozzarella, maar ik ga er vanuit dat de komkommerrolletjes met zalm ook wel lekker zullen zijn met mozzarella? Of moet ik toch voor een meer smeerbare kaas gaan, zoals de cottage cheese? Eventueel kruidenkaas van Philadelphia bijvoorbeeld? Of koop ik van dezelfde kaas als in het recept met de gevulde tomaatjes met pesto gewoon meer en gebruik ik die hier ook?
Vraag 2: ik ben nog steeds op zoek naar een hoofdgerecht. Ik vind via Google niet echt was ik zoek.
Paëlla is geen optie - schoonouders wonen al jaar en dag in Spanje en maken paëlla met hun ogen dicht, de mijne zou maar heel flauw smaken in vergelijking met die van hen haha, dus daar begin ik zelfs niet aan.
Ik ben van plan woensdag naar de supermarkt te gaan, en donderdag zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen als maar mogelijk is. Ik ben donderdag rond 13.30u thuis, dus heb wel wat tijd dan

Ik moet vrijdag tot 14u werken, en rij daarna door naar stal, ik heb daar ongeveer een half uur werk. Ik zou normaal tegen 15.30u ten laatste thuis zijn en ik verwacht mijn schoonouders hier rond 17u - 17.30u, zij worden ontvoerd door mijn schoonbroer die met hen naar hier komt.
Ik heb vrijdag ook nog tijd nodig om de tuin (please, laat het niet regenen) te versieren, en tijd om mijn tapas af te ronden. Ik heb de oven voor 3 van de 6 tapas-gerechtjes nodig: ik moet 2 paprika's grillen, de champignons moeten in een schaaltje in de oven en de patatas bravas natuurlijk ook.
Qua hoofdschotel zoek ik iets wat op vrijdag zelf niet te veel tijd vraagt, iets waarvoor ik donderdag al het leeuwendeel kan doen zeg maar. Ideaal zou bijvoorbeeld een stoofschotel zijn, die ik dan vrijdags enkel nog hoef op te warmen. Een broodje erbij in de oven oid is geen probleem, maar het zou zonde zijn als ik op vrijdag een uur de keuken in moet om nog te staan koken en bakken terwijl het feestje in de tuin doorgaat. Mijn vriend zal pas ten vroegste om 18u thuis zijn en heeft 2 linkerhanden als het op koken aankomt, de enige hulp die ik van hem durf aannemen is het dragen van de schotels eten

Ik vind veel kipgerechten, maar moet eerlijk toegeven dat ik daar niet super veel ervaring mee heb. Kippenblokjes- en filet bakken kan ik wel, maar bijvoorbeeld bouten of hele kippen braden heb ik nog nooit gedaan


Spaghetti hebben ze vorige week nog gegeten bij mij thuis, en de week daarvoor heb ik een Chili con carne gemaakt, dus die vallen eigenlijk ook af, ik wil iets maken dat zij nog niet bij mij hebben gegeten.
Iemand suggesties?
Iets met looksaus? Ze zijn gék van mijn looksaus, dus daar zouden ze sowieso heel blij mee zijn.
Liefst iets dat zonder drank bereidt wordt - ik lust echt niks van bier of wijn oid

Qua dessert bak ik gewoon een appelcake, die vinden ze heerlijk haha, en die maak ik met mijn ogen dicht.