Hoe snijd ik plakjes kaas

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Photograph

Berichten: 1408
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Hoe snijd ik plakjes kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-04-20 12:51

Dit komt heel dom over, maar hoe snijd ik plankjes van deze kaas. Ja, met een kaasschaaf, maar van welke kant?
Afbeelding

Afbeelding

itsmi

Berichten: 5057
Geregistreerd: 20-09-08

Re: Hoe snijd ik plakjes kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:53

Van de bovenkant? :D

Photograph

Berichten: 1408
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-04-20 12:53

itsmi schreef:
Van de bovenkant? :D


Okee ahah, dus dat smalle stuk?

Jilletje

Berichten: 8212
Geregistreerd: 18-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:53

Zoals de 2e foto is het makkelijkst hahahah :+
En oude kaas schaaft het beste met een dunschiller :j

Dimphyl

Berichten: 2145
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:53

Zoals je tweede foto, misschien is je kaasschaaf niet scherp genoeg, dat is vaak bij zachtere kaas het probleem.

Sem_
Berichten: 7877
Geregistreerd: 17-02-06

Re: Hoe snijd ik plakjes kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:54

Tweede foto. De kaasschaven van Boska kan ik aanraden!

Destination
Berichten: 12748
Geregistreerd: 17-10-07
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:54

Wij doen het altijd zoals op foto 1.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:55

Ik kan niet tegen mensen die het zoals manier 1 doen. Dat is hetzelfde als je wc papier tegen de muur hangen... |(

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:58

naomiiiii schreef:
Ik kan niet tegen mensen die het zoals manier 1 doen. Dat is hetzelfde als je wc papier tegen de muur hangen... |(


Helemaal mee eens _/-\o_

magda_90
Berichten: 32714
Geregistreerd: 24-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:58

Ik haal de harde kanten er af en dan vanaf het smalle stuk inderdaad.

Esmee_RS

Berichten: 5244
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:58

naomiiiii schreef:
Ik kan niet tegen mensen die het zoals manier 1 doen. Dat is hetzelfde als je wc papier tegen de muur hangen... |(

Hahahahaha, eens!

Maddy_Paola

Berichten: 1502
Geregistreerd: 19-04-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:59

De 2e foto is t makkelijkst, de kaasschaaf die erbij ligt is alleen voor oudere kaas, die al droger is en makkelijk breekt, voor de jongere kazen kan je beter zo'n 'dunschiller' gebruiken zonder plateautje, jongere kazen plakken namelijk aan t plankje

Destination
Berichten: 12748
Geregistreerd: 17-10-07
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 12:59

Ik ken echt niemand die het volgens foto 2 doet en heb dat ook nog nooit eerder gehoord :')

liekensancho

Berichten: 1221
Geregistreerd: 25-11-06
Woonplaats: Zuidelijkste deel NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:00

smalle stuk :-) anders houd je vreemde stukken over ;-)

Lau

Berichten: 16993
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Op een roze wolk

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:02

Destination schreef:
Ik ken echt niemand die het volgens foto 2 doet en heb dat ook nog nooit eerder gehoord :')


Precies ik doe het ook altijd zoals foto 1. Randjes eraf en schaven maar.

Drico

Berichten: 4549
Geregistreerd: 14-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:02

Zoals foto 2 inderdaad :j

Simbaa
Berichten: 4015
Geregistreerd: 17-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:02

Huh, ik dacht dat iedereen het vanaf de bovenkant deed? Anders houd je toch een heel raar stuk over?
In ieder geval; zoek een goede kaasschaaf. Deze is voor oude kaas, voor jongere kazen heb je inderdaad een andere nodig. Zie eerdere adviezen hier gegeven :)

Jolliegirl

Berichten: 34752
Geregistreerd: 18-07-04

Re: Hoe snijd ik plakjes kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:03

Met een andere kaasschaaf.

Deze is voor brokkeligere oudere kaas.

Je moet er 1 hebben zonder uithoudertje zegmaar.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:04

Photograph schreef:
Dit komt heel dom over, maar hoe snijd ik plankjes van deze kaas. Ja, met een kaasschaaf, maar van welke kant?

Niet. Want van kaas kun je geen plankjes maken.
:+

chanicha

Berichten: 13372
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:05

Voor de jonge kaas heb ik een andere als voor de oude.
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door chanicha op 06-04-20 13:07, in het totaal 1 keer bewerkt

lucifertje

Berichten: 5683
Geregistreerd: 08-03-06
Woonplaats: in ut stedje van lol en plezeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:06

Ik heb eens geleerd dat je aan 1 zijde de korst helemaal moet wegsnijden. Dan leg je de kaas op de zijde waar nog wel een kost aanzit en kan je zo makkelijk plakjes schaven

magda_90
Berichten: 32714
Geregistreerd: 24-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:06

Simbaa schreef:
Huh, ik dacht dat iedereen het vanaf de bovenkant deed? Anders houd je toch een heel raar stuk over?
In ieder geval; zoek een goede kaasschaaf. Deze is voor oude kaas, voor jongere kazen heb je inderdaad een andere nodig. Zie eerdere adviezen hier gegeven :)


Wait whut? Ik heb deze ook en dat is altijd zo kak inderdaad! Welke moet je dan hebben? Dit heb ik nooit geweten. _O-

yvje86

Berichten: 2745
Geregistreerd: 18-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:07

Ik gebruik altijd een puntmesje. Kaasschaaf and I ain't friends.

Jolliegirl

Berichten: 34752
Geregistreerd: 18-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:11

lucifertje schreef:
Ik heb eens geleerd dat je aan 1 zijde de korst helemaal moet wegsnijden. Dan leg je de kaas op de zijde waar nog wel een kost aanzit en kan je zo makkelijk plakjes schaven



Dat leerde de kaasboer mij vorige week ook! *\o/*

Lau

Berichten: 16993
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Op een roze wolk

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-20 13:12

lucifertje schreef:
Ik heb eens geleerd dat je aan 1 zijde de korst helemaal moet wegsnijden. Dan leg je de kaas op de zijde waar nog wel een kost aanzit en kan je zo makkelijk plakjes schaven


Wow mind blown, dit is volgens mij echt wel de beste manier.