Koken voor 1 persoon, tips?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maaike162

Berichten: 740
Geregistreerd: 06-11-12

Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 16:00

Hoi allemaal!

Vanaf volgende week ben ik bijna 3 weken alleen thuis. Nu kan ik wel een beetje koken, maar heb dat altijd voor een grotere hoeveelheid gedaan.

Wat ook nog mee speelt, ik eet in principe 's middags (nou ja, 11.15/11.30) al warm op m'n werk. Maar ik vind brood eten s avonds zo saai...

Ik ben op zoek naar makkelijke recepten, en tips hoe je voor je eentje toch gevarieerd en gezond kan eten.


Blijheid

Berichten: 10606
Geregistreerd: 19-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 16:08

Ik heb niet direct recept-tips maar zou je vooral willen meegeven om te plannen voor meerdere dagen. Een hele groente is gróót in je eentje, en ik vind het altijd wel lekker wat verschillende groentes in 1 gerecht te gebruiken. Het is daarom slim van te voren al 2 of 3 gerechten te bedenken waarin je een bepaalde groente kwijt kan.

Bijvoorbeeld;

Dag 1; pasta met tomaat, courgette en prei
Dag 2; aardappelschotel met broccoli en prei
Dag 3; rijst met courgette en broccoli

Zo eet je toch verschillende dingen, en houd je aan het eind van de week geen stapel halve groentes over.

Luxorvalkje
Berichten: 894
Geregistreerd: 06-03-09
Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Re: Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 16:09

Voor meerdere personen koken en de overige porties invriezen :)

Tk: Harry Horse cap, witte rijbroek Eurostar (nooit gedragen in plastic), bruine broek eurostar, Blauwe broek met lederen zitvlak enkele keer gedragen. Kerstmuts

Troopers
Berichten: 77
Geregistreerd: 28-05-15

Re: Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 16:11

misschien salades? dat is geen warm eten maar wel vullend genoeg, en ook daarin kun je veel variëren

lovelynutia

Berichten: 4496
Geregistreerd: 26-05-04
Woonplaats: Almere-Haven

Re: Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 16:19

Gevulde paprika of courgette kan van alles in: maïs, ui, tomaat, gehakt, parmezaanse kaas

Wrap rolletjes met zuivelspread en eigen keus vulling (gerookte zalm&komkommer etc)

I dare you to not think about penguins - Tandheelkunde 2013 ROZE! 2014 BLAUW!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 16:43


8nnemiek

Berichten: 36089
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 17:58


❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Rebel_Jits

Berichten: 5198
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-17 19:55

Ik maakte vaak van die Knorr-wereldpakjes in twee keer. Gewoon de boel in de helft maken, dag erna de andere helft. Of alles in eens en de tweede dag opwarmen, maar sommige dingen zijn vers lekkerder :7

Bodybuilding, baby! 8-)

sunnybellami

Berichten: 2199
Geregistreerd: 21-04-12
Woonplaats: Alkmaar

Re: Koken voor 1 persoon, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-17 20:18

Ik kook vaak voor 2 dagen.
Vers is en blijft natuurlijk lekkerder maar in je eentje wordt het moeilijk om goedkoop klein te koken. Want kleine porties in de winkel zijn altijd duurder.

Ik maak graag pasta, ovenschotels, stampotjes. Dit kan je altijd wel lekker opwarmen de dag erna of twee dagen erna als je niet twee dagen achter elkaar hetzelfde wilt eten

Paarden, honden, zwangerschaps fotograaf en meer!

https://www.instagram.com/shshots_/

xLoki

Berichten: 2943
Geregistreerd: 16-01-08
Woonplaats: Baarn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-17 14:22

Ik kook sinds kort ook voor mijzelf en ik kook dan inderdaad vaak voor 2 dagen.
Paar voorbeeldjes van wat ik dan maak:

- Curry met vlees of vis (volgende dag opbakken)
- Pasta met groenten en vlees (volgende dag met beetje saus opwarmen)
- Gebakken aardappeltjes, salade en een stukje vlees (kan je eenpersoons portie maken en de volgende dag iets anders met de aardappels en sla bijvoorbeeld)
- Couscoussalade (bijvoorbeeld met geitenkaas, dadels, aubergine en sla, kan je de volgende dag opnieuw maken)
- Noodles met boontjes en vis in kokosmelk

Groenten zoals champignons, paprika, tomaatjes, courgette etc kan je wel een poosje vers houden in de koelkast dus die kan je voor meerdere keren gebruiken.
Een aubergine, pompoen etc maak ik in een keer klaar en dan bewaar ik de helft (gebakken/gekookt/etc) voor de volgende dag in een bakje in de koelkast.

Loki Z2+2
Maddox (Dream Boy x Uphill) B+5
Volg ons op instagram! @loki.and.maddox


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Beauuum, PetalBot, T_a_m_a_r_a, Ubermetrics en 9 bezoekers