Ingrediënten blueberry muffins
Voor circa 9 stuks
100 gram amandelmeel
1,5 banaan
40 gram (ontpitte) dadels
2 (kleine) eieren
65 ml plantaardige melk
90 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
40 gram pure chocolade (zo puur mogelijk!)
2 tl bakpoeder
20 ml kokosolie (kleine eetlepel, gesmolten)
Snuf zout
Bereiding blueberry muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes.
Maal de banaan met de ontpitte dadels fijn met de staafmixer fijn.
Klop er nu (met de hand of met een mixer) 2 eieren door. Doe hetzelfde met de melk, het meel, het zout en het bakpoeder.
Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur en meng ook dit met de garde door het beslag.
Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes en roer dit samen met de blauwe bessen ook door het beslag.
Vul de muffinvormpjes tot net onder het randje met het beslag. Zorg dat de blauwe bessen en chocolade brokjes goed verdeeld zijn. Het heeft namelijk de neiging om naar beneden te zakken in het beslag.
Zet voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Check na een half uur met satéprikkertje of de muffins gaar zijn; komt deze er ‘schoon’ uit, zijn je muffins ready. Anders mogen ze nog een paar minuutjes in de oven.
Zijn ze klaar? Even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!