Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Drunksheep schreef:Zeker weten! Dank je wel. Ik ga het zeker maken.Misschien dat anderen dit ook interessant vinden
blackstar schreef:Ik gebruik deze mix en halveer het zout
Ingrediënten
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel laos (Thaise gember)
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
½ theelepel sereh (citroengras)
½ theelepel koenjit (kurkuma)
½ theelepel djinten (komijnzaad)
¼ theelepel kaneel
2 theelepels fijn zeezout
Voor 4 personen nasi kan je 2 theelepels mix gebruiken. Ik gebruik altijd 2 volle theelepels
Rena100 schreef:Nasi....het is nasi goreng, want nasi betekent gewoon rijst. Dus als je nasi maakt, dan maak je gewoon witte rijst. Maak je nasi goreng, dan maak je 'gebakken nasi', dus met van alles er door heen. Als je zegt ik eet nasi, maar je bedoeld nasi goreng in een indo familie, dan krijg je de wind van voor haha
Drunksheep schreef:Rena100 schreef:Nasi....het is nasi goreng, want nasi betekent gewoon rijst. Dus als je nasi maakt, dan maak je gewoon witte rijst. Maak je nasi goreng, dan maak je 'gebakken nasi', dus met van alles er door heen. Als je zegt ik eet nasi, maar je bedoeld nasi goreng in een indo familie, dan krijg je de wind van voor haha
Ik kom ook uit een Indo familie, maar dit valt wel mee hoor nasi bekt een stuk lekkerder dan nasi goreng, en iedereen weet wat bedoelt wordt.
blackstar schreef:Ik gebruik deze mix en halveer het zout
Ingrediënten
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel laos (Thaise gember)
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
½ theelepel sereh (citroengras)
½ theelepel koenjit (kurkuma)
½ theelepel djinten (komijnzaad)
¼ theelepel kaneel
2 theelepels fijn zeezout
Voor 4 personen nasi kan je 2 theelepels mix gebruiken. Ik gebruik altijd 2 volle theelepels
Citaat:Ik maak altijd hele simpele nasi eigenlijk, volgens oma's recept:
Oscar schreef:Ook de conimex kruiden gooi ik gelijk bij de groente erbij zonder dat ze in het water hebben gestaan. Groente geeft altijd heel veel vocht en dan kan het van begin af aan lekker meepruttelen. Ik vind dat erg lekker. Later als alles klaar is, doe ik er dan nog het eigeel bij van één eitje zodat alles mooi stolt. Ik roer dan heel goed zodat het zich mooi als gele stukjes verspreid.Afijn. Die kruidenmix klinkt goed! Doen jullie die na het mengen nog even aanlengen met een scheutje water?
Oscar schreef:Bekend verhaal, Rena. Maar deze is dan weer niet handig:Citaat:Ik maak altijd hele simpele nasi eigenlijk, volgens oma's recept:
Eerst een hele uitleg geven over waarom het toch echt nasi goreng is, en het dan zelf gewoon nasi noemen
Afijn. Die kruidenmix klinkt goed! Doen jullie die na het mengen nog even aanlengen met een scheutje water?
Oscar schreef:Bekend verhaal, Rena. Maar deze is dan weer niet handig:Citaat:Ik maak altijd hele simpele nasi eigenlijk, volgens oma's recept:
Eerst een hele uitleg geven over waarom het toch echt nasi goreng is, en het dan zelf gewoon nasi noemen
Afijn. Die kruidenmix klinkt goed! Doen jullie die na het mengen nog even aanlengen met een scheutje water?