Ik ben voor kerst, waarbij wij een amuse mogen maken, alvast aan het rondkijken wat er allemaal mogelijk is.
Google laat mij heel veel zien, alleen het is heel lastig om te zoeken op én glutenvrij én geschikt voor zwangere vrouwen.
Een 'saai' caprese spiesje zie ik niet echt zitten, ik wil er best wel wat speciaals van maken. Ik weet bijvoorbeeld niet zeker of een gebakken scampi zou kunnen voor iemand die zwanger is, want ik lees ook ergens dat schaal- en schelpdieren voor zwangere vrouwen niet geschikt zijn. Terwijl ik elders weer lees dat gekookte/gebakken vis wel mag..
Als ik op glutenvrij zoek, kom ik vaak uit op parmaham en gerookte zalm.. Ook niet erg geschikt voor een zwangere vrouw
Kortom... Wie kan mij helpen aan een enigszins speciaal amuse die zowel geschikt is als een zwangere vrouw als iemand met een glutenallergie.
Eventueel de mogelijkheid om twee verschillende hapjes te maken is er natuurlijk, maar liever dat iedereen hetzelfde krijgt.
Gevulde champignons? Komkommer uithollen en vullen? Gevulde eieren?
Ik eet echt nooit glutenvrij...kook het ook niet. Maar ik denk dat als je even goed kijkt naar de vulling, dat deze drie dingen sowieso wel moeten kunnen. Ook voor zwangere vrouwen
Ik at gewoon gerookte zalm, maar weet dat niet iedere zwanger dit doet. Dus zou het voor de zekerheid niet doen. Bij de visboer komt de gerookte zalm namelijk ook uit een vacuümverpakking
Glutenvrij is makkelijk als je zonder pakjes en zakjes kan koken. paneermeel kan je bijvoorbeeld prima glutenvrij kopen. Het gaat mis bij sausjes die kant en klaar zijn, hier zit vrijwel altijd tarwezetmeel in.
Gazpacho is makkelijk en voor iedereen te eten. Leuk in een klein borrelglaasje als amuse en een gamba gebakken met een prikkertje erin zetten maakt het feestelijk (niet koppie onder he haha).
Ik zou niet zo snel aan vis denken bij zwangeren omdat sommige er heel voorzichtig mee zijn. En dan eten ze het alsnog niet.
Ik zou eerder aan groente hapjes denken.. let ook op de kaassoorten.
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37242
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 03-11-17 11:21
Iets met heerlijke zongedroogde tomaat in de juiste olie. Met bv gerookte kip en wat rucola en reepjes komkommer kun je daar een lekker hapje van maken.
Zoek een recept op wat een zwangere vrouw mag en vervang de eventuele glutenbevattende producten voor een glutenvrij product.
Heb zelf geen ervaring met zwangere vrouwen maar ik eet zelf geen gluten en dit werk voor mij vaak heel goed. Haal soms een product weg of ik vervang bloem bijvoorbeeld door glutenvrij bloem enz
koeke
Berichten: 869
Geregistreerd: 29-09-03
Woonplaats: Twente
Geplaatst: 03-11-17 11:32
Wat zou je willen maken als je alleen rekening hoefde te houden met de zwangere vrouwen? Dan wil ik wel even meedenken of/hoe dat glutenvrij is/kan. Er kan veel meer gv dan je op receptensites vindt.
edit: zie een vergelijkbare reactie
Anoniem
Geplaatst: 03-11-17 11:35
Ik hou van koken, dus hier een paar volgens mij prima geschikte, lekkere suggesties
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 03-11-17 11:41, in het totaal 1 keer bewerkt
_Nancy
Berichten: 14095
Geregistreerd: 07-09-06
Woonplaats: Heesch
Geplaatst door de TopicStarter: 03-11-17 11:40
Vis is misschien inderdaad geen goede optie in dit geval, ik zou zelf ook niet het risico willen lopen en het zou zonde zijn als ze het laten staan.. Dus op zoek naar wat anders.
Goeie ja, ik was op glutenvrij aan het zoeken en kwam die tegen. Nu je het zegt, klinkt dat ook behoorlijk logisch dat het niet kan voor een zwangere vrouw
Als je een lekkere kaas wil voor een zwangere vrouw (heb ik ontdekt toe nik zwanger was, ik blijf hem kopen ) moet je Epoisses halen. Maar ook die zijn weer niet allemaal geschikt (want sommige makers pasteuriseren andere laten het rauwmelks). Maar zo lekker
Ik zou sowieso wel iets met een kaas kiezen qua amuse, en dan een goede kaaswinkel je een geschikte kaas voor zwangeren laten adviseren.
Het zijn gelukkig wat dat betreft allemaal wel goede eters, er zijn 2 kinderen. Die krijgen uiteraard wat anders.
Kaas is leuk, maar ik ben zelf weinig creatief met kaas en lust ook niet alle kazen. Er is een goede kaaswinkel in de buurt waar ik vast heel veel soorten kazen kan kopen. Maar met wat erbij dan?
Het komkommer rolletje met gerookte kip, rucola en zongedroogde tomaat klinkt ook lekker.
Ik denk dat ik zelf maar ook flink moet uit proberen als ik niet kan kiezen Heel vervelend!
Je zou kleine paprikaatjes kunnne vullen met een witte kaas en dan lekker met olijfolie. Is ook altijd lekker Maar bivjoorbeeld die vijgen met balsamico, daar een geschikte kaas bij vragen
Tink89
Berichten: 2936
Geregistreerd: 16-02-14
Geplaatst: 03-11-17 12:00
Ik heb de laatste keer een miniwrapje (prima glutenvrij te koop) gemaakt met gerookte kip, ananas, roomkaas, peper, zout en wat rucola. Heerlijk!
Edit: kan ook prima in een ijsbergslablaadje rollen of gewoon los in een mooi amuseglaasje.