Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
DreamGuide schreef:_Penotti schreef:Satesaus op bloemkool ? die kende ik nog niet.
Mayo bij de friet
Of soms speciaal en dan is het Mayo en de Hela curry kruiden ketchup original, geen ander merk
Echt een aanrader. Super, super lekker! Dan wel natuurlijk de echte van Wijko.
Kaitlyn schreef:Ik heb echt geen idee over welke sauzen je het hebt als je zegt tartaar/bruine saus/witte saus. :')
Bij gekookte aardappels en groente eet ik toch het liefste jus. Bij bloemkool of broccoli lust ik ook wel graag kaassaus. Gebakken aardappels = mayo, ketchup of truffelmayonaise.
Bij vlees is het heel erg afhankelijk wat voor vlees. Gebakken kip = kerrysaus. Biefstuk = geen saus of een goede rode wijn saus. Varkenshaas = whisky cocktail saus. Tartaar = ketchup. Gehaktbal = biefstuk of knoflooksaus. Shoarma = knoflooksaus
Bij aziatische gerechten wil ik de "saus" graag heel scherp of een lekkere knoflook/oester saus.
In salades lust ik zoveel verschillende dressings, maar mijn favoriet is toch het eigen recept van mijn oma.
Tosti is absoluut curry, maar broodje kaassoufflé is ook erg lekker met pindasaus.
Ik denk dat ik de helft wel vergeet. Valt normaal niet op hoe vaak je ergens iets bij pakt, tot je het gaat uittypen.
_Penotti schreef:Maar als we dan toch raar eten, stroop bij de friet is ook best lekker.
Ja echt
Noisy schreef:Hier mayo bij frietjes en soms bij sperzieboontjes.
Satésaus bij nasi en soms ook bij frietjes (oorlog)
Als ik Fish&Chips maak dan maak ik daar ook altijd een Tartarsauce bij, die is echt zo superlekker en super makkelijk te maken.
Bij shoarma maak ik altijd knoflooksaus lekker stinken
Als we de bbq aansteken dan ook zelfgemaakte knoflooksaus, cocktailsaus en bbqsaus