professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Moderators: MirandaT, Duhelo, Muiz, Essie73, NadjaNadja, Ods

 
 
petitparis

Berichten: 14267
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (Belgiƫ)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 21:14

love_animals schreef:
Qimm schreef:
Fingerspitzen geful denk ik

Hahaha zei mijn moeder ook al _/-\o_


dat denk ik ook altijd (ik kan echt geen recept volgen :+ ) Maar sinds ik van beslagkom veranderd ben, is mijn "recept" toch veranderd...

There is beauty in everything, even the things that scare us.

http://www.dalmat.be


love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-19 21:18

Fingerspitzen geful denk ik
[/quote]
Hahaha zei mijn moeder ook al _/-\o_[/quote]

dat denk ik ook altijd (ik kan echt geen recept volgen :+ ) Maar sinds ik van beslagkom veranderd ben, is mijn "recept" toch veranderd...[/quote]

Dat is grappig hopelijk wel in de goede vorm veranderd anders is het flink balen :(

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

Granoek
Blogger

Berichten: 7094
Geregistreerd: 26-11-13

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-19 23:42

Ik doe altijd
1 koffiekop bloem
1 koffiekop melk
1 ei
1 zakje vanillesuiker

Ik vind ze lekker en het is het enige recept waarvan ik de verhoudingen kan onthouden :P

Paloedie

Berichten: 778
Geregistreerd: 03-12-09
Woonplaats: Deventer/Epe

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 02:12

Voor een emmer beslag:
6 liter melk
30 eieren
3 kilo bloem
Handje zout
Handje custardpoeder

Dat was het recept uit het pannenkoekenhuis waar ik (12 jaar geleden) werkte en wat ik nog steeds gebruik. Altijd even omrekenen naar de hoeveelheid beslag die ik wil hebben haha

elnienjo

Berichten: 2689
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 06:33

laraxXxemma schreef:
petitparis schreef:
Grappig dat bijna niemand hier verhoudingen vermeld.

Ik doe met mijn eigen beslag;

250 ml melk
125 g bloem
1 ei
snufje zout en zakje vanille suiker

Dat is de basis, die uiteraard vermeerderen waar nodig (ik ben alleen dus niet nodig), en qua hoe de pannenkoek is is hij prima. De smaak heb ik alleen niet "goed" := Ik bedoel hij smaakt prima hoor maar stiekem is een pak koopmans alsnog beter :')


Ik gebruik diezelfde verhouding maar dan met 'n flinke klont roomboter erdoor, dat doet veel voor de smaak.

Tica_81

Berichten: 7700
Geregistreerd: 12-12-12
Woonplaats: In een huisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 08:16

Paloedie schreef:
Voor een emmer beslag:
6 liter melk
30 eieren
3 kilo bloem
Handje zout
Handje custardpoeder

Dat was het recept uit het pannenkoekenhuis waar ik (12 jaar geleden) werkte en wat ik nog steeds gebruik. Altijd even omrekenen naar de hoeveelheid beslag die ik wil hebben haha

Pannenkoekenfeestje. Jij bakt, wij eten? :9

Ik spreek drie talen. Nederlands, Engels en Sarcastisch. wel pas NA de koffie.

Paloedie

Berichten: 778
Geregistreerd: 03-12-09
Woonplaats: Deventer/Epe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 10:05

Tica_81 schreef:
Paloedie schreef:
Voor een emmer beslag:
6 liter melk
30 eieren
3 kilo bloem
Handje zout
Handje custardpoeder

Dat was het recept uit het pannenkoekenhuis waar ik (12 jaar geleden) werkte en wat ik nog steeds gebruik. Altijd even omrekenen naar de hoeveelheid beslag die ik wil hebben haha

Pannenkoekenfeestje. Jij bakt, wij eten? :9


Haha prima. Zolang iemand een groot gasstel tot ter beschikking stelt om met drie pannen tegelijk te bakken :')

Op de een of andere manier onthou ik feilloos het recept voor een emmer, terwijl ik die hoeveelheid nadat ik daar stopte met werken nooit meer heb gemaakt. Maar een normalere hoeveelheid onthou ik niet.

Omgerekend naar ruim 1 persoon:
200 ml melk
100 gram bloem
1 ei
Snuf zout
Snuf custard

_Marjon_
Berichten: 10486
Geregistreerd: 02-04-03
Woonplaats: Geertruidenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-19 14:27

Geen geheimen, maar voorkeuren.

Gebruik zelf graag karnemelk, roomboter & bakpoeder voor luchtige pannenkoekjes. Soms snufje kaneel of zakje vanillesuiker. Bij volkoren gebruik ik 50volkorenmeel/50bloem, anders vind ik het te stevig.

Bakken doe ik thuis gewoon in roomboter of als ik dat niet heb een bakspray. Op mijn werk gebruiken we geclarifieerde boter, vetstof waar de eiwitten uit zijn.

Mama van Gwen 7-2-15

MyChoice

Berichten: 1100
Geregistreerd: 08-11-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-19 14:32

Ik bak ze altijd met de mix van Kabouter. Daarmee smaken ze net zo als in de pannenkoekenrestaurants.

Nikass

Berichten: 10696
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 06:34

Wat is het verschil tussen bloem en pannenkoekenmix?

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15213
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 06:35

MyChoice schreef:
Ik bak ze altijd met de mix van Kabouter. Daarmee smaken ze net zo als in de pannenkoekenrestaurants.



Ohhh ik vind die verpakking altijd zo schattig. Nog nooit geprobeerd!

Echte vrienden krijg je niet en kopen maakt je wereld klein, vrienden die verdien je door er zelf een te zijn.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kaatje89, Noraly_, Regendans, Shann_n, Venthe en 34 bezoekers