Groente uit de oven

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

 
 
Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 17:28

Ik sta hier met mijn goede gedrag vast iets heel lekkers te maken. Het ziet er ook super uit maar ja... en toen?

Ik heb een ovenschaal met 300 gr champignons, wat gourgette, bacon reepjes, sperziebonen en een flinke scheut olijfolie.

Als ik dit ik de oven doe, verbrand het dan niet? :') En heeft iemand een idee hoe lang dit moet maar vooral hoe warm?


Help deze keukenprinses. :o?

LET IT BE


Romeo2007
Berichten: 4268
Geregistreerd: 24-06-06

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:31

Zou 180 graden doen iets van 20 minuten?

saariewaarie

Berichten: 348
Geregistreerd: 15-01-09
Woonplaats: Belgiƫ

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:32

180 graden en kijken wanneer het gaar is. Ook afhankelijk van wat je lekker vindt (wij eten onze groenten graag beetgaar ;) )

Yessy

Berichten: 22782
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:33

Hier gaat de meeste groente 30 min op 180 graden in een heteluchtoven. Maar dat is meestal iets van zoete aardappel/pastinaak/wortel dus dat duurt misschien langer. Heb je het op een plaat (1 laag) of in een schaal met meerdere lagen? Ik zou inderdaad beginnen bij 20 min en dan even checken of het al gaar is.

Qimm

Berichten: 12717
Geregistreerd: 04-08-05
Woonplaats: 't oost'n

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:34

Ik doe dit ook vaak! 200 graden en idd iets van 20 minuten. Zalig!

:wave: Volg je mee? -->instagram the_real_qimm

Janine1990

Berichten: 41597
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:35

Ik zou er eerst even een aluminiumfolie overheen doen, zodat het ook gaar wordt.
Op de helft het folie er af zodat het ook nog lekker kan bakken.

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 17:37

Ik heb het in een ovenschaal! Niet op een plaat! Is dat erg? En het is een heteluchtoven! Beetgaar vinden wij ook het lekkerst. Er zit geen aardappel bij in.

LET IT BE

Granoek
Blogger

Berichten: 8168
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:38

Je kunt er ook zilverfolie over doen, dan 'stomen' ze een soort van. Ofja dan verbranden ze minder snel
edit: iemand was me voor zie ik haha

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 17:40

Oh echt? Dat wist ik niet. Dat lijkt me lekker. :D gewoon over de schaal doen en dan in de oven?

LET IT BE

Isabonny

Berichten: 4190
Geregistreerd: 04-06-07
Woonplaats: ut zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:40

Ik ben nu ook toevallig (doe ik normaal nooit, maar vond recept in Opa's kookboek <3) groente in de oven aan het maken. Prei met pancetta of ontbijtspek omwikkeld in 2 dl bouillon in ovenschaal op 200 graden, 30 minuten in de oven. Ik ben benieuwd :)

Granoek
Blogger

Berichten: 8168
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:42

Giolli schreef:
Oh echt? Dat wist ik niet. Dat lijkt me lekker. :D gewoon over de schaal doen en dan in de oven?

Jep :j

idinn

Berichten: 6703
Geregistreerd: 29-05-08
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:44

Hier gaat alles altijd op 200 graden de oven in, en dan gewoon af en toe kijken en proeven. Met bv wortel/knolselderij duurt het langer als paprika en champignons. Groente gaan bijna altijd in een schaal en aardappels en kip op de plaat.

Gebruik zelf nooit folie. Meestal zet ik op eind eventjes de grill aan.

Magrathea

Berichten: 21404
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:49

Giolli schreef:
Ik heb het in een ovenschaal! Niet op een plaat! Is dat erg? En het is een heteluchtoven! Beetgaar vinden wij ook het lekkerst. Er zit geen aardappel bij in.

Dat geeft niet maar het is wel aan te raden om de schaal even te scheppen na een kwartiertje ofzo. Anders kan de bovenkant sneller gaar zijn dan de onderkant.
Na een halfuurtje een stukje proeven, kijken of het lekker is. Als er geen aardappel bij zit (dat vind je maag rauw niet zo lekker) moet je in het ergste geval wat harder kauwen :D

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 17:50

Als ik er folie overheen doe wordt het misschien niet zo donker/zwart en droog?

Ik wilde ook kip in de oven doen, die zit in de marinade. Ook met folie?

LET IT BE

Suzanne F.

Berichten: 35665
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:52

200 graden gewone oven is 180 graden hetelucht oven.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Granoek
Blogger

Berichten: 8168
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:52

Ik vind folie altijd inderdaad fijn om dingen wat sappiger te houden maar anderen denken daar misschien anders over :)

Maanlicht

Berichten: 6166
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:53

Als je het zwart en droog wil hebben moet je het wel heel lang in de oven doen, gewoon af en toe kijken of het goed gaat :)

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 17:54

Ik ga het proberen. :):)

Afbeelding

LET IT BE

Janine1990

Berichten: 41597
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 17:56

Maanlicht schreef:
Als je het zwart en droog wil hebben moet je het wel heel lang in de oven doen, gewoon af en toe kijken of het goed gaat :)


Nou... of je leest de handleiding van de oven niet goed. :')
Ik kan in een kwartier pizza burgers zwart laten verbranden.

In de handleiding stond dat de (nieuwe) oven 30 graden lager dan aanbevolen moet. Oeps. :+

Maar het is maar net wat je smaak is. Doe je bijvoorbeeld sperzieboontjes in de oven, wat heel lekker kan zijn, loop je wel de kans dat de bovensten wel erg knapperig worden. Persoonlijk niet mijn smaak... Aubergine mag wel een bruin randje aan zitten, net als courgette. Paprika ook niet erg, maar die heb ik liever gewoon lekker uit de oven zonder randje.

Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 19:12

30 minuten op 185 graden met folie en het was echt heerlijk! <3 Bedankt Bokkers.

Afbeelding

LET IT BE

Janine1990

Berichten: 41597
Geregistreerd: 13-03-05

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 19:13

Ziet er heel goed uit!

Berdien

Berichten: 61318
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 21:13

Fijn dat het gelukt (en smakelijk) is! Ondanks dat verbrand eten niet heel goed voor je welzijn is, horen topics over eten/koken op Voedertijd (VT) thuis.

MWS -> VT.

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."


Giolli
Zeg maar Ber!

Berichten: 15964
Geregistreerd: 17-11-07

Re: Groente uit de oven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-18 21:16

Oh oeps. O:) Even in haast geplaatst.

LET IT BE

Magrathea

Berichten: 21404
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 21:42

Berdien schreef:
Fijn dat het gelukt (en smakelijk) is! Ondanks dat verbrand eten niet heel goed voor je welzijn is, horen topics over eten/koken op Voedertijd (VT) thuis.

MWS -> VT.

Dat vind ik nog eens een goede argumentering _O-

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

BenaLaars

Berichten: 1295
Geregistreerd: 14-10-10
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-18 21:47

haal je nooit de kontjes van de bonen?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MarjanB, PetalBot, truus1957 en 23 bezoekers