Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Wispeltuur schreef:De echte lekkere nasi maak je door je rijst te koken af te gieten en dan even met deksel er op vijf minuten te laten staan. Vervolgens schraap je de rijst helemaal los van elkaar zodat het mooi fluffy word.
Hierna zet je het een nacht in de koelkast. Dan vul je je wok(zonder anti aanbaklaag) met kruiden en wij serveren nasi nog met prei, mais en spekblokjes. Het spek geeft het een heerlijke smaak en geeft wat extra vet.
Temperatuur op volle sjas dan de rijst er bij. Goed bakken en ja de onderkant mag zelfs een beetje aanbakken, maar niet zwart worden uiteraard. Dan nog wat wokolie erdoor en serveren maar.
Vooral de rijst laten rusten en wokken geeft het beste resultaat!
SusanH schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar wat er in nasi zonder zakjes en pakjes gaat. Ik gebruik de mix van Versteeghen omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Ik vind hem ook lekkerder als die van Conimex. Ketjap kan ik niet gebruiken.
san4nie schreef:SusanH schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar wat er in nasi zonder zakjes en pakjes gaat. Ik gebruik de mix van Versteeghen omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Ik vind hem ook lekkerder als die van Conimex. Ketjap kan ik niet gebruiken.
Ja ben ik ook wel benieuwd naar. Wat voor kruiden doen jullie er dan in?
san4nie schreef:SusanH schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar wat er in nasi zonder zakjes en pakjes gaat. Ik gebruik de mix van Versteeghen omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Ik vind hem ook lekkerder als die van Conimex. Ketjap kan ik niet gebruiken.
Ja ben ik ook wel benieuwd naar. Wat voor kruiden doen jullie er dan in?
Relaxed schreef:Rundergehakt.. Kip vind ik te droog en HOH gehakt te vet
pien_2010 schreef:temphé ken ik niet roxiie is dat hetzelfde als tahoe blok (woon in Frankrijk)? En wat doe je dan in de marinade, alleen ketjap of ook nog kruiden en welke groente?
Casava ken ik ook niet, is dat een soort groente? En hoe maak jij het dan Lieveli, dus welke groente, kruiden etc. Want als ik in Nederland ben koop ik altijd grote voorraad nasi kruiden van conimex en de wok olie ook, maar ik zou het ook graag helemaal vers willen maken maar dan wel met de echte pittige oosterse smaak erin.
Kletskoekje jouw manier ligt heel dicht bij mijn manier. Die gebakken uitjes klinkt ook lekker om er los bij te doen.
SusanH schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar wat er in nasi zonder zakjes en pakjes gaat. Ik gebruik de mix van Versteeghen omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Ik vind hem ook lekkerder als die van Conimex. Ketjap kan ik niet gebruiken.